Holky, žádala jsem si o rodičovský příspěvek na 19 měsíců (částka 11.500,- ). Mateřskou jsem měla 18.300,- takže jsem nepředpokládala, že by s tím měl být problém. Paní na pracáku mi při zařizování ani neřekla, že by mohl být. Před nástupem na mateřskou jsem už 3,5 měsíce byla v pracovní neschopnosti, během níž mi skončil pracovní poměr na dobu určitou. Na mateřskou jsem nastoupila už v ochranné lhůtě. Může to mít nějak vliv na výpočet rodičovského příspěvku?
Dnes mi totiž poslali vyjádření, že mi uznávají jen 8.555,- a s textem: ,, Výše poskytovaného příspěvku se stanovuje jako rozdíl mezi přiznanou částkou dávky a částkou peněžité pomoci v mateřství, peněžité pomoci nebo nemocenské poskytované v souvislosti s porodem nebo náhradu mzdy po dobu prvních 14 dnů dočasné pracovní neschopnosti, tedy 11.500 - 2.945 = 8.555,-"
Jsem z toho jelen, nechápu to a hlavně jsem s tím absolutně nepočítala.....:(
Ahoj, myslím, že to budeš mít tak, jako jsem to měla kdysi já.. Teď ti dají jeden měsíc 8.555 a další měsíce už budeš mít normálně 11.500,-. Teď nejsi zřejmě celý měsíc jen na rodičáku, teď jsi zřejmě v tom měsíci ještě měla nějaké peníze z mateřské. Až budeš celý měsíc jen na rodičáku, tak budeš brát plnou částku - tzn. 11.500,-.
Protože ti ještě do té částky 11 500 příjde mateřská se sociálky 😉 a příští měsíc už celou částku 11 500 dostaneš RP 🙂