Jakou koupit přibližně velikost oblečení pro čerstvě narozené miminko? Děkuji.
záleží dle odhadu velikosti miminka - 50 nebo 56 my měli 50- asi do 3 týdnů, ale i teď 4 týdny mu něco je - každý výrobce to má trochu jinak > 50 malá a 56 je trochu větší,ale né moc - zase dle výrobce 🙂
Pořizovala jsem oblečení i ve vel. 50 (ale obě děti měly porodní míry okolo 2,6 kg a 47 cm).
Já mám zatím jen pár věcí, ale kupuju velikost 56. Počítám s tím, že v tom prcek bude třeba pár týdnů plavat, ale myslím, že to nevadí. Znám víc maminek, které to takhle dělaly...
U nás 62, máme děti nad 4 kg. Většinou 56.
50 jen pro hodně malý nebo nedonošený miminka.
Odhad bývá nejbližší dle toho, jak velký děti se u vás v rodině rodí - na Tvojí i manželově straně.
Ja kupovala 56. I obleceni pro prevoz z porodnice mel 56 a bylo mu to trosicku volne. Porodni vaha 3,95kg, 50 cm.
já 50 a 56, v 56 teda oba plavali - starší syn 49 cm a 2850 g, mladší syn 50 cm a 2900 g, oba v termínu, 56 nosili snad do 2 měsíců, až poté jsme najeli na 62. všude jsem poslouchala kup jen 62+68, ale dala jse na sebe a měla menší a jsem ráda. vše bylo starší kromě soupravičky do porodnice, tak to vyšlo na pár kaček
Podle toho jaký máš odhad velikosti miminka. Já jsem měla nejmenší 56 🙂 , moje děti první 4,30 a 53cm, a druhé 4,85 a 53cm měli 56 jen první týden 😀
Ahojky...přesně tak jak píšou holky,podle toho jakej máš vahovej odhad.
Já měla nejmenší 56. Mala měla 50cm a 3220g. Docela v tom plavala.Tu velikost nosila cca měsíc 😉
Já bych pořídila spíš velikost 56 a ve velikosti 50 třeba jen od každého něco a až pak dokoupila podle dítěte. U prvních dvou dětí jsem si vystačila s 56 a na třetí dítě jsem pak musela obnovit výbavičku, protože bylo malinké a 56 byla obrovská. Využila jsem i velikost 46, ale to bych předem opravdu nekupovala.
myslím že stačí pořídit vel. 56 a dle situace se může koupit menší, dopředu bych nekupovala 😉 jinak naše malá měla vel. 56 do 2,5 měsíce (porodní váha 2,9kg) ale zhubla na 2,5kg a měla 49cm 😉 odhad ve 32tt měla 1742g
56 pro průměrně velké miminko.
Vsechny moje deti v 56 plavaly. Ja bych radsi koupila par kusu 50. Po prvnim porodu manzel behal po obchodech a shanel obleceni misto, aby travil cas s nama. Docela mi to vadilo.
já jsem měla 56 a nepoužily jsme. děti měli 3,5kg a více, bylo jim to malý. začínali jsme 62. 🙂
My jsme měli 50, malá měla 3kg a 47cm.
Malá se narodila s 3,27 a cca 50 cm a jelikož jsem měla vše nakoupené v 56, tak jsme nosily převážně 56. Ale byla jí docela hodně veliká, tak jsme přikoupily i bodýčka 50.
Do porodnice bych koupila 50, aby v tom nebylo mimi jak v pytli, jinak já kupovala 56, měli jsme 3 kg, něco bylo trochu větší, ale děti strašně rychle rostou, věř tomu, že za 3 týdny mu bude 50 malá. 😉
Já měla velikost 56 a jednu soupravičku 50. Starší se narodila s váhou 2240, takže i ta 50 jí byla velká. Něco jsem dokoupila, něco zahrnula. Záleží, jak velké dítko čekáš. Koupila bych tu 56, a pokud by byla velká, tak oblečení dokoupíš v každém větším supermarketu, nebo objednáš přes bazar.
Nejmenší jsem měla 56 s tím, že v tom bude trochu plavat v nejhorším. No a už v porodnici jsem do toho malou nemohla narvat. U druhé už jsem si raději nachystala na odchod z porodnice dvě velikosti a použla jsem tu větší 62. Něco z 56 jsem použila, ale bylo to fakt jen na chvíli.
Hodně záleží na výrobci. Myslím, že je potřeba velikost vyzkoušet. Ale pro začátek (pokud bude mít miminko cca 3 kg), bych doporučila pořídit i pár kousků 50/56 - nabízíme je i zde v bazaru.
Záleží taky, jaké pleny se chystáš používat - pokud jedonrázovky tak bude 56 dobrá. Pokud látkovky, tak do porodnice 56 (s jednorázem akorát) pak kabátky 56, ale bodýčka a dupajdy 62. A pokud se třeba chystáš dítě po přebalování oplachovat v umyvadle čistou vodou místo vlhčených ubrousků, tak zvaž, jestli vůbec bodýčka kupovat. Mě radili hlavně bodýčka a overálky, mám toho v 56 mraky a jemi to nanic, páč bodýčka a overaly jsou na mytí v umyvadle naprosto nepraktické, planadají dole a vždy se namočí (taky mám doma pár balíků jednorázovek a velkou zásobu vlhčených unrousků úplně zbytečně). Malé jsou kabátky 56 dobré ještě v 8 týdnech, ale jinak dávám spodky 62 (porodní váha 3800, 50 cm)
Velikost 50, 56 😊