Ahoj, chci se zeptat, jake velikosti nakupovat pro novorozence, na netu jsem nasla je zacit vel. 56, ale od kamaradek zase, ze pry mam koupit i 50. Je to me prvni, prd se v tom vyznam 😅 a nechci kupovat zbytecna kvanta neceho, co je zbytecne.
Ano s manzele jsme oba prckove (ja 160cm on 165cm), ale to neni zaruka, ze mimco se narodi mrnavoucke.
Chci se teda zeptat, 50 ano? A pokud ano, kolik toho tak? Ostatnich mam ze treba nevim 7 ks od vel. 56 bodycek kratky rukav, 7 dlouhy.. atd..
Dekuju 🙂
Nevim v jakych obchodech ches kupovat? Pokud chces bodicka z pepca tak tam potrebujes vyzdycky o jedno vetsi. Koupila bych jen 56. Miminka ryvhle rostou. Prinejhorsim ohnes rukavek. Ja jsem taky drobna a dcera se vubec do 50 nevesla. Zalezi ale fakt kde kupujes.
První syn nosil 50 první měsíc, druhý syn neoblékl ani v porodnici a musela jsem manželovi volat v den odjezdu, že se do toho nenarve, ať přiveze větší 😁 fajn je Lindex, má dvě sady cvočků u bodýček, tak to vydrží fakt na dlouho, některé body od nich nosili kluci i rok v kuse.
Zalezi jak budes mit veliké miminko, ale velikost 50 bych moc nekupovala dokoupit ho můžeš vždycky. Sni u jednoho syna jsme velikost 50 neunosily rovni šli na 56 a tu měli na chvíli.
Mam tři děti a ani u jednoho jsem 50 nekupovalala, nejmenší jsem měla 56 a vyslo to krásně, přinejhorším jsem ohrnula rukavy,.jedno 53 cm, druhé 48 a třetí 51...
Ja bych koupila
- 3x overalek 50
- 3x overalek 56
- 4x body 56
- 4x polodupacky 56
2-3 velikosti v 62, az najednou vyroste (prijde mi, ze to byva ze dne na den a rano nema co nosit) ale to bych pockala, az se zabehnete a jaky "styl" obleceni ti bude vyhovovat.
Mela jsem (treti) mimco celkem nedavno (uz je batole 🥲), tak to mam jeste v zive pameti 😀
Co doporucuji, tak mit tech veci spis takhle malo a casteji prat (jestli mas kratky program na pracce), protoze z toho rychle vyroste. Nektere kousky mely deti na sobe treba jen jednou a nektere dokoce vubec (dostali jsme vzdycky obri podedeny balik). Takze za me se spise drzet toho minimalismu.
@exbordelar moc dekuji za super detailni popisek ❤️ ja jsem to tak nejak kupovala, ten zaklad, pak k tomu samozrejme pribylo neco, co jsem dostala. Takze kdyz to ctu, tak rezolutne stopnu vsechny ostatni, at nam nic nedavaji uz 😅 jen max par kousicku te 50, kdyby nahodou, nebo jak pisou holky vyse, dam tu 56 a pripadne ohrnu rukavky.
Kazdopadne moooc dekuji 🤗
@sasanka88 nejvice asi H&M, ktere mi prijde o neco vetsi nez kuprikladu prave to Pepco. Z Lindexu mam par kousku jen z druhe ruky, ale tam je dobre, ze maji dvourade druky, takze to aspon muze byt na o neco dele 😉
Kazdopadne dekujiii
@pipi_puncocha par jsem jich koupila z druhe ruky od Lindexu, to dvourade zapinani je super 😁
Dekuji 🤗
Jinak jeste k Pepcu - strasne se zlepsili v kvalite obleceni. Kdyz to srovnam se zacatkem sve materske kariery, tak ty jejich - doslova hadry - byly prakticky jen na jedno pouziti. Dnes je to uplne jina liga, kvalitou srovnatelne s Lindexem! Jen ty ceny jsou uplne jinde. Takze ja nakupuji na malyho, ktery ma kazdejch par mesicu jinou velikost, prakticky jen v Pepcu. Jo a taky mi vyhovuje, ze ty jejich bodycka maji zapinani na boku u krku. Nemam rada takove to prekrizeni na raminkach, protoze se VZDYCKY vytaha a pak ma uplne holy hrudnicek, coz me, obzvlast v zime, hrozne rozciluje 😅
Jelikož jsem měla velké kluky, 50 bych neužila (já 154 a manžel 185). Já bych to s 50 nepřeháněla - třeba 3ks sbodyček a 2 polodupky. Dá se kdykoliv dokoupit. Bodyček jsme měli okolo 10ks, polodupek asi 5, overálků určitě 5. Je to i o tom, zda budeš měnit denně bodyčka, i kdyby nebyla špinavá (my jsme dávali vždy čisté každý den). Pak je to o tom, zda bude blinkací či nikoliv.
