Maminky prosiiim, nemám moc přehled jaká velikost mi jak dlouho vydrží. Např vel 50-56? -Je plus mínus na týden dva? Vel do 60 je už třeba na měsíc dva? Trochu v tom bloudim takže jsem koupila i něco okolo vel 80 a kamarádka na mě že tu teď má její dvouletý syn 😁 dekuju za pomoc
Tak teď jsem z toho úplně jelen 😁
Tak zjistila jsem že ona velikost 62 není všude stejná záleží na značce. Já spíš potrebuju nějaký přehled ať vím že 50-56 si koupím dva oblečky do porodnice..pak ho nasoukam do 60 tu bude mít plus mínus měsíc takže to si už pořídím třeba 20kousků oblečení apod. Ráda mám všechno nachystané 😞
já jsem byla jako novorozenec dlouhá, manžel také, takže jsem očekávala zase dlouhána - no syn měl 52 cm. Takže 56 tak tak mu byla asi první měsíc, poté už 62, nyní má 10 měsíců a dávám 86.
No...normálně teď oblíkám 56...malá byla a zatím i je drobek. Ale na druhou stranu - od HM má 62 body tak akorát... Jiné 56 šatičky taky už neobleče...záleží výrobce od výrobce.. Pár 56 bych vzala, ale pak bych se už zaměřila spíš na 62 a výš...
Děkuji dámy 😊 dokoupim ještě nějaké vel okolo 68 a přes 70 a zbytek nechám až poroste asi 😁 i když bych nejradši udělá výbavu tak minimálně do jednoho roku 😂
Dneska fakt vsechno sijou podle oka....driv jste prisli do obchodu rekli jste ze chcete puncochace 100a mohli jste byt jisti ze budou dobre...dneska si ve dvou ruznych obchodech koipite dve stejne velikosti a vice mene si muzete byt jisti,ze stejne nebudou🙂
Nakupuj i podle ročního období - já jsem dostala plno věcí z bazaru od tchýně. No a využiju z toho jen málo kousků - např. vel. 74 mu byla v létě - a to byly samé věci s dlouhým rukávem, nyní by potřeboval trička s dlouhým vel. 86 A to jsou zase samá trička 😒 Takže je potřeba brát v potaz i roční období, nejen ty pěkné medvídky na tom 😀
@nuggett zalezi na velikosti miminka. Treba kamaradka rodila pred dvema mesici a malicky mel 48cm a 50tku unosil ctrnact dnu a ted skoro ve dvou mesicich nosi stale 56tku. My rodili prvni mimi taky prtavy a mala mela 56tku jeste ve dvou a pul mesicich 😉
@martina16horysek mě právě celá rodina od malých velikosti odrazuje a já mám hrůzu že se mi narodí skřítek a nebudu ho mít do čeho oblict 😁
Můj syn má 9 měsíců a nosí velikost 74/80, ale i větší mu někdy dám 🙂
@astyna a to je ten problem,ze si to kazdy urcuje sam....to kdysi nebylo....byly tabulky a podle tech se silo....jasne ze dve stejne stara miminka nemuseli byt stejne velke,ale kdyz jste prisli do obchodu a chteli jste urcitou velikost tak jste vedeli ze mu to bude....klukovi vetsinou kupuju velikost 134cm....ale kolikrat uz jsem mudela koupit 146cm nebo dokonce 122cm....jedine co kupuju v klidu ze mu to nebude male jsou ponozky🙂
@nuggett no nejlepsi je koupit treba dva kousky 50 a nebo se na 50tku vyprdni a kup rovnou 56,ale 62 bude miminku tak ve dvou mesicich,pokud to nebude vylozene obrik 😉 deticky rychle rostou a opravdu zalezi na tom jestli je to prcek. Taky jsem u male nakoupila na zacatek 56tku a pak dokupovala 50tku bo se mi v tech obleckach topila. Ted to bude zase prcek takze mam plno 50 a 56. A uz ted vim ze 62budem mit zas az tak kolem dvou tri mesicu a pak uz se jen dokupuje podle potreby. S tou kombinezkou, tot otazka zalezi na zime no. My treba mame pripravenou 56 a budem v rijnu a vim ze kdyz budu mit teply fusak tak ji ani davat nebudu. Spis svetriky. U prvni a ta byla listopadova jsem mela taky jednu a neunosili jsme vubec. Jen kabatek a nebo svetriky jsem davala. 😉 ale byla mirna zima takze asi tak 😉
No můj prcek 50-56 mela přes měsíc 🙂. Taky mi radily at 50 nekupuji ale využila sem je chvilku. Ve větších plavala.
Malá se narodila předčasně a dokupovala jsem 44ku. tiny baby. Ted má 18m a nosí 74 něco 80, ale spodky většinou 68.
Ono je to relativní. Mala má 5 měsíců a meri 60 cm. Dle tabulky jsme úplně mimo. Ted Máme velikosti 62/68. 😀 😀
Ahoj, já jsem 50-56 ani nevyužila. Možná jen v porodnici. Hned jsem malinkou oblékala do 62..teď má 5 měsíců + 2 týdny a máme vel.76 - 80, ale to je zase extrém 🙂