Brigáda v Kauflandě, je to tam hrozné nebo v poho?

mili00
20. říj 2015

Pracovala jste některá v Kauflandě, je to tam hrozné nebo se to dá v poho?? Kolik jste měli cca na hodinu? a jaké směny?
Chtěla bych se o této brigádě dozvědět něco víc, internet mi moc nepomohl , volat tam nechci 😀

anina32
20. říj 2015

@mili00 Já jsem v Kauflandě na pokladně od ledna 2009 a dá se to 😉 Nejdřív jsem byla 4 měsíce brigádně než mě vzali na stálo, teď jsem tedy měla tři roky mateřskou pauzu, ale od srpna jsem zpátky a v poho. Za tu dobu se vystřídalo dost nadřízených, někdo byl horší, někdo lepší, je to o lidech a o tom že se musí makat. Nevím na jaký úsek nastupuješ, já jsem taky pár pozic vystřídala a v podstatě je to všude podobný, nečekej žádný dlouhý zaučování, hodí tě do toho a musíš plavat, jsou lidi který to vzdají po první směně a jiní tam zůstávají dlouhé roky. Když tak se ptej co potřebuješ vědět 😉

rybamrazena
20. říj 2015

Měla jsem tam brigádu jako student (asi 2003?). Mzda je tudíž nic neříkající, ale nejhorší byly 2 věci - centrální pokladna a lidi. Možná změnili systém, ale za nás nebyla hmotná zodpovědnost, kasa se nepřepočítávala, takže za dobu brigády měla každá brigádnice manko kolem 500Kč...proč asi. Větší kámen úrazu jsou zákazníci. Pokladní = hromosvod - občas je těžké zůstat asertivní.
Směny byly 8, 10 a 12hodinové, někdy nás vedoucí vypoklonkovala po půl hodině, protože směny naplánovala špatně a na kasách bylo víc pokladních jak zákazníků na prodejně...

mili00
autor
20. říj 2015

@anina32 jo taky na pokladnu, no ja nevím, jestli mě přijali, pozvali si mě na pohovor, pak se usmála, a řekla že semnou ani nemusí dělat pohovor, jen se mě zeptala jaké směny můžu a jestli jsm někdy na pokladně dělala, a pak mi dali hned papír, - potvrzení od lékaře , dnes jsem ho byla zanést a řekla, že mi zavolá, jak ten dopis dojde tam, kde ho odešlou dnes 😀 a já blbá teda ani nevím, jestli mě berou nebo ne 😀 nevím no , nějak jsem se zapomněla vůbec zeptat...

verca222
20. říj 2015

Já jsem pracovala teda brigadovala v Tescu a Albertu. Myslím že v podstatě je to všude stejný. Plat nic moc a musíš mít fakt velkou trpělivost. Lidi jsou někdy fakt hnusny. Kolik krát se stalo že jsem tam už brecela. Ale manko jsem měla jenom jednou. Ale jo, dá se to 😀 Po mateřský když se nic jiného nenaskytne tak budu dělat za kasou.
Nevím jak to funguje v kauflande ale v Tescu kladou důraz na rychlost. A v Albertu zase musíš kontrolovat vše jak blbec. I krabičky se zubní pastou 🙂 ale tohle si už asi nechtěla vědět 😀

