Vanička pro miminko, máte tip?

emmanessa
12. zář 2017

Ahoj holky,

máte tip na vhodnou vaničku pro miminko? Uvažuju nad přídavnou na vanu, vypadá prakticky, al už méně ergonomicky pro dítě...Jakou áte vy a jste spokojené, respektive miminko je spokojené? 🙂 A taky nevím, jestli kupovat i podložku (nakloněnou apod.). Děkuju za inspiraci.

cartney
12. zář 2017

tak my máme kyblík, používáme od narození a malá to miluje a semtam koupeme ve velké vaně bez žádné podložky s baby ring

pandora197
12. zář 2017

Za mě zbytečnost,od začátku koupeme ve velké vaně s pěnovou podložkou a pohoda.

junkka
12. zář 2017

Taky my mame klasickou velkou 100 cm vanicku, ze zacatku jsme meli latkove lehatko, pak uz bez. A popravde koupem v ni malou jeste ted, ma 2 roky, napustime plnou vanicku a nemusime napoustet velkou vanu 😀 ale mame velkou koupelnu, tak nam tam nezavazi.
Jinak ted na mimco jsem na tu vanicku poridila stojan.

barumat
12. zář 2017

Kyblík jsme dostali od kamaráda a mě tedy nenadchl. Jako, na malé miminko budiž, ale většímu se tam nevejdou hračky, voda rychle vychladne a při mytí bych měla pocit jako bych telila krávu. Ohledně vaničky vs. vany záleží na tom, jak velkou vanu máte. Já kdybych chtěla dceři napustit vody tolik, aby měla hladinu k pupíku, spotřebuju tři čtvrtě bojleru... Tak máme vaničku, úplně obyč. Dokud neseděla s jistotou, měla takové to obyčejné lehátko (hadr na kovovém rámu). Stačilo, ale člověk musel opravdu u dítěte pořád být. Kamarádka měla nějaké, kde dítě nemůže sklouznout do vody, protože má mezi nožičkami nějaký blok. Tak ne ze by mohla odejít, ale nemusela vyloženě sedět u miminka a jistit. Ale jak říkám, to hadrové stačilo bohatě. A stejně jako @junkka, počítám, že v ní ještě dlouho koupat budeme.

jane46
12. zář 2017

Máme tuhle, béžovou https://www.slune-cz.cz/tega-vana-na-vanu/ a super. Podložku jsme měli prvních pár měsíců tu molitanovou a taky dobrá.

junkka
12. zář 2017

@barumat jako za nas fakt super. Taky mame velkou vanu a budu tam pak koupat az obe deti zaraz.
V tehle vanicce si i nase 95 cm dlouhá dcera krásně lehne a ma to jak dospely velkou vanu. Nedám na to dopustit 🙂

eliza1
12. zář 2017

já mám pro začátek toto, pak bude vana 🙂 https://vanicky-a-kybliky.heureka.cz/fisher-pri...

emmanessa
autor
13. zář 2017

@jane46 přesně na tuhle jsem se právě dívala.a do ní jste teda dali ještě nějakou pěnovou podložku?

deene
13. zář 2017

My do dvou měsíců koupali v obyčejné plastové vanicce s molitanovou podlozkou to se malé moc libilo,citila se v bezpečí,pak začala víc cakat a kopat,tak se s tatkou presunula do velke vany,kde ma tu latkovou zvýšenou podlozku a super,jinak bychom uz nezvolili 🙂

eithelwing
13. zář 2017

Měla jsem klasickou podložku, pak takovou tu ergonomickou a malou vaničku 100 cm. Nakonec jsem dávala hned po příjezdu z porodnice jen vaničku a budeme ji používat ještě dlouho. 🙂 (Dceři jsou 4,5 měsíce). Podložka se jí nelíbila, nebyla celá ponořená, takže ji člověk namočil, a pak jí byla zima.
Bála jsem se koupání, ale zvládám to v pohodě. 🙂

jane46
13. zář 2017

@emmanessa Jj, ten molitan.

liliprili
14. zář 2017

My jsme taky aktivne koupili klasickou vanicku a do ni plastove lehatko...nakonec nase koupani dopadlo tak, ze se vanicka pouzila jednou pri prichodu z porodnice (ale vyuzijem ji aspon na chate) a pak uz jsme malou jenom sprchovali ve velke vane na lehatku. A jeste ze mame to plastove, ma trochu zvysene boky a zarazku mezi nohama, ale presto se z nej ta nase divoska asi tak od ctyr mesicu snazi obcas odejit (obvykle ve snaze zakousnout hadici ci sprchu). Z te penove podlozky nebo latkoveho lehatka by uz urcite davno vypadla, jinak si ale myslim, ze jsou taky dobre. Tu penovou pouziva kamaradka a moc si ji chvali, jediny problem s ni je, ze hur schne a pry uz jich "spotrebovala" vic, ze ji proste parkrat zplesnivela...takze asi taky zalezi na tom, jakou mate koupelnu a moznosti suseni, protoze plastove lehatko nechas jak je, latkove uschne celkem v pohode asi vsude, ale penova podlozka je proste velka houba