Výbavička plenek Anavy, vystačím s ní?

haskovaludmila
26. lis 2016

Ahoj holky,jsem prvorodicka a nemá žádné zkušenosti. Naopak jsem plná obav,chtela bych vyzkoušet látkové pleny a koupit základní vybavicku plenek anavy. Koupila bych :
30 x čtvercové pleny
4 x vkládací plena ( na noc jsem myslela)
4 x svrchni kalhotky
4 x kalhotky all in oné (k doktorovi,na delší cestu,apod)
Prala bych obden a plánujeme susicku. Takze vyprat,ususit,vyzehlit nebo poskládat. Myslíte si že s touto výbavou vystacim? Přidali byste nebo ubrali něco? Cenově cca 5-6 tisíc,coz mi přijde rozumné. Co si o tom myslíte?

soconusco
26. lis 2016

Ahoj, mne to prijde uplne akorat, mame podobny pocty, PUL svrchni teda jen dvoje, a staci to krasne. Jeste mam par tech vicevrstvych, jen tak na obmenovani se ctvercema.

haskovaludmila
autor
26. lis 2016

děkuji Vám 🙂 uberu svrchních kalhotek, stačí 3 x a nakoupím vícevrstvé. Kolik? 6 x?

jojosefina
26. lis 2016

Ahoj, každé vyhovuje něco jiného. Já mám od Anavy kalhotkové plenky a malá do nich dorostla až nyní ve 2měsících, jinak mám systém Bamboolik a ten je super, ani nedělá tak velkou prdelku a hlavně svrchní PULky mají systém 2 gumiček a lemy jsou z fleasu.
AIO za mě stačí 2 .

soconusco
26. lis 2016

No, my mame sest velikosti M.

haskovaludmila
autor
26. lis 2016

Super. Pomalu objednam.

lady_giraffe
26. lis 2016

Co do množství, tak asi dobré. Jen já osobně si myslela, že mi bude vyhovovat něco a nakonec praxe ukázala, že mi vyhovuje něco jiného. Tedy bych spíše doporučila koupit od každého systému něco, vyzkoušet, co vyhovuje a pak dokoupit. Může se taky stát, že Vám čtverce nebudou vyhovovat a budete jich mít zbytečně moc. Já nakoupila několik SIO a vůbec je nepoužívám, stejně tak vícevrstvé - ty jsem používala asi měsíc...

verumik
26. lis 2016

Já mám Anavy ráda, mám od nich svrchní kalhotky, mám i ty AIO, ale musím říct, že bych do nich už znovu neinvestovala, radši bych místo nich koupila SIO systém od Petit Lulu nebo Bamboolik. Důvod je ten, že jejich AIO mají uvnitř kalhotek flees, mají cvoček, do kterého se zacvakne vkládačka, bud dlouhá, krátká, nebo obojí. Je to vlastně úplně stejné jako SIO systém, ale s tou nevýhodou, že je musíš vždy komplet celé vyprat (zatímco u SIA stačí prát vkládačky a kalhotky jen, když jsou špinavé, či jednou za čas).

haskovaludmila
autor
26. lis 2016

Děkuji vám,jsem ztracená. Bojím se,ze privezu malé miminko. Nebudu mít pliny a budu nervacit a lítat po obchodech. Kdyby člověk věděl,co mu bude vyhovovat. Navíc vyznat se v těch plenách je sakra těžké.

verumik
26. lis 2016

Pokud nemáš extra problém s papírováma plínkama, tak já bych si určitě do začátku jedno balení koupila. Budeš víc v klidu a budeš mít čas se zorientovat. Já teda používala látkovky asi až od 14ti dnů, protože synovi dali v porodnici na pupíček takovou plastovou sponku, která měřila asi 5 cm (měly to všechny děti). Papírová plínka je tenká a dala se ohnout a pod tu sponku zastrčit, látková by mu tam překážela. Krom toho, ač jsou svrchňáky jednovelikostní, tak dobře sedí většinou až od takových 5ti Kg. Takže pokud nechcete kupovat novorozenecké, tak bych stejně na začátek radši balení papírových pořídila. Já měla nejdřív ty papírovky, po zahojení pupíku Bambino mio do 5ti Kg a teprve nedávno jsme najeli na jednovelikostní kalhotky. Jinak dobré jsou ještě fleesové separační vložky, trochu pošetří plenku od fleků a odvádějí vlhko.

