Ahoj holky, pracuju poprvé na částečný úvazek a mám v tom zatím pěkný hokej 😀 V docházce mám vyplněné 4h každý den, se šéfem jsem domluvená na 4/4/6/6 a pátky volné. Chápu, že pokud si vyberu dovolenou v den, kdy mám odpracovat 6h, nebo na ten den připadne svátek, tak ty 2h musím napracovat. Nějak se ale nedokážu dopátrat, jak je to v případě, že na pátek připadá svátek? Zatím žiju v tom, že mám prostě smůlu, na druhou stranu mi nepřijde úplně od věci, že se mi tím zkrátí týdenní doba z 20 na 16, jelikož na HR mám 4/4/4/4/4. Jak je to správně?
A ještě převod dovolené, klasicky se převádí do dalšího roku jen 5 dní nad rámec zákonné dovolené, tedy 40h. Já mám momentálně nárok na 25h, převede se mi to celé, nebo se mi převede jen “moje zkrácená” část odpovídající polovičnímu úvazku (tzn. jen 20h)?
Předem děkuji za rozmotání 🙂
@marcicek84 prevede se ji vsechno, co nevybere, klidně cela, pokud zamestnavazel nenaridi čerpání.
@j.a.n.i ale to se tam nepise,prijde mi vice logicke,ze si bude moct prevest ekvivalent hodin odpovidajici jejimu uvazku...
@zuzita15 to si musis zjistit jak to je u vas mysleno asi v nejakem narizeni,smernici nebo necem takovem,jestli jde o hodiny, bez ohledu na vysi uvazku nebo musis ekvivaletne pokratit dle uvazku
@marcicek84 ve smernici se polovicni uvazek neuvazuje
@j.a.n.i taky může dovolenou nařídit vyčerpat a nepřevádět nic….
@veroniquecz To muze, ale když to neudela, tak musi prevest vse, co zbyva... Pravidelna klasika v me minule praci, bububu, prevadet se smi max 5 dnu... No a v prosinci se najednou probrali, no, ale my vas tu potrebujeme, sup a uz se prevadelo 10-15 dnu.
@j.a.n.i jj přesně tak u nás. Naopak v práci muže vždy v prosinci dovolenou prikazali a malokomu zbyla, tak jsem napsala i tuto možnost.
@zuzita15 za me muzes prevest jen alikvotni cast tj.20 h (5 dnu x 4h) a tech 5 h budou chtit at si vyberes,poptej se na personalnim nebo u sefa...vetsinou to chodi tak,ze ti normalne reknou a domluvite se...asi by mi nevyhovoval diktat ala vyber na posledni chvili,kdyz to nepotrebuju...takze tvarit se,ze o necem nevim mi prijde divne...
@veroniquecz Jasne, i to je moznost, ale to zas clovek miva dovcu na vanoce, to mi nikdy nevadilo 😁
@zuzita15 zkrati,interni dohoda na to nema vliv, pohlidas si tydenni hodiny,ktere mas oddelat, tom tydnu se svatkem bys prscovala 4/4/4/4/svatek, prevede se ti jen 20 h a zbytek si musis vybrat