mili00
autor
20. říj 2015

@verca222 tak to kontrolovani je mi v kauflande uplne jasny 😀 to tam bude 100%

anina32
20. říj 2015

@mili00 Tak to tě vzali, ozvou se kdy máš přijít už na směnu 😉 V kauflandě hmotná zodpovědnost není,když je v pokladně rozdíl, malý, vyjímečně tak se to moc neřeší, když se to opakuje častěji tak je to na pohovor, u brigádníků a ve zkušebce na vyhazov. Ale já třeba od toho srpna rozdíl ještě neměla, pokladna ukáže kolik máš vrátit, takže to chce jenom dávat pozor, je to holt práce s penězi. Směny ti napíšou, jak se tě ptali tak podle toho, plus se telefonuje když někdo vypadne, jestli nemůžeš přijít místo něj. Směny 10-12 hodin jsou scifi, i pokladní na hpp mají smlouvu na 6,5 hodiny, přesčasy se proplácí, ale osmihodinová směna je max, tu mívám jen tak 1-2x do měsíce. S platem ti neporadím, je to město od města, koukala jsem že jsi z Ostravy, tam budou vyšší platy než u nás v Jičíně. Ale třeba tady u nás jsme nejlíp placený market. Kromě zmiňovaný rychlosti skenů se klade velký důraz na testovací nákupy: kontrola dutých prostor, zapomenuté věci v košíku, záměna druhu ovoce zeleniny a váhy. Pokud budeš mít opakovaně špatný tesťák tak je to taky důvod k vyhazovu. No a to hlavní, v kauflandě je na prvním místě vstřícnost, absolvuješ na to téma speciální počítačové školení 🙂, náš zákazník, náš pán, milý úsměv v jakékoliv situaci a hlavně zákaznikovi neodporovat. A povinná otázka každému zákazníkovi: Bylo vše v pořádku?

mili00
autor
20. říj 2015

@anina32 je tak to zni zajimave 🙂 ale ja doufam, ze me to bude bavit, uz ted se tesim 😀 konecne po md vypadnu z domu 😀 pracovala jsem v mekaci, ale snad nemusim ani nejak popisovat, jake je to tam 😀 , a muzu se zeptat kolik mas na hodinu?? nebo ip

monini28
21. říj 2015

@mili00 Já dělám v Mekáči už od střední (při škole) - tzn. 13 let (teda i s mateřskou) a v poho 😀

sedmikraska000
22. říj 2015

@mili00 Taky jsem měla podobný pohovor 7.10., dala mně papír, se kterým jsem šla k lékaři a 14.10. jsem jim ho tam šla zanést. 20.10. jsem volala na personální a ptala se paní, jestli jí z informací dali ten vyplněný papír od lékaře, řekla mi, že ho dostala, 15.10. ho dala jejich lékaři a řekla, že až jí ho vrátí, tak mi zavolá. Dnes už je 22.10. (týden pryč) a pořád nevolala ☹ Kvůli této brigádě jsem dala výpověď v jiném kauflandě, ve kterém jsem měla od 1.6.2015 na neurčito smlouvu (jenže byl dál, tak proto jsem se rozhodla pro tento blíž 🙂 ). Tak se bojím, jestli si to nakonec nerozmyslí a vezmou někoho jiného ☹ To bych potom neměla ani jednu brigádu ☹

A ty jsi už u lékaře byla s tím papírem (výpis ze zdrav.dokumentace) a už jsi jim ho i donesla? 🙂
A neboj, je to v pohodě 🙂 Teda mě to tam strašně baví 🙂

nicol22
22. říj 2015

Já tam pracovala několik let, když jsem chodila do školy, jako brigádník na pokladně a v pohodě 😊 Vystřídala jsem 3 Kauflandy (Uherský Brod, Jihlava a České Budějovice) a všude zhruba stejný.

mili00
autor
22. říj 2015

@sedmikraska000 jo, uz jsem jim ho dala radeji osobne, taky ho poslali nekam.
jej tak snad se ti brzo ozvou, ale tak pokud ti dali ten papir, tak uz te vemou, asi toho maji hodne, a odkud ses?

mili00
autor
22. říj 2015

@nicol22 a jako brigadnikovi se ti ztrhava co ze mzdy?

nicol22
22. říj 2015

@mili00 No já tam byla jako student, takže nic...ale nevim jak to je pokud studen nejsi....

anina32
22. říj 2015

@sedmikraska000 To zdravotní potvrzení se posílá na schválení personální doktorce do Prahy. Trvá to trochu dýl, chtěli po mě obnovení zdravotního potvrzení při návratu z rodičovský dovolený a bylo mi řečeno že ho musím přinést nejpozději tři týdny před nástupem, aby se jim to stačilo vrátit. Pokud si ale už pracovala v jiném kauflandě tak si jim to měla říct a nemusela si to potvrzení zařizovat znovu.