astyna
26. lis 2016

Souhlasím s @verumik - já jsem měla na syna taky plenky až od jeho cca 6.týdne, do té doby jsem používala normální Pampersky. Ono i ten zápřah byl velký a přece jen látkové pleny vyžadují čas.

slunea
27. lis 2016

Pro začátek čtverce, novorozenecké svrchní a pár vkládaček v klidu stačí. Svrchní stačí 3x, pokud nechceš moc utrácet (novorozenecké jsou cca do 3m), tak jde točit dvoje a jako rezervu mít třeba jednovelikostní bamboolik (jsou z jednovelikostních nejmenší). Nějaké vkládačky jsem si doma šila ze starého ručníku, už je moc nepoužívám, ale ze začátku v pohodě stačily.
AIO (jednovelikostní) budou mimču až za chvilku, klidně je můžeš doobjednat později.
Taky doporučuju vyzkoušet různé systémy. Já měla na novorozeně čtverce, pár kalhotovek a pár vícevrstvých S. Použít šlo všechno 🙂 Do kalhotovek bych už příště neinvestovala, ale bambusové vícevrstvé jsem si třeba oblíbila. Mám na nich ráda, že dobře sají, není kvůli nim třeba věšet a kompletovat vkládačky a když nefouká, tak je jde pověsit za jeden kolík 🙂 Z velikosti S na kalhotkový sklad vyrostl, ale vycpávám teď s nima kapsovky. Máme teď několik M, časem je začnu dávat na rovno.

netanel
27. lis 2016

AIO jsou uplne zbytecne, radsi kupte ke svrchnakum sio vnitřky. Ja nakoupila celou vybavu Bamboolik a prodala jak aio, tak nocni a svrchnaky, nechala jsem si jen vnitrky a objednala svrchni petit lulu, ktere malemu sedi nejlepe

slunea
27. lis 2016

Tak to ja mam AIO rada, ale kapsovky, daji se udelat uzke mezi nozickama a neomezuji tolik v pohybu. A pri nandavani nezavazi vkladacky.
SIO mam, ale nepochopila jsem, co je na nich lepsiho oproti treba vv na rovno. Ale jeste nemam batole, tak treba to casem zjistim.

haskovaludmila
autor
27. lis 2016

děkuji Vám všem za příjemné ohlasy. Pro začátek, do porodnice koupím balík, dva papírových plenek. Mám vytvořenou objednávku 30 x čtvercové plíny, 6 x vícevrstvé pleny (budu asi používat na noc), 3 x svrchní novorozenecké kalhotky a tím končím. Zbytek se dá dokoupit, vyzkoušet, nebudu to více řešit. A prostě uvidím, co nám bude vyhovovat a s čím budu spokojená. Nevadí mi prát, nevadí mi žehlit, tak snad mi to vydrží 🙂

aklin
27. lis 2016

Jsem zkušená látkařka. Pořídila jsem 50 ks čtvercovek, jsem ráda že jsem jich měla tolik, dceři jsem hodně měnila pleny, pro začátek jsem měla 3 ks pul svrchňáku, ale nestačily, objednala jsem ještě dvoje. Občas se stalo, že párkrát během dne kolem nožiček vytekla vaječina. Dále jsem pořidila vkládací pleny 10 ks Best bottom, na usnadnění přebalování a později na noc a jako větší sací vložka během dne. 9ks separčních vložek od bambino mio, můžu jen doporučit, 15 ks fleesových separaček a role separaček z kukuřičného škrobu. Novorozenecké jsou zbytečné, lepší je koupit jednovelikostní, některé jsou od 3 kg, ale většinou od 3,5 kg.

