Zdravím, můžete mi někdo napsat, jaké bych měla dostat dokumenty po skončení pracovního poměru? Zápočtový list, evidenční list důchodového pojištění a ještě něco?
Děkuji předem za odpovědi.
na úp chtějí pak mít kopie zápočťáku a důchodového listu, takže přehled o příjmech z toho mají
@blahova_andrea
@j.a.n.i Děkuji
@blahova_andrea Pro UP se ale příjmy vyplňují zvlášť, protože se tam rovnou pocita příjem, ze kterého se vypočítává podpora.
@xpila a to je nějaká novinka? já nebyla na úp několik let, ale kdysi jsem teda nebyla v práci s formulářem z úp, aby mi něco speciálně vyplnili 😨
@blahova_andrea To neni formulář z UP, ten papír dává zaměstnavatel. A to snad bylo vždycky, je to proste potvrzeni o průměrném přijmu pro UP.
@xpila a to se automaticky počítá s tím, že jde člověk pak na úp? já si teda nic takového fakt nevybavuji 😅
@blahova_andrea Automaticky samozřejmě ne, musí se o to říct 😉
@xpila no to jsem na sebe teda za pár let zvědavá. výslovně jsem si nikdy neříkala, bývalému zaměstnavateli nebylo nic do toho jestli jdu na úp nebo jiné práce, ne? na úřadě vždy stačilo to, co jsem dostala v práci automaticky. no ale věřím, že mě těch překvapení časem týká mnohem více, ne jen v tomto. jsem zakrněla na mateřské úplně ve všem 😅 ☹
@veradonne Řekla bych, že toť vše, možná ještě potvrzení o výši příjmů pro podporu z UP, ale tam jsem nikdy nebyla.