Ahoj holky jsem jsem těhotná po prvně přemýšlím nad výbavičkou. Co jste po narození miminka hodně využili a nebo naopak co jste si koupili a vůbec jste nevyužili. Vím že diskusí je tady dost ale chtěla bych něco aktuálního. Děkuji moc za odpovědi.
@verunkaded my jsme dost využili cestovní postýlku v obýváku, druhy kočárek na balkon (bydlíme ve 3 patře bez výtahu) jednou denně tak spal na balkoně a ja měla čas něco udělat, monitor dechu s vícero podložkami (jednu v postýlce v pokoji a druhou v kočárku na balkoně), přebalovací pult, chuvicky a kameru (když spal v pokoji, tak jsem ho stále viděla), a pak jsem mela ještě po nás péřovou zavinovačku, a když z ni vyrostl, tak zavinovačky swaddleme, hodně látkových plen (na zavinutí při koupeli, když byl hodně malé miminko, když ublinkával)
Moc jsme nevyužili kolotoč, košík jsme dávali asi po 2 měsících pryč, protože tam nechtěl být, pěnovou podložku do vany, raději jsem ho koupala na rukou, pak jsem chtěla látkovat, ale vůbec jsem se v tom nenašla.
@verunkaded Ahoj, já mám tady článek. Za sebe doporučuju víc než výbavičkou se zabývat přípravou na porod a kojením, i teď čerstvé maminky v okolí mi to potvrzují.
Jinak zpětně bych tolik neztrácela za kočár, klidně hlubokou korbu z druhé ruky, tam je mimino tak půl roku a klidně pak kvalitnější skladný lehký sporťák. Za mě zbytečnost přebalovací pult, lepší podložka na vanu a mít po ruce vodu, oblečení bych moc nepřeháněla, kosmetiku taky ne, prostě minimalisticky. Nedám dopustit na šátek a cyklo vozík, rádi sportujeme.
Nevyužila jsem odsavacku mleka a nosní idsavacku, kolotoč, neporizovala jsem monitor dechu, chuvicku, šátek, nositko a ostatní blbiny.Naopak hrací deka a lehátko/houpatko u nás top, neměla jsem spací mimi a jen tam usnula.Asi je to hodne individuální , prostě každé dítě je jiné
Nevyužila jsem
- lehátko (nechtěl tam být)
- odsávačku do nosa (má 14m a zatím tuktuk bez rýmy)
- zavinovačku (ale používala jsem jako deku dlouho)
- nosítko (naštěstí nebylo potřeba, nejsem nosici typ).
Nicméně třeba monitor dechu, košík, přebalovací pult, lehátko do vany atp jsem vůbec nekupovala a nic mi nechybělo.
Využila jsem hodně:
- hnízdo (byl v nem skoro furt na gauči přes den)
- kočárek
- hrazdičku (miloval ji hrozně dlouho)
- ohradku (kupovala jsem až později a je tam spíš výjimečně chvíli, přesto jsem ráda, že ji mám)
@verunkaded Tyhle všechny věci, co tu padly, jsou pravda, ale jen pro toho, kdo je píše. Každá máme úplně jinou situaci, životní styl atd. Jeden příklad za všechny: chápu, že někomu je houpátko k ničemu, ale naše dítě v něm bylo denně na stole, aby bylo s námi při jídle. Rádi jíme společně a mimino bylo s námi a pak se v něm začínalo samo krmit. Nebo jiný: přebalovací pult vůbec nevyužiju, protože přebaluju na velké hrací podložce na zemi a nemusím se bát, že mi dítě spadne. Ale někdo jiný u toho zase radši stojí a využívá ty poličky. Za sebe bych dala univerzální radu: kup pár těch základních věcí, které jsou třeba hned a zbytek se úplně v pohodě nakliká na eshopech při kojení, ze začátku jsou to fakt hodiny času.
Vyuzila jsem satek a obleceni na noseni, zabranu na postel, hacku.
