Tak dnes jsem se dostala k oblečení a musím říct, že mi jde hlava kolem, co obchod a značka, to jiná velikost, velikost halenky 50 je jako v jinem obchodě vel 62. Co vy?
Přesně jako u dospělých
Moc toho nekupuj, do základu plný šuplík hadříků nepotřebuješ, ty základní velikosti 50-62 budeš potřebovat vždycky tak na jeden až dva měsice, navíc nikdy dopředu nevíš, jak velký dítě se ti narodi.
@jituli84 z toho jsem byla taky dívá.. Já preprala všecho po 68 a pak seděla a porovnavala a podle toho zaklizela..
Třeba Primark je o vel mensi, jeho 62 - normální 56
Lidl je zas větší, 50/56 je spíš 56-62
Pepco taky menší, kik spis větší.. já pak zas při růstu využívala těch přechodů.. aby to na nem zas tak neviselo..
@viki999
z primarku mam dost veci a nerekla bych,ze je o vel.mensi
A pri prani na 60° se jeste v zavislosti na materialu
ty ruzne velke oblecky ruzne srazi nebo taky nesrazi... Doporucuji se s tim smirit.
@malytlustyhroch
me se treba bodycka z primarku hrozne roztahly ve vystrihu,dupacky maji fajn ale bodycka naprd
Jojo, nekupovala bych toho moc, my meli zasobu zimniho 50-62 TP 21.1. A nakonec se syn narodil 21.12. A nosil asi tri mesice velikost 42-50max a zimni vetsi jsme davali pryc
Já jsem kupovala něco málo, ale dost jsem toho dostala. No začala jsem to třídit podle visaček, ale to byla vcelku chyba 🙂 No uvidíme jak to bude a jak velká se narodí, kdyžtak to poputuje dál no 🙂
@zelenaesmolda mám ho taky dost, smrskava se o asi 5-7 cm už při prvním vyprání.. (jsem líná hledat fotku).
Naopak se mi tedy nevytahavaji vystrihy.. ;)
@viki999
tak to je zvlastni,me se z primarku jeste nic nesmrsklo
@jituli84 Jj, velký problém Pepco a Kik. Máme z Pepca na malého mikinu 74, teď má 68 na hraně,ale mikcu jsem mu dnes ztěží oblékla. Z Kika bodicko 68 a je jak na 74 😂
@amazonkajanik nevim nevim no, asi pak budu chodit s metrem no 😀
@jituli84 asi jo 😂 teď raději nakupuji s malým a přikládám to k němu, pro jistotu. Jinak, než se narodil, tak jsem koupila dvě bodicka v Kiku, vel 62
Z jednoho vyrostl když měl 58cm a druhé mu ještě je a má 68 😂😂😂😂
@amazonkajanik no sama jsem zvědavá , jak se malá narodí a kolikátku bude mít no... Hold kdyžtak se dokoupi no. kolegynka měla nakoupenou vel 56 a malá byla hrozně malinka, takže i 50 jí byla dost velká 😀
@zelenaesmolda ok, nebudu líná, však to sem trochu patří...
@viki999
tak to je mazec
@zelenaesmolda pamatuju si to od loňska, vybalila jsem vánoční pyzamko a bylo mega, preprala jsem a sotva jsem mu ho natáhla 😂
jo, to znám. Zakládala jsem tenkrát podobnou diskusi. Myslela jsem, že prostě koupím třeba 5x body vel. 50, 5x 56 atd. a ejhle, každá značka má oblečení jinak velké. Ale neboj, časem budeš vědět, že třeba FF má body širší, kalhoty užší v pase, Carters má body uzounké atd. Zezačátku jsem hodně měřila metrem.
@luj89 jj taky jsem včera měřila, no kolikrát i 62 je jako 56, skoro žádnej rozdíl no, no a co mám vel 50 toho mám pár kousku teda. No uvidíme, ono těžko říct jak bude velká no . Navíc jsem někde četla, že jak jsou pletený věci, tak ty nemohou dojít miminkám na kuži a že pod to dát ještě bavlnenou, máte tuhle zkušenost taky?
F&F a K&Y je strasne siroke a kratke, podobne Kik. Pepco a Disney o nekolik velikosti mensi a fakt uzke, Lidl je o dost vetsi a taky se hodne vytahuje, "roste s ditetem", Tchibo spis uzsi a delsi, Palomino (C&A) vicemene odpovida.
A co chces slyset? Je to uplne stejne jako u dospelych..