sedmikraska000
22. říj 2015

@mili00 Hodonín.. Tak snad se nám ozvou 🙂

sedmikraska000
22. říj 2015

@anina32 Aha, to jsem nevěděla 🙂 No, ředitel věděl, že jsem dělala v kauflandě, ale nic neříkal na to..

mili00
autor
22. říj 2015
mili00
autor
23. říj 2015

tak mě holky přijali, dnes jsem podepsala smlouvu, nejak jsem si ji nepřečetla, ale na te první schůzce mi řekli, že jde o pozici pokladní , taky jsem na pozici pokladní posílala životopis, a teď doma čtu, že manipulace se zbožím??? co to je prosím? 😅 já jsem fakt blbá, že ja si to hned nečtu

hojda
23. říj 2015

@mili00 Doplňování zboží, tak si ohlídej, kam tě pošlou, jestli do pokladny, nebo na doplňbování, Pokud na doplňování nechceš, tak se raději informuj.

mili00
autor
23. říj 2015

@hojda a pokladní nedoplňuje zboží?? jej ja se tešila na pokladnu jako 😒 A DO TĚCH PAPÍRŮ JSEM SNAD VŠUDE PSALA POZICI POKLADNÍ 😠 😀 BOOZEE

juliemichal
23. říj 2015

tak já jsem pracovala jak v kauflandu tak i v tescu,v tescu brigádně a v kaufu na stálo.
no mě se zdá,že je to daleko lepší v tescu než v kauflandu.v tescu jsem byla na pokladně a tam jako brigádník jsem měla 80kč na hodinu hrubého,ale mohla jsem si jen odpracovat 80 hodin měsíčně.v kauflandu jsem doplňovala mléčné zboží.měla jsem 6 hodinový úvazek a to dělalo za měsíc 10500 hrubého.a v kauflandu to je daleko těžší makačka než v tescu.v tescu jsem i někdy vybalovala,ale tam to bylo ok a žádná buzerace.ale v kauflandu to muselo být honem honem a buzerace jak nevím co.teď jsem na nemocenské a po nemocenské tam chci skončit,protože větší buzeraci než tam jsem nikde nezažila.

mili00
autor
23. říj 2015

@juliemichal prosim te muzu se zeptat, jakou pozici mas napsanou ve smlouve??

hojda
23. říj 2015

@mili00 Tam jde hlavně o hmotnou zodpovědnost, pokud budeš sedět na pokladně a pokud podepisuješ smlouvu na doplňování zboží, tak takm asi hmotná zodpovědnost řešena není.

juliemichal
23. říj 2015

@mili00 jj mám tam napsáno doplňování zboží,ale byla jsem na mléčném oddělení.já si myslím,že kdyby jsi šla na kasy tak by jsi tam musela mít napsané kasy.
a do kterého kaufladnu jdeš pracovat?

mili00
autor
23. říj 2015

@hojda no jo 😖

mili00
autor
23. říj 2015

@juliemichal v Mariankach a ty pracujes kde?

juliemichal
23. říj 2015

@mili00 tak v Mariankách to asi bude lepší 🙂 tam se mi i líp nakupuje 🙂 já jsem pracovala u nové karolíny 🙂

mili00
autor
23. říj 2015

@juliemichal no ja jen, že jsem se uchazela o pokladnu a mam manipulaci zbozí 😔 ach jo 😀

juliemichal
23. říj 2015

@mili00 pokud by tě daly na manipulaci zboží,tj. vybalování zboží tak bych tam nešla ☹ v tescu je fakt daleko lepší přístup když vybaluješ zboží ☹ a v kaufu si můžeš kolik hodin měsíčně udělat?protože pokud se nepletu tak v tescu ještě brigádníky přijímají tak by ses mohla zeptat kdyžtak i tam a oni by tě hned dali na kasu.myslím futurum.když tam jsi brigádně tak bych raději šla do tesca je to tam daleko lepší.

madrilena
23. říj 2015

já osobně chodím do českého Kauflandu i nerada nakupovat, natož tam dělat brigádu; vybrala bych si jiný obchod