Ani nevím do jaké kategorie tohle napsat...
Mám totiž ted takové vnitřní dilema. Konecne jsem po roce od statnic našla práci. Sice jen na dohodu na dva dny v týdnu, ale stačí mi to, protože je to v oboru a pro v podstatě absolventa je to super. K nabídce jsem přišla náhodou pres kamarádku, aktivně jsem už práci nehledala (prostě jsem asi zrovna ztratila naději nebo co), a od července jsme se zacli snažit o miminko. Ani jsme nedoufali ze se zadari hned, tak jsme to neresili, ale ted se asi zadarilo - týden spozdeni, dvě čárky, v podbřišku me tlačí.... Vim to tak týden ale za dr jdu az za dva týdny...
Do prace mám ale nastoupit už v pondělí.
A ted se to ve me bije, jestli nastoupit, nechat se zaucit, a na podzim sefce říct ze jsem těhotná, nebo nenastoupit a doufat ze miminko bude a poroste...
Prostě mi přijde strašně nefer vůči sefce ze bych tak brzo "odešla".... Ten úvazek bych si chtěla nechat i na mateřské, protože to je snad jen na 10h týdně, ale zase to je prace (účetní) která se blbe zastupuje na třeba měsíc (porod a nějaká doba po).... Na druhou stranu je to super pozice na zauceni....
No asi mi řekněte ze mám jít do prace nabrat zkušenosti, ze mimi se neví jistě a tak, ale mám prostě v hlavě zmatek...
P.S. Peníze díky bohu nemusím řešit, manžel ani nechtěl abych šla do prace, ze klidně mužů zůstat doma, ale já chtěla aspoň nějakou práci... No a ted ji mám a nevím co s tím 🙂
Já bych to vzala. Jestli jste s těhotenstvím na začátku, tak ještě můžeš chodit do práce pěkných pár měsíců - jelikož to není fyzicky náročná práce, tak klidně až do 8 týdnů před TP a to je dlouhá doba. Mezitím nabereš praxi a něco vyděláš. Po skončení zkušebky bych oznámila těhotenství, ale pokud nebudou komplikace, chodila bych co nejdéle. Ono těch 10h/týdně je fakt nic 😉
Já jsem na tom dost podobně. V pondělí mám nastupovat do práce, a až ve čtvrtek jdu k dr kvůli možnému těhotenství. Akorát s tím rozdílem, že já tam budu chodit na 6 hodin denně, ale není to fyzicky náročná práce. Ale do konce zkušebky to asi neutajím, takže to asi v průběhu září řeknu. Naštěstí je to ale pozice, která je lehce zastupitelná a dokonce v době, kdy bych teoreticky měla odcházet, by se měla vracet paní z mateřské. Ale taky z toho mám strach, že si mě tam nebudou moct nechat. Moje mamka v té práci dělala také a teď paradoxně odchází na mateřskou 😀 ale říkala, že by to snad neměl být problém, že by si mě tam snad nechali.
Jinak být tebou bych tu práci vzala, neboj, oni si po dobu porodu a šestinedělí nějak poradí a pokud to budeš potom alespoň na ty dva dny zvládat a oni s tím nebudou mít problém, tak bych to neřešila 🙂 já kdybych teď měla být doma, tak se zcvoknu 😀
Rozhodně to ber! Půl roku není zas tak krátká doba , budeš v oboru, nevypadneš ze života (lidí i profese). Podle mne by byla hloupost to teď nevzít. Později se všechno dá vyřešit - můžeš zůstat, skončit, nebo třeba dělat z domova....
Před třemi lety jsem byla ve stejné situaci. Chtěli jsme druhé miminko, nějak to honem nešlo jako to první, chtěla jsem tím druhým těhotenstvím navázat na první rodičovskou a jak to tak nešlo, už jsem si domluvila nástup od 1.9. do mého původního zaměstnání. Měla jsem v šuplíku poslední těhotenský test a tak jsem ho ráno poslední prázdninový den zkusila a byly tam jasné dvě čárky (a to jsem si pravidelně ty testy celé prázdniny dělala a na testech nic). Hned jsem volala doktorce a objednala se na prohlídku, ale to objednání chvíli trvalo. Prvního jsem nastoupila do práce a samo si své těhotenství nechala pro sebe, když mi to potvrdila doktorka, tak jsem s tím potom vylezla i v práci, no nadšeni nebyli, ale naštěstí kvůli mě nemuseli nikoho vyhodit, místo bylo volné. Vydržela jsem v práci až do povinného odchodu na mateřskou, tedy od září do konce února, termín jsem měla v půli dubna. Všechno bylo v pohodě, dokonce mi šéfové chodili pro svačiny a obědy 😀 . Ráda na ten půl rok vzpomínám, potřebovala jsem si od prvního dítěte odpočinout a načerpat nové síly na další příchod miminka.
Ja jsem praci nevzala a dopadlo to zamlklym tehotenstvim...... Rozumim ti, ale je to tezke, nevis, co se muze stat. Vem to🙂
Jj tak tohle znam akorat tehotenstvi nedopadlo, ja byt tebou tak to beru delam ucto na pul uvazku a muzu delat i z domu takze super... Proste to vem...
Já bych to asi vzala, pokud je to práce, která není pro mimi riziková, jako že asi nebude 😉
Taky bych práci vzala, odejít můžeš vždy a když se osvědčíš, tak to bude třeba výhodné pro obě strany i do budoucna. Držím palce při rozhodování, protože věřím, že člověku se honí hlavou všechny různé varianty.
@craki být Tebou práci vezmu a dělám ji při MD i RP.....jednak si přivyděláš, jednak získáš praxi, a za další budeš mít práci po tom, až budeš chtít nastupit popřípadě když ne, tak už máš něco v životopisu jako praxi....
10h týdně není moc...být tebou, beru to! 🙂
protože s malýma detma/dítětem běž hledat práci bez praxe....už ted jsi měla problem sehnat a když budeš mít malé dítě/děti, věř že se bude hledat ještě hůř....
jen na manžela bych nespolehala...