Ahoj holky, používáte koš na plenky? Bydlíme v paneláku a chceme ho koupit, tak nás zajímají zkušenosti, jak moc to pomáhá apod. Díky 🙂
Přijde mi to zbytečné, mnohem hygieničtější je ty plenky denně vyhazovat. Jakmile dítě začne jíst příkrmy (tj. tak v 5–7 měsících), tak to dost smrdí, takže to doma stejně nenecháš... Osobně jsem se s košem na plenky setkala jen v dětských hernách, školičkách a jeslích, kde mají mnohem větší obrat plenek.
Ahoj, spíš jsem hledala někoho kdo ho má. Ptám se hlavně kvůli ceně a účinku. Koukala jsem na ty náplně a cca 400 kč měsíčně je docela dost pro naši rodinu. Každopádně děkuji za odpověď 🙂
A to já si zas bez něj nedokážu život představit. U prvního jsem měla Sangenic a u druhého jsem vyměnila za Diaper champ a ten je o moc lepší. Neni důležitý, ale mě život ohromě usnadňuje
@nikkasvoboda bydlime v byte, velky bezdotykac 2 koje na bezny a plast. I tak mame Diaper Camp medium super investice! Vynasime nyni uz cca 1x tydne, drive kdyz byla mala mensi 2x. Meli jsme ho v obyvaku a ted v kuchyni 😀 citit je jen, kdyz se meni pytel, pytel staci klasik odpadkovy, zadny naplne atd., kos plne omyvatelny i rozkladaci 🙂
@nikkasvoboda ty naplně jsou mazec, ale já třeba nebalila každou plenu zvlášť, vždy jsem to rozmotala a zase zamotala a ta jedna kazeta mi vydržela i přes měsíc. A to už se dá. Ale i tak si teď nemůžu vynachválit ten Diaper champ, tam se dávaj obyč pytle do koše a i obsluha je o moc komfortnější. Když jsem hodně líná a držim třeba dítě v náručí, tak k vyhození pleny ani nepotřebuji ruce 😀 A sehnala jsem si ho na bazaru, tak i počáteční investice nebyla tak velká.
Měla jsem u prvního dítěte Sangenic. Ze začátku jsem byla nadšená, po nakupování náhr. náplní už méně 😅 . Za pár měsíců jsem ho prodala, přijde mi to jako zbytečnost a házím pleny do norm. koše. Když byla extra páchnoucí náplň plenky, tak jsem ji před vyhozením zabalila do igeliťáku 😉
@nikkasvoboda Já používám koš Sangenic, ale místo těch předražených náplní mi kamarádka ze Švédska doporučila takové fólie Solgenic. Zatím jsem si jich pár nechala poslat a jsou super - vydrží dlouho apod.. Tak doporučuju vyzkoušet 😉
Holky děkuji všem za odpovědi. Teď docela váham teda 😀 Ten Diaper Champ vypadá celkem dobře, ale ta cena mi přijde docela dost. To mi přijde lepší ten klasický. Jak to je s tou fólií prosím @radka91 Mohla bys mi poslat nějaký link nebo kde to přesněji najdu? Děkuju moc
@nikkasvoboda Jasně 🙂 Podívej se na http://www.solgenic.cz/ tam to přímo můžeš objednat a mám pocit, že ani za dopravu jsem neplatila, takže je to podle mě nejlevnější varianta. Zatím jsem spokojená 🙂
@radka91 Tak děkuji moc. Manžel na to teď kouká a asi to vyzkoušíme. Pošlu pak výsledek 😎 A děkuji @evab. za informace 🙂 Na ten Diaper jsme také koukali, ale tohle se nám zdá zatím výhodnější, pokud ty fólie takhle fungujou. Z bazaru se nám hlavně koš na pleny moc kupovat nechce. Ale i tak děkuji holky a pěkný den 🙂
Také mi přijde zbytečný. Určitě najdeš něco lepšího, do čeho se vyplatí investovat 🙂
Určitě se oplatí, pokus si vybereš takový s těmi rolovacími kazetami (třeba Sangenic). Každá plena je uzavŘená osobitně ve fólii, která se před uzavřením koše stočí a tak zápach neuniká. Fólií snadno naplníš originální kazetu do koše a ušetříš 80 % z ceny kazet! To se oplatí.. <3
Fóliii koupíš na sametic.cz nebo sametic.sk
Ahoj. My ho teda nemáme a ani jsem nezvažovala, že ho koupím. Odpadky vynáším denně někdy i 2 denně, takže se mi to zdá jako nesmysl. Bydlíme v bytovce, a nic nám tu nesmrdí, jestli tě zajímá toto.. 🙂