Vlňáčky na patentky nebo suchý zip

nke
16. kvě 2017

Ahoj,
chtěla jsme se zeptat, jestli máte někdo zkušenosti se svrchními kalhotkami z vlny. Neznám nikoho, kdo by je v mém okolí používal, abych se zeptala na živo.
Mám vyhlédnuté Anavy na patentky, protože se obávám, že suchý zip by za vlnu chytal a brzy by je poničil.
Používám klasické čtvercové látkové pleny asi 30 let staré.
Moc děkuji za posdílení zkušeností.

j.a.n.i
16. kvě 2017

@nke A co bys chtěla vědět? Měla jsem je, používala jsem je tedy přes kalhotkové plínky, přes ty čtverce to jde taky ,ale budeš muset hodně často přebalovat.

alneka
17. kvě 2017

Mám natahovací Disana, protože suchý zip se mi nezdál a patentky už vůbec ne. Dle vozru Disan mi pak mamka upletla dvoje další. Mrněti jsem dávala přes čtverce, prakticky celé léto , ať si nepaří prdku v igelitu, jen pozor na snappku, ať si je nezatrhneš, později přes kalhotovku na noc. Přes kalhotkovou je to samozřejmě uživatelsky příjemnější 🙂

nke
autor
17. kvě 2017

@alneka Ahoj, díky za radu. Používání čtvercovky se snapkou do natahovacích mě vůbec nenepadlo. Já totiž od začátku plenky prostě skládám na různě široké obdelníky, protože novosklad mi zpod PUL vylézal. Proto jsem právě chtěla koupit zapínací. Tak to já to ještě promyslím s těmi natahovacími, které se mi samozřejmě zamlouvají víc.

normalnimatka
17. kvě 2017

určitě bych pořídila radši natahovací.. a u kalhotek obecně radši sucháč, než patentky...:/ já žádný neměla na radu x mamin, který se shodly, že většinou ten patent ti vyjde buď že to to utáhneš moc a nebo málo:D
ale pod natahovací kalhotky zase musíš tu plenku - čtverec už zapnout na nějakej sklad se snapkou.... mě to rozčilovalo, přišlo mi to zbytečně složitý a zdlouhavý. proto jsem raději zůstala u klasickejch svrchňáků, kam jsem dlouhou dobu dávala jen dvě čtvercovky narovno a bylo vymalováno🙂

alneka
18. kvě 2017

@nke novosklad jsem dávala asi do roka a půl, a to mám dítě barokích tvarů 🙂 Kalhotovky mám jen tři, vycpávám na noc. Ale chápu, čtverce narovno jsou pohoda. Nicméně i v zapínacích vlňákách to nebude dělat dobrotu, protože není dobré, aby moč přišla přímo do kontaktu s vlnou (budeš muset furt prát a impregnovat). Takže když se něco byť jen trochu posune, je to blbé. Novosklad vše udržel na správném místě.