Zásoby plenek. Kolik koupit?

teress1215
9. pro 2021

Ahoj, prosím řekněte mi někdo jako prvorodičce, kolik si mám cca koupit do zasoby plenek, kolik jedniček, dvojek atd. 🙏🏻 nechci pak vše dohánět na poslední chvíli a mam radši zásoby abych měla kam sáhnout 😊 nechci značku plenek, v te mam jasno, jen cca kolik balíku jedniček, dvojek atd. Děkuji 😊

terezsk
9. pro 2021

@teress1215 ahoj , ja mela doma od kazdeho jedny ,protoze jak dite roste nema cenu delat obrovske zasoby 👍🏼 Pak snadno dokoupis , ja objednavala kolorky odesilaji opravdu hned takze to bylo bez problemu 👍🏼

klovalka
9. pro 2021

Ne každéu miminku sedne každá značka nebo velikost-takže bych brala po balíku. Měla jsem velké dítě, ani se do jedniček nevešlo.

kakba
9. pro 2021

A ja bych zadne zasoby nedelala. Protoze nevis jaky pleny budou miminu vyhovovat. Treba ja zacla na pampers ale rychle presla na jine.

emillyhk
9. pro 2021

@teress1215 To je strašně individuální (jako všechno kolem dětí 😂). Já měla jedniček tři druhy, ale celkově tedy tři menší balení a jedno větší. Nestačilo a dokupovali jsme další asi 4 menší balení. Porodní váha 3100kg, ale syn nám první měsíc bohužel nepřibíral. Dvojek jsme měli asi 6 těch velkých balení - 3 jsme dostali a neotevřené posílali dál, protože z nich strašně rychle vyrostl. Velikost 3 byla u nás taky na chvilku, teď má syn 10m, necelých 10kg a velikost 4.
Nevím jak jiné děti, ale nám plenky bohužel začali protékat mnohem dřív než jsme se přiblížili k horní váhové hranici pro kterou jsou určené 🤷‍♀️

12misulkq
9. pro 2021

@teress1215 mám týden dva před porodem a jediné co sem koupila 1 balik těch nejmenších a jinak nic…. Nevím co malému sedne tak nechci kupovat předem. O značce mít jasno můžeš, ale pokud nesednou tak je ti k ničemu 🙂 mám manžela který muže sednout na auto a dovést další..

marimanta
9. pro 2021

@teress1215 dneska, kdy jeden den kliknes na shopu a druhý den máš doma balík bych taky žádné zásoby nedělala a kupovala podle růstu a potřeb dítěte 😉

michaela666
9. pro 2021

Měla jsem jen 2 balíky jedniček do porodnice. Zbytek jsme nakupovali průběžně s klasickým nákupem. Dostala jsem k narození dcery velký balík různých značek plen, od každé pár kusů a podle toho jsme si potom vybrali co sedělo nejlépe. Byla jsem ráda, protože čtvery vůbec nevyhovovaly, takže odpadly starosti komu dát načaté balení.

klokanka31
9. pro 2021

@teress1215 My koupili do začátku dva balíky jedniček, nevěděli jsme jestli s nima bude malá spokojená. A když byla, tak jsme potom kupovali 6 balíků na měsíc.

felixfelicis
9. pro 2021

Na co zásoby? Jedno dítě 2,3 kg nosilo jedničky dlooouho a ještě z nich že začátku vypadavalo, druhý dite 4,3 kg a mělo je už v porodnici tak tak. Kup něco do porodnice a pak uvidíte.

teress1215
autor
9. pro 2021

@marimanta nekupuji přes e-shop 😊 mám je levnější jinde

teress1215
autor
9. pro 2021

@felixfelicis Cítím se lépe když mám něco doma, tak možná proto 😊 pak nedejboze se mi nerozjedou mlikarny a už vidím, jak s temi penězi všechno zvládnu teda jako koupit 😀😊

majena39
9. pro 2021

@teress1215 porodní váha 2,7 a měli jsme do porodnice malý balení (26ks) jedniček. Pak jeden normální balík domu a hned jsme předcházeli na dvojky. Ty měl tak do 2,5 měsíce a pak hned trojky. Takže suma sumárum jsme použili dva balíky jedniček, pět dvojek, pět trojek a ted od půl roku jsme na čtyřkach.

ajja87
9. pro 2021

Jak píšou vsechny prede mnou, zasoby žádné max 2 baliky jedniček do porodnice a na domu a pak proste dokoupit, ono opravdu znacku muzes mít vybranou a diteti nesedne, ja u první zkoušela asi tri druhy, jako každá maminka jsem za pleny nechtěla dávat majlant a seděly nám pouze pampers, u druhé jsem si řekla, že prostě pujdu rovnou do pampers a nic řešit nebudu a ejhle, opruzena jak hrom a snese úplně no name znacku, takže asi tak

michaela666
9. pro 2021

@teress1215 Přeju, ať miminku sednou a není opruzené. Měla jsme možnost mít za poloviční ceny Dada plenky, chtěla je používat a za mě velké zklamání. Takže neušetřím, ale nemusím řešit bolavý zadek.

