Ahojky, ráda bych poprosila o vás nazor.. v červnu se mi má narodit chlapeček a ráda bych ho zavinovala.Strasne moc se mi líbí ty péřové zavinovačky.
Ale mám takové dilema.. v létě my tu míváme docela horko i v noci. Třeba v loni to byl děs... takže nevím
, jestli dávat vůbec nějakou zavinovačky.. mám zatím jen takové normální lehčí deky do kterých se dá zavinovat..
Prosim o radu ty , kteří též porodily v létě.. nebo vy nastávající maminky s termínem v létě. Víte, v čem bude vaše miminko spát?
Péřová zavinovačka (dráček) je dobrá i jen jako podložka na ležení, takže bych do ní klidně šla a pořídila předem. A jinak uvidíš, jestli dítě vůbec bude chtít být zavinuté a případně vyřešíš operativně. Moje dvě děti to třeba vůbec nesnesly. Ne kvůli teplu, ale vůbec to zavinutí.
Podle mě to je nejlepší investice! Fakt se cítí bezpečně a hlavně spolu i s polštářkem se skvělě uvolňuje šíje, lépe se dítko vyvíjí. Já měla ještě po ségře - 36 let starou s novou sypkovinou na syna a teď tu mám od EK nového dráčka schovaného pro dalšího prcka. Spolu s polštářkem a hnízdečkem to je pro mě nejlepší investice. Mrkni po knížkáchv bazaru - Rozvíjej se, děťátko a Něžná náruč rodičů ;)
Ahoj, já řeším úplně to samé. První syn se narodil v srpnu do strašných veder. Péřovou zavinovačku jakž takž dával, ale ke spokojenosti měl daleko, rychlozavinovačky selhaly úplně ( vždycky vykopnul ten spodní cíp) a nejlepší byla obyčejná plena (nejlépe bambusová). Teď mě nadchly zavinovačky typu SwaddleMe, které se dělají i v letní variantě a mají kapsu na nohy, tak se chystám vyzkoušet. Snad moje tentokrát červencové dítko bude spokojenější
Teď řeším to samy. Mám rodit v lete. Uf a taky se mi líbí ta péřová. Ale já mám v domě fakt chladno v lete. I na dlouhý rukáv. Takže ji chci zkusit. Pokukuju k tomu po swadle me. Tak uvidime.
@karoczde ahoj, ja teda zavinovala hodně, deti to uklidnovalo. pozdeji jsem zavinovacky pouzivala jako podlozky pod ne ke me do postele. na malou jsem mela i hnizdecko a bylo super. taky jsem poridila swandle me znackovou s oveckama, ale mala byla hodne malinka a predcasne narozena, ze jsme ji vubec krome vyprani nezkusily. takze kdyby byl zajem rada poslu dal.
Nevim, jak s hicem, ale ja bych zavinovacku koupila. I kdyby z toho mimco nebylo extra nadsene, tak ja to hodne uvitala na takovou tu prvni manipulaci, prenaseni. Kdo si v tom neni jisty, tak super, miminko je v tom jako vanocka, takove zpevnene.
Moc děkuji za odpovědi 🙂. Já se právě bojím aby se mi v tom malej moc nepotil..
Zavinovacka je fajn pokud to diteti vyhovuje. Jsou deti, co zavinout nechcou. My cekame holcicku na konci kvetna a zavinovat nebudu prave kvuli horku. Mam hnizdecko, to urcite vyuziju. Ona se pak zavinovacka i dost blbe odnaucuje. Dve predchozi deti (zimni a podzimni) a trvalo to vzdy nekolik dnu, kdy jsme se moc nevyspali...
@karoczde Peri ma vynikajici termoregulacn schopnost. V zime hreje, v lete chladi. Mam prvni dite srpnove a mela jsem perovou. Pokud se miminko bude chtit zavinovat, tak perova zavinovacka je vhodna volba. Pouze cti fakt slozeni, nejlepsi je 100% prachove peri. Obcas se za perovou zavinovacku vydavaji veci, ktere jsou castecne perove nebo peri ani nemaji.
rodila jsem letos v půlce června, do tří měsíců spinkal v rychlozavinovačce a dávala mu pocit bezpečí, nevykopával se. S péřovou nemám zkušenost.
Neměla jsem teda péřovou jenom rychlozavinovačku, ale používali jsme ji v srpnu když se malá narodila. Ale nakonec jsem ji nikdy moc neutahovala na to zavinuti vždycky byla na volno, stačilo ji to a byla úplně spokojená.
Přes den klidně měla i krátký rukávek na spaní.
Když je léto děláme to tak, že necháme malého jen na zavinovačce ležet a nezapínáme knoflíky. V Zimě ho do toho zavineme a klidně vyjedeme vem.
Porodila jsem v srpnu, byla ta nejvetsi vedra a perovou zavinovacku jsem pouzila jako podlozku, citil se v ni bezpecne, mel to jako hnizdecko.