Taky jste po porodu zjistily, že jste nakoupily mraky věcí v souladu s doporučenými výbavičkami a polovinu věcí jste vůbec nepoužily? Nebo jste je použily jen proto, že už byly doma, ale vlastně byste se bez nich obešly? Podělte se hlavně s budoucíma mámama, aby si ušetřily nějakou tu korunu 😉
Já zatím nominuju
- zavinovačku se zpevněnými zády,která je tak mohutná, že manipulace s dítětem v níje takřka nemožná, nakojit jejlze taky s obtížemi, protože mezi mámou a dítětem je hamatná vrstva látky a molitanu
- polštářek a peřinku do kočárku
- pokud se narodí dítě v termínu a průměrné velikosti, pak oblečení velikosti 56
(další věci máme ve sříni, ale říkám si, že jejich čas jistě přijde 🙂)
svata: já měla dítě 2,9..a byla mu velká i 50...já si teda neumim představit, že bych začla na 62...to jsme začli nosit někdy ve 3m 😕
terez, 56 užiješ, jen ji nekupuj hory 😉 pochybuju, že by se ti narodilo dítě větší jak 56cm 😝 to jsou teda spíš hodně velké výjimky 😉
Jejda. neděste mě, jí zrovna nakoupila hromadu věcí 56-62. ☹
já sem teda využila 56 jen prvních 14 dní až možná 3 týdny...mel 3520g žádná třasořitka... 😅
co já bych radila tak je zbytečné kupovat víc než jednu maximálně opravdu ale maximálně víc než dvě zavinovačky...i když mi ji poblinkal tak ty rychlozavinovačky z dutého vlákna jsou hned suché...já jich měla...asi čtyři a nevědela co dřív...všechny jsme dostaly darem...a jednu sem vubec nevytáhla...
S těmi velikostmi: 56 bych nekupovala, maximálně jen pár kousků ze sekáčenebo možná něco darují i kamarádky. 😉 Mimino roste hodně rychle a na dva týdny oblečení je opravdu zbytečné. V sekáči jsou tyhle velikosti jako nové. 62 vydrží tak tři měsíce. Když se narodí opravdu malé miminko, je dost času něco dokoupit. Já mám větší oblečení radši i kvůli snadnějšímu oblékání. ( Měla jsem děti 52 cm 3,75 kg, 3,25 kg a 3,40 kg. a u všech to bylo stejné)
v té 56 bych nakoupila hlavně overálky..pro malé mimčo jsou nejlepší a nejsnadněji se navlékají.
presne tak, v 56 overálky a nejaké bodýčka, to stačí... zavinovačku kludne jednu, max dve
ja som teda nekúpila nič, čo by som nevyužila 🙂
ondrášek měl 3,6 kg a některé 56 neoblíkl už při ná vratu z porodnice, takže 4. den 🙂
zavinovačku určitě ju...jen je otázka jakou - prostě ta má zpevněná (emitex) byla nadpůměrně drahá a je nadprůměrně nepraktická 🙂
My jsme teda 56 využili docela dlouho. Míša vážila jen 3,15. Ale věžím, že komu se narodí 4 kg dítě, tak těch 56 opravdu moc nepotřebuje.
tak ja zatim vlastni dite nemam, ale treba muj synovec mel porodni vahu 2,85 a v 56 skutecne plaval, nosil ji az do cca 3 mesicu, doted nosi 62, max 68🙂 takze si fakt myslim, ze se to neda tak zobecnovat, genetika funguje, my jsme meli s pritelem oba pod 50cm a pod 3kg, ergo ja 56 nakoupim stejne, jako nekdo jiny 62🙂
Ahojky hupczo,tak tu zavinovačku mám taky-emitex,tak snad ji aspoň párkrát využijeme
Jinak máme taky čtyři zavinovačky,ale já je budu používat i jako dečky,když se to rozdělá tak je to čtvrec,a myslím že nějaké využití bude.
Co se týče těch velikostí tak máme nějkaé 56,ale ono je to těžké posoudit,hodně nakupuji v sekáči,takže různé značky,a některá 56vypadá jako 68 a naopak,no a orientuj se v tom 😅
A jsou nějaké věci které jste třeba nevyužili?Ať to třeba zbytečně nekupuji,no i když výbavička pomalu hotová 🙂
Kupovali jste sterilizátor až po porodu?
