Co doložit k žádosti o rodičovský příspěvek?

izabella89
4. črc 2017

Ahoj budu žádat o Rodičovský příspěvek.Byla jsem zaměstnaná na rok a pak mi vyprsela smlouva,ale v prubehu zamestnani sem od
z poloviny byla ze zdravotnich důvodu na nemocenske.Narok na mateřskou jsem měla.Na Čssz mi dali potvrzeni o mateřske ,nemocenské, mém příjmů a a nějaký papír, který budu k žádosti o řodičák potřebovat.Vim že mám doložit občanský průkaz ,rodný list dítěte a papíry s ČSSZ.Chci se zeptat manžel dokládá občanský průkaz a jestli kromě toho musí ještě něco dokládat i on?Nebo jestli i já musím něco doložit navíc?

lucie01
4. črc 2017

Ahoj, rodičák jsem vyřizovala minulý týden a předkládala jsem: Svou OP a OP partnera, rodný list dítěte, potvrzení z ČSSZ o denním vyměřovacím základu a žádost o rodičovský příspěvek. To je vše, za dva dny mi přišlo rozhodnutí 🙂

hana765
4. črc 2017

Neni potreba dokladat nic dalsiho. Jen vyplnit tu zadost 😉

bervidova
4. črc 2017

byla jsem minulý týden a jen svou OP, rodný list dcery, výměr mateřské a vyplněný formulář žádosti - manžel seděl na chodbě a nic jsem ohledně něj nedokládala (jeho OP nikdo nechtěl)

pavca1982
4. črc 2017

Totéž co bervidova...,1)žádost o rodičák 2)potvrzení ze sociálky 3) tvůj OP 4) rodný list dítěte🌼

kamste
4. črc 2017

tady je on-line formulář a veškeré potřebné info: https://formulare.mpsv.cz/okdavky/cs/form/edit....

rebe
4. črc 2017

Manželův OP nepotřebuješ, ale jeho podpis na žádosti ano. Tak ať ti to doma podškrtne, nebo ho podepiš sama, než půjdeš k té úřednici.

izabella89
autor
5. črc 2017

Děkuji moc pomohli ste mi 🙂
Ptala sem se , protože když sem si volala na UP paní byla nepříjemná. A řekla ať si přečtu jejich článek na jejich stránkách, přečetla jsem si ho a nebyla si jistá.

lucie01
5. črc 2017

Po mě OP od partnera chtěli - musela jsem se kvůli tomu vrátit domů 🙄 .. asi záleží na úřednici jak se vyspí.

andelka
5. črc 2017

Pamatuju že jsme museli na úřad dvakrát. Poprvé jsem taky neměla občanku manžela. Nestačila jen vyplněna část s jeho podpisem.