felixfelicis
9. pro 2021

@teress1215 tomu rozumím, ale neodhadnes, jak velké dítě se ti narodi a/nebo jak rychle poroste a bude přecházet na další velikosti. Můžeš si odložit peníze dopředu.

teress1215
autor
9. pro 2021

@majena39 děkuji 😊 aspoň cca nějaký odhad mám

misaa56
9. pro 2021

@teress1215 už si to moc nepamatuju ale myslím že jsme měli 1 balení jedniček do porodnice (malý balení) a pak 1 větší doma. A pak nějaký dvojky. A taky jsme pak hodně plen dostali.
Asi bych koupila 1-2 balení jedniček a třeba 2 balení dvojek, dokoupit to jde vždy 😊

teress1215
autor
9. pro 2021

@felixfelicis tak to já vím že váhu neodhadnu nejsem těhotná poprvé 😊 každopádně děkuji 😊

teress1215
autor
9. pro 2021

@misaa56 děkuji, takhle nějak sem to potřebovala vědět 😀 jak pisou holky, nevím jak velké dítě se mi narodí ale něco doma pro jistotu proste chci mít, budu vyplašena z toho že budu mít malého doma a bude to pro mě něco nového a rada bych byla aspoň tak připravena 😊

felixfelicis
9. pro 2021

@teress1215 tím pádem ti ale jsou jakékoliv odpovědi k nicemu - já mám dvě naprosto rozdílné zkušenosti a mezitím ještě jedno průměrné dítě, které to mělo zase jinak. A taky každá značka má velikosti jinak velké, mým dětem jich sedělo víc a zatímco z jedněch plenek už vyrostly, jinou ve stejné vel. ještě klidně mít mohly. Ty počty balíku jsou nicnerikajici.

rubesovak
9. pro 2021

Já měla ve značce taky jasno, ale prdelka syna byla jiného názoru, takže teď na druhý pořizuju raději různé značky, mám 3 balíky jedniček a 3 balíky dvojek

marimanta
9. pro 2021

@teress1215 chápu, ještě je možnost peníze prostě odložit bokem, místo nakupování. Ale netuším, kolik takhle stojí plíny třeba na měsíc, mám látkové...

teress1215
autor
9. pro 2021

@marimanta také sem slyšela ze holky látkují 😊 jen já nejsem extra trpěliva a nerada bych (ze srandy řečeno) aby Tobiášek letěl i s plínkou 😂 každopádně ty peníze bokem mě nenapadly, děkuji

krisstina93
9. pro 2021

To ti nikdo neřekne, nevíme jak budeš mít velké dítě a jak rychle poroste :D plus taky nemusí plenky sednout a pak celou zásobu vyhodíš. Ideal je od každé značky jedno balení a zkoušet co bude nejlepsi. Ty nejmenší velikosti máš na chvilku, tak tam se moc nevyplati dělat nějakou mega zásobu.

misaa56
9. pro 2021

@teress1215 jojo, já mám radši taky věci doma co kdyby náhodou...😁😃Ale co si pamatuju tak jsme měla snad každej balík jinou značkou a jediný co nesedli byli Pampers z těch byl červenej a přišlo mi že ani moc nesáli🙄

fouskovi
9. pro 2021

@teress1215 opravdu nemá cenu dělat zásoby co když zrovna nesednou

teress1215
autor
9. pro 2021

@misaa56 já mám doma jedničky od dada tak je chci vyzkoušet 😊 každopádně určitě poridim do zásoby ještě jinou značku nechci malého trápit v něčem co mu nesedne 😊 když jedny nesednou vždy se daji někde udat 😁

veunka17
9. pro 2021

Počítala jsem na začátku cca 8 plenek na den a jedničky malá nosila skoro měsíc a to nebyla nějak malinká (3,5kg při narození), dvojky potom taky cca měsíc 😉
Některé maminky často psaly, že jejich děti nosily jedničky třeba jen pár dní... Obrázek si musite udělat sama 😊

veunka17
9. pro 2021

@teress1215 taky jsem měla dada a používala jsem je do roku teď kupují babylove a jsem spokojená možná víc 😊

merope
9. pro 2021

Velký rozdíl je např. mezi Pampers a Albert - my byli šíleně dlouho na trojkách z Alberta a Pampers už dávno nešly. Ale jako maličký byl na Pampers, protože se daly potkat jako nejmenší, z ostatních vypadával (z porodnice jsme šli na 2,3 kilech).