Prosím vás můžete mi někdo poradit? Zajímalo by mě jestli budu mít nárok na čerpání letošní dovolené, ev. v jakém rozsahu (poté co přejdu z MD na RD). Pracovala jsem letos jen leden a půlku února a pak jsem byla na neschopence, ted jsem nastoupila na MD, takže nemám odpracovaných těch minimálních 60 dní..ale právě nevím jestli se do toho nezapočítává jste něco (PN, MD) co by mi to skóre vylepšilo? Děkuji za rady
Ano, pocita se i MD.
Já bych se taky přidala s dotazem - zaměstnavatel mi musí vyjít vstříc při proplacení až po MD nebo může vyžadovat, abych si ji vybrala před nástupem na MD? Díky za info 🙂
Tak to je super, děkuji za info
Je to o dohodě. Dovolená se proplácí před nástupem na RD.
mě se nikdo neptal a já jsem si jí stejně raději nechala proplatit .... proplácí se po skončení MD ... MD mi končila 11. dubna a teď od 1. května nastupuji na RD takže mi bude proplaceno 39,5 dní dovolené 🙂 ale je to o domluvě .. může vám to klidně i nařídit si dovolenou vybrat .... ale vybírá se to po skončení MD ... nástup na RD si můžete zadat kdy chcete ... mě sama na pracáku doporučila, abych si zadala až od 1. května že by mi stejně proplatili jenom do částky, kterou jsem si stanovila .. což by nebylo ani 1000 kč protože mateřskou my vyplatí za 11 dní a rodičovskou by mi akorát tak do té částky co mám stanovenou dopočítali, tak to bylo zbytečné ....
@bartakova_veronika No, uvedu tvé informace na pravou míru, jednak se dovolená neploplácí ale čerpá, takže si ji začala čerpat od 12.4. a pokud máš skoro 40 dnů, tak ji budeš čerpat cca do nějakého 10.6. a teprve potom budeš nastupovat na RD, s tím, od kdy sis vyřídila pobírání rodičovského příspěvku to nemá nic společného. Plus není pravdou, že by se vždy vybírala po MD, zaměstnavatel klidně může nařídit její vyčerpání před tou MD.
Ano to je důležitá informace ty si o ni musíš zažádat písemnou formou!!!!!
@mrnousek121 a to žádám v době kdy tam třeba potáhnu papíry k nástupu na MD? To asi stačí?
@j.a.n.i ještě jednou moc děkuji.. bylo mi jasne, že v době PN asi nemůžou (těžko mi Dr přeruší PN jen proto, že mi nechtějí proplacet dovolenou).. zas já furt doufala, že se ještě vratim.. ale šance je už takřka 0.. jen jsem chtěla vědět na čem případně jsem..
@j.a.n.i tak mě to bylo řečeno takto a dovolenou nečerpám nýbrž mi jí proplácí .... takto mi to oznámili v kanceláři ... kdybych jí čerpala tak si klidně RD nastavím později o ty dva měsíce, ale to je v celku také jedno, kdy začnu RD pobírat, jestli méně či více ... mě to takto stačí .... vystačíme si i se 7 000 RD naštěstí ... a když jsem se na to ptala před nástupem na MD tak mi bylo zděleno že se vždy dovolená vybírá až po MD, protože dovolená ještě během MD běží a načítá se ... proto mi zůstalo tolik dovolené .. jak za loňský rok, která mi zůstala takřka celá, protože jsem šla hned po zjištění těhotenství marodit, tak celou za letošní rok jsem dostala ....
@viki999 já jsem to žádala během MD ... mě osobně přišel od zaměstnavatele dopis, kdy jsem jenom podepsala a odnesla .. měla jsem to rovnou v době, kdy jsem měla jít podepsat daně a to už jsem dávno na MD byla ....
MD se pocita jako odpracovane.