Brigáda po RD. Jak to řešíte?

lehe
1. črc 2024

Ahoj holky, vy co zůstáváte doma po RD, jak to řešíte? První rok školky bych chtěla zůstat doma, kvůli velké nemocnosti, ale zároveň k tomu mít aspoň brigádu, kdyby přece jen do té školky děti chodili. Na pojišťovnu se hlásit nechci, protože by nemohli do školky na celý den, nevíte další možnosti? Platit si sama zdravotní? Děkuji za odpovědi 🙏

nat
1. črc 2024

@lehe budu resit to same,mam RP do rijna,pak mam moznost jit na UP ,kde lze hledat jen zkraceny uvazek ci dohodu a nebo mi na pojistovne rekly,ze si mam platit sama zdravotni a jsem volna bez zavazku 🙂

lehe
autor
1. črc 2024

@nat děkuju, právě uvažuji, jestli UP nebo spíš si platit, zkrácený úvazek bude asi problém sehnat. Já si chtěla právě prodloužit rodicak, jenže jsem to špatně spočítala a o jeden den prosvihla, bych si nafackoval 🙈 tak teď rychle vymyslet, jak to pořešit..

nat
1. črc 2024

@lehe no oni na UP moc nabídek nemají na zkrácené ale občas se objeví 😉Já půjdu na UP jsou poměrně chápavé když máte dítě a pokud neseženu práci budu si platit sama zdravotní ,protože pak až nastoupim do práce a neměla bych školku na celý den či družinu tak je to problém větší...

lehe
autor
1. črc 2024

@nat děkuju, zkusím se tam s nimi domluvit 🙂

veroniquecz
1. črc 2024

Mám dohodu (DPČ) na 20 hodin týdně, tj. Půl úvazek. Rodicak jsem si protáhla až do 4 let, takže nemusím ani doplácet do zdravotního minima.
Ty už mas RP vyčerpaný?

moni_12
1. črc 2024

Já začala dělat na DPČ, s tím, že za rok mi úvazek zvýší. Teď je to super, že něco vydělám a stejně tak mám dost času na to být doma

lehe
autor
1. črc 2024

@veroniquecz jo, právě, že jsem si to blbě spočítala a o den to prosvihla 🙈 takže už mám vyčerpáno.. taky jsem si chtěla ještě do 4 prodloužit a dělat na DPP

lehe
autor
1. črc 2024

@moni_12 ale tak to jsi taky ještě na rodičáku? Já právě nestihla rodičák prodloužit (moje blbost), mám podepsané DPP, s tím, že časem by to šlo snad i na pracovní poměr. Teď akorát přemýšlím, jak to udělat do té doby, jestli na UP nebo si platit zdravotní nebo jestli je ještě nějaká jiná možnost, co mě nenapadá..

moni_12
1. črc 2024

@lehe nejsem na rodicaku, z dpc odvadim pojistné

lehe
autor
1. črc 2024

@moni_12 takže nejsi vedená nikde? I zdravotní pouze z výdělku? Nebo nějaké to minimum? Promiň, nemám s tím vůbec zkušenost, vždycky jsem byla jen normálně zaměstnaná 🙈

veroniquecz
1. črc 2024

@lehe pokud budeš mít u dpp výdělek nad 10 tisíc a u dpč nad 4 tisíce, tak je za tebe placeno zdravotní a sociální. Jen u zdravotního se dopocitava do minimální částky, to ti taky případně strhnou z výplaty.

lennus
1. črc 2024

@lehe A co péče o dítě do 7 let?

veroniquecz
2. črc 2024

@lennus tam je omezená doba ve školce a ve škole nesmí do družiny .

lehe
autor
2. črc 2024

@lennus to právě kvůli tomu omezení školky nechci, to bych s brigádou nedala. Ale děkuju.

lehe
autor
2. črc 2024

@veroniquecz díky 🙂