rebe
27. lis 2016

Myslím, že na to jdeš velmi dobře, nakoupit základ a postupně rozšiřovat. Doporučila bych při rozšiřování klidně kouknout i na jiné značky a zkoušet, protože opravdu každému sedí něco jiného. V mém okolí třeba všichni používali skoro výhradně bambino mio a nám zas tak nevyhovovaly. Z anavy mám nejraději kalhotkové na snappi sponky (přijde mi to univerzálnější než patentky i suchý zip), svrchňáčky mám asi destary od různých značek, nejraději mám flísáčky anavy a potom Petit lulu a Imse vimse. Troje mohou být rychle málo, když proteče vaječina a budeš je muset vyprat. Ale v dnešní době jde všechno snadno a rychle dokoupit. Užij si to 🙂

verumik
27. lis 2016

@slunea SIO má výhodu v tom, že když Ti pak prcek utíká, nebo se přetáčí, tak se Ti ta plína nikam neposouvá a pod (pokud to má člověk s krátkou vkládačkou, delší se taky musí srovnat). Já je používala ráda, protože jsme dělali bezplenkovku, takže jsem rozepla plínu, dala vyčůrat a pak jsem to zase zapla a nemusela nikde nic skládat. Z toho důvodu jsem měla ráda i AIO, ale právě - Bamboolik nebo třeba TOT BOTS, Anavy mi nevyhovovaly, protože jsem ty vkládačky musela taky rovnat.
Jinak od Bamboolika mám taky vkládačky a používám spíš svrchní od Petit Lulu, nějak sedí líp. Bambooliky jsem zatím ani nevytáhla a možná už ani nevytáhnu 🙂
Jinak já hodně používám i vlňáčky, u prvního jsem jim nějak nepřišla na chuť, ale druhý syn je má teď skoro pořád. Mají mi přijít vlňáčky právě od Anavy, tak na ty se těším 🙂 A jejich fleesaky jsou taky super.

haskovaludmila
autor
28. lis 2016

Chtěla bych Vám všem poděkovat za příjemné odpovědi. Mimčo se má narodit v březnu, takže do té doby to ještě nějak vymyslím a nakoupím nějaké základy a uvidím.

kocour1
28. lis 2016

Já mám podobnou výbavu a se sušičkou se to zvládnout dá, jen si musím hlídat, že se fakt musí prát - když se mi nějaký den nechce, někde jsme, je toho zrovna víc ,tak jsem trochu v háji🙂...jen dodám, že jsem ale u látkovek dlouho vychytávala krémy na opruzeniny - některé šly špatně vyprat a stejně nepomáhaly....nakonec jsem skončila u bepanthenu - jako jeden z mála je bezbarvý, takže nezamaže a nedělají se nám po něm opruzeniny🙂...

medakote
28. lis 2016

Se sušičkou se to asi zvládne, ale bez ní by to obden bylo tip top, aby to stihlo uschnout, já měla čverců na praní obden asi 50. Svrchňáků bych neubírala, jak tu někdo psal, já jich měla pět (tři malé a dvje roztoucí zpočátku a celkem jsem je točila. Zvážila bych, jestli nepořídit napůl novorozenecké a napůl rostoucí,
Jinak Já od Anavy mám kalhotovky, AIo i svrchňáky (PUl ifleece). Vyhovují mi pouze kalhotovky, AIO protékají (s jinými AUIO problém nemám), fleece svrchňáky mi nevyhovovaly (provlhaly) a pul svrchňáky sice používám, ale moje nejoblíbenější taky nejsou- mají krátké "uši" a špatně se do nich pleny schovají, ani kalhotovky stejné značky do nich nejdou dobře zapnout.
A rozhodně bych tedy doporučila více vkladaček (nebo víc čtverců)- šest mi jich přijde málo. Samotná čtvercovka asi po dvou třech týdnechpřesala stačit a přebaluje se i dvanáctkrát za den, takže pokud bys dávala místo vkladačky druhý čtverec (což je na novoška balík), tak to máš 24 plen za den.... A pro starší bude třeba přidat vrstvy, pak s touto výbavou dle mě nevystačíš, nebo budeš muset prát denně.
Zvážila bych, jestli pořídit vše Anavy, nemusí vyhovovat- Já jsem se nakonec dopracovala k mixu, mám čtverce, kalhotovky, Aio, Sio, kapsovky, svrchňáky- vše různé značky- a od Anavy vyhovují právě pouze kalhotovky, které nemáš psané.
Svrchňáky doporučuju (podle mých zkušeností) Petit Lulu nebo Thirsties, AIO Tots Bots, Baba Boo, nebo Sweet monkey, Noční plenku Little Lamb nebo Bum hugger.

Nedoporučuji Anavy AIO, anavy svrchňáky fleece i PUL, Haipa daipa patentky, SIO GroVia shell, Bamboolik noční , Bum genius Flip system.