Jinak my jsme nejvíce využili body, polodupky nebo dupky a overálky s capkama. Zásadně jsme první rok nedávali riflové věci. Když už měl okolo 9měs., občas tepláčky + ponožky - do té doby jsem nedávala nic bez "capek".
@exbordelar uprimne, ja si Lindex koupila jen jedno jedine bodycko nove a to s motivem kocek (ja, chlap, moje i jeho rodina milujeme kocky 😅😅) jinak jsem brala z druhe ruky, je to silene predrazeny. A s tim Pepcem to je super, ja slysela same negativni nazory a podobne, takze moc dekuji za prinosnou reakci, protoze jak sama pises, uz mas nejakou “materskou karieru” za sebou 😁😁🤗❤️
2 ze 3 mych deti nosily rovnou 62, 56 byla mala a 50 uplne mimo (pepco jsme nemeli zadne, ale u tricek na vetsi deti mam taky zkusenost, co pisou holky, ze se srazi o kednu velikost). Ale my jsme cele rodina trochu vetsi.
Nekdo rika, ze velikost odpovida delce miminka, jako jo, kdyz by nepotrebovali misto na plinu a na pohyb, mimino 53 proste rvat do oblecku 56 je kruty.
S tim mnozstvim fakt hodne zalezi na tom, jak sednou plinky a jak moc bude blinkat. Prostredni syn by mohl mit overal tyden v kuse, kdybychom chteli 😆. Nejmladsi zvladl v sestinedeli odrovnat i sedm sad obleceni za den 🥵 Ale jako nedokupovala jsem, proste postupne oblekl i nektere neprakticke darovane kousky, ktere bratri nemeli nikdy na sobe a pak i vetsi velikost. Kde bych sebrala silu a cas na nakupovani zrovna s timhle ditetem, fakt nevim a aby sly babicky kupovat nove, ktere by mel na sobe pri jeho rychlosti rustu dvakrat... to by mi asi taky neprislo rozumne. Takze jak se rika "dokoupit muzes vzdycky"... 🤔 uplne s tim nesouznim. Nejsetrnejsi k prirode, rodicum po porodu i penezence mi prijde podedit nebo levne ziskat i treba uz hodne jete obleceni, jako rezervni, pak muze mit clovek v klidu jen ty tri pekne outfity...
Naše malá měla 48 cm a při odchodu z porodnice 2,7 kg. 56 ji byla obří. Měla jsem 3* bodyno 50, 4* overal 50 a 2* kalhoty 50 a za 10 dní jí to bylo malé. Některé kalhoty 56 nosí ještě teď ve skoro 5mesicich. Jinak 56 5* kalhoty/ dupačky/polodupacky, 9* overal, 10* bodynko. Za mě super bodynka jsou zavinovací.
Velikost 50 nosila první 3 měsíce 😃. Byl leden, covid a třeba svetřík nebo mikinu téhle velikosti jsem absolutně nemohla sehnat a 56 byla mega velká. Takže první 3 měsíce nosila oblečení, které jsem měla pletené a šité od babičky na panenky když mi bylo asi 10 🤣. Pro představu má teď 3,5 roku a velikost 92, něco UŽ 98. 🙈🤣 Oba jsme malý, takže nemá být po kom velká.
@michaela666 to s tema panenkama, to je tak krasny ❤️ U nas vel. 80 ve 3m, doufam ze 92 mu vydrzi aspon do roka 😅
Mam dve deti a velikost 50 jsem vubec nemela, zacinala jsem na 56 a nijak extra velke jim to nebylo. Prvni tydny muzes kdyztak ohrnou rukavek a miminka hodne rychle vyrostou. Syn uz v porodnici mel 62, protoze v 56 nemohl poradne natahnout nohy 🤷🏻♀️
@malytlustyhroch to je pravda! Nektere miminka muzou mit klidne jedno bodycko na tyden a nektere zvladnou pokadit ci poblit i pet kusu za den 😆
A ano, take je pravda, ze s miminem prvni mesice muze byt problem si vyrazit na nakupy, obzvlast jste-li na vesnici...
Vsak uvidis sama, jak to pujde...
