3měsíční miminko a návrat k práci. Jak byste řešily vy?

viluhart
9. zář 2024

Ahoj holky,mám hrozné dilema
Mám doma 3 měsíční holčičku ale bohužel jsem OSVČ a jako kadeřnice,řeším teď zda nastoupit zpět do práce na 2 dopoledne v týdnu a nebo na to kašlat.
O peníze vůbec nejde ,jde o to že se bojím aby mi zákaznice neodeslal jinam a já pak musela začínat zase od nuly .
Ale od malé se mi nechce ,jsem z toho hotová, už jsem byla 2x v praci a celou dobu mám v hlavě co malá
Jak by jste to řešili vy?

zmrzlinka
9. zář 2024

@viluhart pokud máš hlídání jdi do toho.Ja jsem chodila taky na brigádu, když jsem byla na mateřske.Dceři bylo 6 měsíců.

junomcgaff
9. zář 2024

Já to chápu, když bylo dceři 3 měsíce taky se mi od ní nechtělo.. tak kolem jejího půl roku už se to začalo trochu lámat, že jsem si říkala že by to i šlo. Tak otázka je jestli by to teď třeba nešlo jen na jedno odpoledne např a postupně přidávat jak se budeš cítit za nějaký ten další měsíc

misha31
9. zář 2024

Jsem OSVC, mam eshop, zasobuji i dalsi prodejny. K praci jsem se vratila 3. den po cisarskem rezu. Mam to ale bez hlidani....kdybych to prerusila, desetilety eshop muze jit do kopru.
Byt tebou bych pokracovala v praci v nejakem omezenejsim rezimu

malytlustyhroch
9. zář 2024

@viluhart nebylo by mozne a snesitelnejsi, kratsi dobu casteji, treba jednu zakaznici kazdy den? Mohlo by to byt snazsi pro tebe, pro dite i pro toho, kdo bude zatim s ditetem...

drep
9. zář 2024

Popravdě z pozice zákaznice, pokud by kadeřnice nebyla extra třída, tak bych si za tu dobu našla jinou a nejspíš u ní zůstala. Já se vracela později (dceři bylo osm měsíců), ale pracovala jsem i předtím, jen jsem nemusela dělat od - do, jen za měsíc odvést nějaký objem práce, což šlo, když dcera spala

viluhart
autor
10. zář 2024

@malytlustyhroch chodím jen na jednu zakaznici 2x týdně,což je cca 2 hodiny práce ale hodinu mám cestu do práce a hodku zpět 😔