(ted je mu 6,5mesice, jsem zapomnela napsat 😝 )
jo a s tim cislovanim ma andrea pravdu, treba 56 Cherokee zhruba odpovida 50 H&M a tak podobne😀
aerin fakt jsem v tom měla zmatky,většinou už mám vše vyprané a vyžehlené a pak jsem si lámala jen halvu jak to naskládat do té komody,kdyby to tak těm velikostem odpovídalo,tak s eto dá,ale je to hrůza.Něco šíleně široké a teď mi mamka přinesla bodyčko 68a vypadá to na 50.Čert aby se v tom vyznal.
ale z tý emitexky se dá ten molitan vyndat, jak na to tak koukám, ne? 😕 😀
Jo?Mám takový pocit,že jak jsem to včera prala tak to tam bylo všité
jj, k te sirce, treba bodycka z C&A jsou sity dole jakoby sirsi, takze ja coby budouci latkarka hlasuju pro ne😀
ale to uz je kapku off topic, pardon 😅
Tak zrovna body C&A 56 nosila Majda ještě v 5 měsících... Fakt ty velikosti jsou hoodně jiné u různých značek. U nás byl zbytečný dudlík. Naprosto=) Taky jsem neměla přebalovací pult, jenom tu podložku a košíček s plínkama a mastičkama, přesouvala jsem to s sebou do obýváku, ložnice, kde jsme zrovna vegetily.
jo, ac nemam vlastni zkusenosti, naprosto zbytecny mi prijdou takovyty plastovy barvama a chemikaliema hyrici prebalovaky s vanickama atd 😅
tak přítel mi udělal komodu a na to jsme koupili jen přebalovací podložku.Dudlíky máme teda čtyři,ale všechny darem. 🙂
jedna moje kámoška co rodila 9 měsíců přede mnou nakoupila dost dětské kosmetiky, tak mě pak varovala, protože nakonec jak ona tak já používáme mýdlo a dětský olejíček
pak jsme měli zbytečně 4 lahvičky, u kojenečka nám stačila jedna na vodu
polštářek a peřinku do kočárku jsme ani nevytáhli z šuplete
naty měla jsi pravdu ten molitan jde vytáhnout tak to je super 😉
z té kosmetiky bych toho moc nechtěla kupovat,jen ten olejíček a něco do koupele,můžete mi poradit něco dobrého.Vím že každé mimi je jiné,ale jestli je nějaká osvědčená značka?Jinak půjdu do lékarny a ať mi tam rovnou poradí.
Peřinku do kočíku ani nemám,Budu mít letní mimi takže stačí jen nějaká dečka nebo plínka
pro mě je momentálně úplně zbytečný přebalovák a váha. Oboje jsem hodně užila se starším a tentokrát ne. Naopak je pro mě naprostá nezbytnost odsávačka, kterou jsem příliš s tím starším neužila. Ono záleží případ od případu K 😉 osmetika taky nic moc, se straším jsem používala celou řadu batolete, teď jenom koupel a Weleda olejíček, s látkovkama a BKM ani nepotřebujeme žádný mastičky na prdku 😉
ad oblečky - první měl 2720g, druhý 3310g, ale na délku jsou oba stejní, takže Matouš vel. 50 nosí i s látkovkama, v 56 mírně plave a v 62 by se ztartil úplně 😀 záleží na výrobci, ideálně vzít metr a přeměřovat, srovnávat -řeba s tesco cherokee oblečením 😉
A jaký máte názor na kojící polštář.Zbytečnost?
Andreahrbacova: Já zrovna včera byla v lékárně na nákupy a doporučila mi olej do koupele Oilatum, prý ho maminy hodně berou a doporučují ho doktoři, je dobrý i na ekzemy, podrážděnou a suchou pokožku, tak snad bude dobrý a mimi bude spokojené
😉
veverka: já ted používám kojící polštář ve dne pod bolavá záda, v noci mezi kolena a pod břicho,je fajn 😀
Až se mimi narodí,uvidíme, jestli bude pořád tak fajn.
veverko a na kolik přijde ten olej?
Já kojicí polštář mám ,dostala jsem jako vánoční dárek.Kámoška ho taky měla,a malého s ním odkojila,hlavně ze začátku,a nemohla si ho vynachválit.
ten olej je dost drahej, staci ukecat mudru, at vam ho napise.
No přesně nevím, protože sem toho brala víc a na něm cena neni, ale jak to tak zhruba počítám, tak 200-250,-
ale zase je to půllitrové balení, takže když to vemeš, tak to vyjde jen o něco dráž než třeba od Johnsnu.Uvidím, snad nebudu litovat, přinejhorším ho budu používat já 😎
S tím polštářem pořád uvažuju, docela bych ho koupila, ale zase si říkám, že to asi není nutnost.Stavíme domeček, takže každá korunka dobrá.Chtělo by to radu nějaké zkušené maminy, že?
u nás jednoznačněklokanka a babyvak...klokanku jsme měli jednou, vak jsem ani nevytáhla a nevim co s nim budu dělat...Daniel rychle přibral a i vyrostl a jak byl na podzim tak se mi v kombinéze do klokanky nevešel a vak mi yl nepohodlnej...takže lepší nejdřív půjčit, vyzkoušet a pak popř.koupit 😉
hupczo co to je dítě průměrné velikosti když mu není 56??? neděs mě!