No je to dilema, ja jsem celkove chaotik a potrebuji minimum veci, abych prave generovala toho chaosu co nejmene. A s temi podedenymi hadry v takovem mnozstvi to bylo pro me zoufalstvi. Bylo jich moc a nektere hadriky byly pro nas strasne neprakticke (napr. mini rifle, riflova bundicka vel. 62, tenisky, bunda, atd. Takze jen co jsme dodelali balik, tak jsem dalsi veci odmitla a chodim pravidelne kupovat pouze kousky, ktere nam vyhovuji a v adekvatnim mnozstvi. Za sadu noveho obleceni (kojenec/batole) dam kolem 1000 Kc, za veci z bazaru (kupuji jen hezke, neflekate a nevytahane) bych dala min. 500 Kc, ale musela bych hledat a stalo by me to cas a nervy. Ta petistovka navic mi za to stoji. Potrebuji pro sve dusevni zdravi jednoduchost, organizaci a rad 😅
To se neví. Ja jsem na prvni neco dostala, vel 56 a vic., ta 56 byla zprvu trochu volná a nosila ji dlouho, asi 2 mesice a mela jsem toho malo. Tak jsem se na druhe predzasobila velikosti 56, no a pan buřtik z toho za 14 dnu vytloustnul 😅 U tretiho uz jsem neplanovala vubec nic, mela jsem par kusu 56 a ona slecinka byla ooobr., tak jsem rovnou dokiupila 62 a bylo.
@exbordelar jo, obe starsi deti mely spotrebu nekolik body za den, oba byli blicí 🤮 No a nejmladsi co vypila, to nedala 😅 tu stacilo prevleknout po koupani.
@malytlustyhroch Já byla tak naštvaná, že jsem měla shánět malé oblečení před porodem. 😃 Po cestě z porodnice jsme jeli rovnou nakupovat. 🙈 Měli jen 4 dlouhé overaly a to poslední kusy. Naštěstí nebyla blicí a plínky jsme vychytali od začátku a hlavně v zimě nikdo nekoukal v čem jezdíme ven. Bylo to těžký retro, ale nemusela mít na čtyřikrát ohnuté rukávy. 😃
@malytlustyhroch jezkovi voci,80 ve 3 měsících?ja byla v soku, že syn mel 80 prelom 5/6 měsíce, že to ani není možné aby byl tak velky🫣ale ve trech mesicich to je tefa mazec😱
Ja by som z 50tky nachystala 3-4 overalky. Ak bude treba, vždy sa dá oblečenie dokúpiť. Nám okolie radilo, aby sme mali pripravených par kusov z 56 a nakúpili kopu 62. A figu borovú. Dcéra prvé dva mesiace nosila 50tku 🤦🏻♀️🤣bola som vďačná kamarátke, že mi doniesla oblečenie po jej mrňúsovi, ktorý bol tiež taký drobný. Dcéra 62 nosila až v 4-5M. 😁
Pokud se nenarodí předčasně, začni od 56, miminko za pár dní vyroste ani nemrkneš
Ono fakt záleží kolik bude vážit když se narodi. Dcera se narodila ve 28 týdnu takže měla velikost 42.. po dvou měsících 50. Synové se narodili s váhou 2880 a 3000g a měli 50 možná tak dva týdny max ne. Když budes rodit v termínu, koupila bych dvě body 50, jinak už 56.. Jinak jsme doma teda brali panenkám vestičku a čepičku. Ono na ultrazvuku ti Dr řekne +- kolik miminko zatím váží.. podle toho bych asi řešila obleceni
@michaela666 U nás má malý 2roky a 4 měsíce a má od jara 98 😁 Je vysoký, ale tak hubený, žr mu do některých tepláků dávám gumu 🤣
@martulka88 Bez gumy nebo zapošitého pasu by jí spadly ze zadku i 86 🙈😃, takže ti naprosto rozumím.
Nakoupím hromadu legínek a tepláků, x metrů gumy a večer u filmu sedím a opravuju.
@martulka88 Jo, to znám, taky musím do všech kalhot dávat gumu, aby těm našim žížalám nepadaly 😄
3500g a 3850g, obě 50cm a velikost 50 měli obě. 2 týdny určitě.
Já teda nesnáším, když mají ty děti to oblečení obrovský, zahnutý rukávy, jsou v tom jak v pytli. 😀 mě se to nelíbí. 😀 nesnáším to doteď. 😀 raději menší než větší😀
Zalezi jak bude mimco male/velke...1.dcera sla z porodnice s 2,5kg a 49cm, pribirala velmi pomalu a vel.50 nosila prvni 3 mesice,takze opravdu to vynosila, 2.dcera mela 3 kg a 50cm a rychle pribyvala, plus byla na leto,takze 50 mela jen v porodnici,pak chvilku 56 a hned 62, aby v tom nebyla narvana jak burtik a mela to v tech vedrech volnejsi, jinak ja mam 163cm, chlap 187cm