Ahoj maminky,píšu Vám ohledně rady (potřebuji poradit) 🙂
Jsem na rodičovské dovolené,která mi již končí v říjnu v tomto roce ☹ pobírám příspěvek na bydlení a teď mám práci na 4 hod denně za 60kč hrubého na hodinu max 300hod Předpokládám že se budu muset teď v září zaevidovat na ÚP a donést smlouvu o pracovní činnosti.Teď se Vás prosím ptám musím smlouvu donést i na úřad ve které mi dávají příspěvek na bydlení??? 😒 Předem Vám moc děkujuu 🙂
Nevím, zda smlouvu, ale v těch papírech, které každý kvartál vypisuješ k příspěvku na bydlení, musíš uvést všechny své příjmy...
anve77 Aha,a na ÚP jen donést smlouvu?? Nebo také nemusím?? A když tedy mi končí rodičák v říjnu tak kdy se musím nahlásit na ÚP??
@bluzy jo a rodičák, končí v říjnu tak myslím do 8 pracovních dnů. Nejlépe tam zajít pro info už např. v září ať nic nezanedbáš. Do práce se taky nastupuje den po ukončení rodičáku. např. 20.10. končí rodičák tak 21.10. musíš někde nastoupit, buď úp, nebp zaměstnání. Každý den bez pojištění si budeš muset uhradit. To víš, stát ti nic zadarmo nedá 😉
@lafemme něco na tom bude, protože já jsem si min. týden byla vyřizovat rodičák a dostala jsem tabulku s výměrem RD. Mám dcerku narozenou v březnu, ale poslední dávku dostanu v únoru.Tzn. budu muset nastoupit už v únoru, abych v březnu dostala nějaký peníz...A taky úřednice říkala, že to málo maminek ví. Některé to nechávají na poslední chvíli, neinformují se a potom prý jsou překvapené...Ale nevím přesně jak to je.....tak abych nedávala špatné informace
@lafemme Super, že jsi to vzpomněla. Totiž v minulosti to takhle nebylo. Muselo to tzv." lícovat" dítě v den narozenin 3 roky a na druhý den buď zpět do práce, nebo na úp.A tím pádem každý měsíc peníze.Teď to funguje v podstatě tak, že v měsíci, kdy má dítko narozeniny už musíš ten měsíc makat, abys měla výplatu.Jinak budeš měsíc bez peněz.....
@anve77 Kdyz o tom nic nevis, tak radeji nikomu nerad, vysi rodicaku si kazdy urcuje sam, takze si kazdy muze i urcit, kdy mu skonci... Arodical je vzdy na cele mesice, takze nemuze skoncit treba 20., to to zas motas s rodicovskou docolenou a dalsi nesmysl je, ze bys musela kvuli pojisteni hned druhy den na up...
@anve77 Na 100% informace by musel být i dotaz položen tak, aby bylo možné na něj odpovědět...
@bluzy No, nekončí ti spíše rodičovský příspěvek, než RD? Kdy ti končí, v říjnu znamená, že ti poslední peníze přijdou v listopadu za říjen nebo v říjnu za září? Jakou tedy máš vlastně smlouvu, dohodu o provedení práce nebo dohodu o pracovní činnosti? Dítě bude ve školce nebo ne a pokud ano, na jak dlouho? Na ty 4 hodiny to bude každý den nebo jen několikrát do týdne nebo někdy na déle?
bluzy @j.a.n.i Ano mám rodičovský příspěvek na 4 roky,teď v srpnu mi přišel dopis že poslední rodičák mi přijde v září,takže v září musím na ÚP?? Smlouvu mám dohodu o provedení práce. Dítko chodí do školky od roku září 2015 na 4 hod,dneska už šla do školky na celý den,jelikož mám práci od půl 10 do 13.30hod. (Od pondělí do pátku) Ještě se zeptám když mám dohodu o provedení práce budu mít nárok na podporu???
@bluzy Ne, na podporu mít nárok nebudeš a dost možná se ani nebudeš moct hlásit na UP, protože tam si můžeš vydělat maximálně polovinu minimální mzdy a tady jsi dost na hraně, takže třeba pokud spočítám pracovní dny v září a vynásobím výdělkem, tak jsi na půlkou minimální mzdy a tedy ani nemůžeš být na UP hlášená a pokud bude dítě ve školce víc jak 4 hodiny denně, tak by sis musela sama zaplatit zdravotní. Takže buď se musíš dohodnout, že nebudeš chodit úplně všechny dny a pak se na UP můžeš přihlásit (celkem kdykoliv v průběhu září nebo i klidně teď), podporu nedostaneš, ale zaplatí ti zdravotní nebo se tam nehlásit a platit si zdravotní, ale to je zas nevýhodné, protože to překročíš fakt o malinko. I když když to tak čtu, tak to nejsou 4 hodiny, ale 3,5, tak s těmi by ses vejít měla, limit je 4950,-
Já se chci právě domluvit s účetní jestli mi může napsat do smlouvy minimum peněz.A to bych pak asi nárok na podporu měla???
@bluzy Ahoj myslím, že není potřeba smlouva. Tam se dokládá pouze příjem co 3 měsíce. Tzn. Je potřeba doložit zpětně přijmy, nechat potvrdit potom co nastoupíš do zaměstnání u účetní. Na úřadě ti to potom znovu propočítají.... jestli ti to vyjde.Myslím 🙂