Krásný den přeji,
první dcerka dudlík absolutně odmítala, kojila jsem cca do dvou let🙂 nyní čekáme druhé a já se poohlížím po vhodném dudliku, protože si ty pauzy od kojení chci jednoduše a prostě ulehčit 😀 jaký dudlík prosím doporučujete, především se zjištěných informacemi od odborníků (zubaři, pediatři).. moc semi líbí bibs, ale už na mě vyskočili info, že se jako super dudlík pouze tváři.
Moc moc děkuji!
@jsemagi ty bibs bhodny nejsou protoze jsou dokulata ale co si budeme povidat, driv jine nebyly a taky vsichni zijeme☺️ Kazdopadne my kupovali od mam a ty syn nel nejradeji☺️ Ale s tim ze jsem mu ho h roce vzala a uz nevratila..protoze pak uz skodi jakykoliv dudlik☺️
Tak někdy můžeš chtít, aby mimčo mělo ten nebo ten, ale ono se rozhodne jinak 🙂... Mně vzala malá až Lovi, nejhorší byly ty "placaté" dudliky, myslím, že Nuk a ještě nějaký... Klasickou kytku jsme nezkoušeli vůbec 🙂
My jsme dostali v balíčku Mam, ale ten mi přišel dost hloupý, protože překrýval nosní dírku. Pak jsem přešli na obyčejné babylove z DM a naprostá spokojenost.
jednoznačně nejlepší dudlíky jsou MAM, co se vývoje chrupu týče, přijmá je nejvíc dětí. Bibs a kulaté nejsou vůbec vhodné dlouhodobě, právě můj syn měl chvilku bibs ale pak jsem si začala zjištovat tak jsem se hned zahodila, za nás rozhodně MAM, máme i lahvičku anticolic tu mam a je skvělá, můžeme vše jen doporučit.
Používáme dudlíky MAM a jsme velmi spokojeni. Používáme 0-6m a teď máme problém přejít na další 6m+ protože je trochu jiný než ten předešly s malým ho nechce 😅🤦🏼♀️
Taky MAM
U nas taky jednoznacne Mam. Jen priste bych jako prvni zkusila typ perfect, ted mi ho uz nevezme
Jestli máte instagram tak se podívejte na tento profil https://instagram.com/mklife_prvni_pomoc_detem?... je tam psano o dudlikach o vhodných i nevhodných
Zo začiatku som kupovala Avent, od polroka som prešla na MAM kvôli zubom 😊
Za mě nejlepší dudlík žádný, zvlášť v kombinaci s kojením. Ale když už, tak se obávám, že univerzální rada neexistuje. Přijde mi, že každý odborník doporučuje něco jiného na základě toho, který výrobce to platí 🙂 A děti na doporučení odborníků prdí, jedno nepřijme žádný, druhé každý, třetí jen ten nejobyčejnější, čtvrté jen ten nejdražší 😃
@jade85 taky bych to tak videla
Měli jsme hlavně od mam,a ještě nějaké. Podle nálady si bral,celkem jsme jich doma měli 8ks. Když jsem mu koupila větší,ty od 6m tak je nechtěl, vynutil si zpět své první a těch se vzdal až s prvními kroky ...
Mala bere pouzr MAM a to jeste ty nejmensi 0-2 m. Neda si rict. Je ji 10 mesicu... Snad to nevadi, ze duda ty mensi. Ma je teda jenom v noci.
@jsemagi máme MAM od narození. Střídáme s obyč babylove. Cca v 7 měsících jsem koupila 6+ a přijal je v pohodě.
Mam ortodonticyk
Naše dcera žádný nechtěla, jen Avent Soothie. Je sice divný ale lepší než nic. Kojila jsem jí do 3let.
My jsme spokojeni s "placatými" dudlíky NUK.
Všichni moji kluci dostali hned na poprvé MAM, a skvěle jim sedli. Jako maličkým novorozencům jsem pořídila 0-2 (start), ve 3 měsících jsme přešli na 0-6. A opravdu žádný problém. A ten prostřední jak už mu je 20m, tak jemu už je jedno co dudlá, hlavně, že dudlá a neusíná bez.
Naší malé bylo jedno jaký měla. První měla od nuku a nebyl problém. Pak jsem vzala i Avent placatější a teď ma na spaní jeden od Lovi a druhý od Mam 😁
@sigyn ty z babylove nejsou nic moc,strasne vrzou
@zelenaesmolda To nevím, zrovna ted vedle mě dítko dudá a neslyším nic. Pravda občas to vrže, když dudlík umyji a dudá se mokrý, ale to během 2-3 minut přestane.
Muzu prosim vedet kolik jste zkusili dudliku, nez vam mimco vzalo aspon jeden?
Nase mala ma ted 2 mesice a dudlik jsem nedavala.
Nyni si zacala cucat prsty a dudlik proste nechce.
Davi se, plive ho a jeste vic se rozbreci.
Mame MAM, lovi, nuk, bibs a jeste jeden, ale ted neńvim znacku.
Vubec necuca, otevre pusu a konec.
Jak ji naucit??
@kwk a proc ji chces ucit na dudlik?
@zelenaesmolda bojim se ze kdyz si hodne cuca prsty, ze si zacne cucat hlavne palec. A prijde mi lepsi, kdyz bude cucat dudlika, kteryho ji potom vezmu.
Palec ji zustane 😞
Nechtela jsem ji davat dudlika, ale tohodle se bojim.
@kwk nase zacla sama, ale az po zavedeni prikrmu. Do te doby nic. Trosku me to mrzelo, previ jen byla 5 mesicu uplne bez dudliku, ale kdyz je tak spokojena...
@kwk nema zizen kdyz si cuca prsty?
@zelenaesmolda to bych nerekla. Je kojena s pekne pribira.
@jsemagi U nas prosla jedine klasicka kaucukova kytka z lekarny, Bibs je totez jen v hezcim provedeni. Jine dudliky deti nechtely.