Jsem vyučená pecovatelka a chtěla bych pomoci jestli bych mohla pracovat jako ošetřovatelka v nemocnic, když už jsem tam pracovala a po mě potřebovali aby pichala inzulin atd.. A zadny kurz jsem nedělala.. Děkuji za odpověď
@fly80 takhle nejak si predstavuji moderni pojeti dadaismu.
Osetrovatelku jako vyucena pecovatelka dělat nemůžeš. O píchají injekci nemluvě.
Aplikace léků, jakýchkoliv, je pouze v kompetenci zdravotní sestry nebo zdravotniho asistenta, lege artis jeste pod odbornym dohledem, pokud nema registraci nebo jine potrebne náležitosti opravnujici praci bez odborneho dohledu!
V praxi to samozrejme funguje jinak, neni mozne, aby byly vyclenene sestry jen na cinnosti, ke kterym jsou kompetentni a nebo jine za nimi behajici a "odborne dohlizejici"... Ovsem pokud tebe jako pecovatelku nebo osetrovatelku necha nekdo pichat inzulin (ano, je to "jen" inzulin, ale je to porad aplikace leku s.c.), tak to je o pruser a zajimalo by me, kdyby se nedejboze neco stalo, jestli by si to ta dotyčná nadrizena vzala na sebe, kdyz ti to povolila a samozrejme by to bylo na jeji zodpovednost...
Takze asi tak, ne, jako nezdravotnicky personal nemuzes pichat inzulin😉
@sudylichozrout :D
Tam jo, máme tu nějakou legislativu. Chápu, že se může stát, že Vás někdo nechal aplikovat léky, ale odpovědnost šla na jeho hlavu. Kdy y se něco po..byly byste obě v říti. A to není nic proti Vám. Do špitálu dát životopis můžete, určitě vám navrhnout nějaký kurz. O tom žádná. Ake dávejte si pozor na svoje kompetence. Jako pečovatelka můžete i do Domova důchodců nebo pecovatelaku či do agentury domácí péče. Pracovníků přímé péče není nikdy dost. Držím palce
Sem pecovatelka...a musim teda rict ze tohle jsem nikdy nedelala...jen jsem nosila leky a delala klientum karty...Ale nikdy po me nechtely nic s injekcema.Na pichnuti inzulini tedaa nic neni ale stejne.
? 😀
Můžu se zeptat, na co se vlastně ptáš? Vůbec tomu nerozumím