Další dítě během rodičovské, vyhodí mě z práce?

dendul02
20. dub 2017

Ahoj, jsem na rodičovské dovolené s prvním dítětem a plánujeme další miminko, než mi rodičovská skončí, aby mi to navazovalo a neměla jsem to rozkouskované. Akorát nevím, jak to chodí, co se týče práce. Mám smlouvu na neurčito a podepisovala jsem, že mám rodičovskou do 3 let dítěte. Když bych znovu otěhotněla, z práce mě vyhodí nebo se to prodlouží? Děkuji za odpověď.

riakuk
20. dub 2017

Já jsem si u první dcery dala rodičák na 3 roky. Otěhotněla jsem, když jí bylo 13 měsíců. Když jsem byla ve 12tt a bylo mi řečeno, že je vše v pořádku, tak jsem si rodičák zkrátila na 2 roky a byla mi tím pádem vyplácena větší částka. Pak jsem šla normálně 6 týdnů před TP na mateřskou a začínalo se znovu - 3 roky rodičák. Do práce jsem nastoupila, když bylo druhé dceři 2,5 roku. Jsem učitelka ZŠ a mám také smlouvu na neurčito.

mariti
20. dub 2017

Když otěhotníš, nemůžou tě vyhodit. Prostě půjdeš znovu na MD a pak na RD.

dendul02
autor
20. dub 2017

@riakuk Tak jestli je to takhle, tak super, nevěděla jsem, jak to chodí a myslela jsem, že mě vyhodí.

dendul02
autor
20. dub 2017

@mariti Dobře, děkuji za odpověď.

vercik83
20. dub 2017

Přidám se s dotazem - mám v práci nahlášeno do 3 let věku dítěte, ale už tam pracuju na menší úvazek. Další dítě bude po více než těch 3 letech, musim tedy nastoupit na plnej nebo jak? Díky