Ahoj chtěla bych se vás zeptat, jakou zavinovačku byste doporučili pro zimní miminko? Rozhoduji se mezi péřovou zavinovačkou od Kiedronové nebo zavinovačku šněrovací pevná záda ANGEL (little angel). U té péřové mi připadá, že je náročnější na údržbu, ale zase si ji hodně maminek chválí. Nebo je lepší klasická little angel na zavazování? U které se i píše že má termoregulaci (zabraňuje přehřívání). Díky za odpověď
místo perove zavinovačky bych volila teplý fusak (do kocarku) a do vnitř ne tolik teplou. Při synovi jsem měla úplně obyčejnou,nebo tedy 2, je to lepší. Teď mám v plánu určitě pořídit zavinovačku z materiálu podobnému hadrovým plenkám, je to hrozně měkké a příjemné pro děti, něco jako mušelinové zavinovačky
https://www.yourstar.cz/pro-mimi/zavinovacka/
Jedina swaddle me nebo neco podobneho. Aby nedochazelo k prehrivani ditete a zaroven melo volne kycle
Angel je skvělá, byla jsem s ní moc spokojená a malej taky. U perove na obrázku by mi vadilo, že je jen na knoflík a nejde tolik utáhnout. Syn se narodil dvoukilovy a pouze little angel šla stáhnout tak, že plnila funkci a nevypadaval z ní.
Za me take Little Angel, byla perfektni. Vypln se da vyndat a dala se pouzivat i kdyz bylo tepleji. Mela jsem jeste dve jine zavinovacky, ale LA pouzivala nejvic a nejradeji u obou deti
Určitě žádnou, zavinování se nedoporučuje. Ničí kyčle, přehřívání, velká spavost, nižší chuť k jídlu, neprospívání, zpomalení motorického vývoje a nevím na co jsem ještě zapomněla. I peřinbaba Kierdoňová uznává, že v mnoha věcech neměla pravdu, ale kšeft je kšeft.
Že zavinování škodí, se ví už dlouho. Pro legraci úryvek z jedné velmi staré knihy:
@danask88 Proto pisu, ze jedina pouzitelna je Swaddle me. Tam je to jen o tom, ze ma dite semknute ruce, ale nohy volne. A je z tenkeho bavlneneho upletu. Nicmene stejnou sluzbu udela zavinuti rukou velkou plenou. Nektera mimina rozhazuji ve spanku rukama a tim se budi
Nám ale na kurzu říkali, že když miminku zaskočí nebo si potřebuje pomoct ručičkama v nádechu zvedne ručičky podél hlavy, a tím si uvolní plíce. právě jsem myslela takovou zavinovačku kde by dítě mělo volné ručičky @martiniquest @danask88
Mám little Angel a jsem naprosto spokojená. Měla ji v létě a teď už na ní jen spí. Nic prijemnejsiho jsem snad neviděla 👍
@violla29 To jsem nikdy neslysela. Nicmene ja zastance zavinovani nejsem, tak jsem to vic ani nezkoumala. V klasicke zavinovacce je ale zavazane jak vanocka, ne? Jinak pak nevidim smysl, proc by to vubec kdo pouzival. Prikryt se da dite i dekou/perinou.
Jinak já si ušila rychlozavinovačky a mám i jednu péřovou, zatím je miminko v bříšku, tak uvidíme, ale hodně je péřová chválená
@martiniquest
malym detem dela ten pocit svazanosti dobre,jsou tak zvykle z delohy 🙂
@martiniquest Swaddle me je jedina, kterou pouzivam. Zavinovani se doporucuje, protoze miminka maji silne reflexy, ktere je dokazi probudit. Navozuje to pocit bezpeci, imituje to brisko maminky. Rikate prikryt dekou - vim, ze spousta maminek mi rekne, ze nemam pravdu, ale miminko si muze deku pretahnout. Volne prikryvky jsou proti doporuceni prevence SIDS.
@violla29 To jsem sice neslysela, ale pokud delas neco na zpusob "swaddle me", tak by ses mela ujistit, ze mezi swaddle a hrudnikem se ti vejdou dva prsty - aby to nebylo moc utazene a mimco mohlo volne dychat.
@mariegroth Tak taky by se dalo rozebirat, jak je bezpecne spolecne spani vs dite samo v postylce - ohledne SIDS. Preferuji jednoznacne spolecne spani, ktere je nejbezpecnejsi variantou.
@zelenaesmolda Jasne, proto pouzivam satek, hacku a velmi casty kontakt vcetne spolecneho spani. V zavinovacce nevidim smysl a v nasem zivotnim stylu a pristupu k diteti ani vyuziti.
@martiniquest Cetla jsem nejnovejsi studie, kdy uz teda rikaji, ze spolecne spani snad neni takovy problem, pokud rodice nejsou pod vlivem alkoholu/drog. Osobne preferuji basinet primo vedle me postele. Kazda jsme jina 😊
Rozhodne perovou, na udrzbu neni tak narocna, zajisti spravnou termoregulaci, poskytuje idealni oporu pro cele telicko a zabranuje splostovani hlavicky. My jsme ji porizovali az ve 3 mesicich na doporuceni rehabilitacni dr. a vyuzili jsme ji dlouho. Doted ji ma maly (10 mesicu) jako takovou relaxacni zonu v obyvaku. Ma z ni udelane hnizdecko a kdyz chce, tak se tam na chvilku zavrta a odpocine si.
@mariegroth Spolecne spani snad neni problem? 😂a jak spavali vsichni nasi predci? Jiste ze neni problem. Problemem jsou separovane deti
@martiniquest Myslela jsem to v ramci SIDS...
Ty jsi fandou spolecneho spani, ja ne. Maly ma basinet primo u me postele. Nasledujeme doporuceni americke asociace pediatru. Kazdy at si spi jak chce. 😎
@iris92
jak se udrzuje perova zavinovacka kdyz se peri nesmi prat?
Nezavinovat tak mě odvezou syn byl rád zavinovan a lépe pak spal vnevidim na tom nic špatného vždyť to dělají i v porodnici
@zelenaesmolda Mimiconcept třeba říká, že na 30 st ano, navíc je tam povlak z muselinu. A samozrejme prat v prasku na zivocisna vlakna...
@pathan
diky,to jsem netusila,ze se muze prat 🙂
i kdyz osobne bych stejne treba pokadenou zavinovacku na 30 prala nerada
Ja bych perovou zavinovacku nechtela kvuli udrzbe.Peri nemuzes strcit do pracky a kdyz ti protece plinka tak to budes pokazde nosit do cistirny?