Nevyuzila jsem prvnich 7 mesicu kocar, postylku a odsavacku mleka
@verunkaded ahoj, ono se to takhle úplně nedá říct jednoznačně, protože každý využije něco jiného a každé miminko je jiné takže i těm dětem vyhovuje něco jiného 😉 nicméně za sebe doporučuji nakoupit hodně overalů, protože je to rychlé a snadné na obléknutí a celé šestinedělí jsem využila jen overalů, lehátko do vany, monitor dechu, houpací lehátko jsme využívali až do 10. měsíců denně (pak z jeho začaly vylézat 😅), přebalovací podložka, hnízdo, nosítko (do 3 měsíců), kosmetiku jsem nepoužívala žádnou akorát první 3 měsíce Medvídka od Eoné jinak je to za mě zbytečnost a co bych tedy opravdu doporučila z praktického hlediska tak později nekupovat pěnový puzzle, který většina maminek pak dává na zem jako "koberec", ale koupit rovnou pěnovou podložku třeba 190x190 vcelku, dej na mě a ušetříš si spoustu nervů 😅 já bych byla vděčná kdyby mi tohle někdy tenkrát poradil 😅
Ahoj já moc děkuji všem za vaše rady a tipy 😊 já si z toho něco vezmu a jak řekla @del53 koupím základní výbavičkou a to ostatní co miminko bude vyžadovat dokoupim třeba na eshopech 😊
@verunkaded a jsi jaký týden??
@sajul U nás je to dost podobný, ze začátku mi kočárek připadal jako hodně peněz vyhozených oknem 😁 Ale nakonec užijeme obojí, ale trvalo to...
@hasara33 S tou podložkou bezvýhradně souhlasím, ta je super a nenapadá mě důvod, proč ji nemít. Jedině cena, no, ale my máme skiphop, ten oboustranný, je dost nezničitelný a počítám s tím, že až bude dítě víc ve svém pokojíčku, podložka tam půjde s ním a ten neutrální motiv můžeme ještě roky vydávat za koberec
Nositko, chuvicka, odsávačka, tady nelituji ani koruny. Kočárek jsem začala používat až po roce a asi půjde stejně z domu a pořídím sportovní vozík pro dvě děti, mám kočár akorát na běhání. Monitor dechu jsme si půjčili a stejně skoro nezapinali. Postýlka v ložnici téměř netknuta, v obýváku celkem využíti našla. Lehátko nepoužité, od mala jsem dávala dítě prostě na zem na deku. Nepouzila jsem dudlík a většinu nevyzadanych dárků, tady si dovolím doporučení - jasně sdel rodině atd, co si přeješ jako dárek k narození miminka, méně chapavym klidně písemně. Jasně všichni věděli, že budu mít látkové pleny a mýt dítěti prdelku vodou. Stejně jsem dostala několik balení jednorazu a vlhčené ubrousky, všechno šlo do azylaku... Ono těch doporučení tady můžeš dostat plno, ale projdi si vaše bydlení, svůj běžný den, svoje zájmy a pořizuj podle toho ne podle toho, co si kdo mysli, ze je top.
@mamikry prosim, jakou konkretni prebalovaci tasku mate? Dekuji.
@nika110818 Na prvni jsem mela tasku Skip Hop pres rameno, ta byla super. Na druhe jsem chtela batoh, nosila jsem vic v satku a v nositku, mela jsem od PacaPod, ale ten mi moc nevyhovoval. Ted mam v planu koupit batoh od Lassig, ale nemam ho ozkouseny, tak nemuzu doporucit.
@verunkaded
Vyuzili jsme hodne
- kosik na koleckach
- mekka prenosna prebalovaci podlozka
- plenky Lodger Swaddler (misto rucniku)
- prebalovaci taska
- Nosatko na vysavac
- Pytlik s tresnovyma peckama
Temer jsme nevyuzili
- hraci deku (priste radeji jen hrazdicku)
- houpaci kresilko
- lehatko do vanicky (drzela jsem na ruce)