Ahoj holky,
máte tip na vhodnou vaničku pro miminko? Uvažuju nad přídavnou na vanu, vypadá prakticky, al už méně ergonomicky pro dítě...Jakou áte vy a jste spokojené, respektive miminko je spokojené? 🙂 A taky nevím, jestli kupovat i podložku (nakloněnou apod.). Děkuju za inspiraci.
Za mě zbytečnost,od začátku koupeme ve velké vaně s pěnovou podložkou a pohoda.
Taky my mame klasickou velkou 100 cm vanicku, ze zacatku jsme meli latkove lehatko, pak uz bez. A popravde koupem v ni malou jeste ted, ma 2 roky, napustime plnou vanicku a nemusime napoustet velkou vanu 😀 ale mame velkou koupelnu, tak nam tam nezavazi.
Jinak ted na mimco jsem na tu vanicku poridila stojan.
Kyblík jsme dostali od kamaráda a mě tedy nenadchl. Jako, na malé miminko budiž, ale většímu se tam nevejdou hračky, voda rychle vychladne a při mytí bych měla pocit jako bych telila krávu. Ohledně vaničky vs. vany záleží na tom, jak velkou vanu máte. Já kdybych chtěla dceři napustit vody tolik, aby měla hladinu k pupíku, spotřebuju tři čtvrtě bojleru... Tak máme vaničku, úplně obyč. Dokud neseděla s jistotou, měla takové to obyčejné lehátko (hadr na kovovém rámu). Stačilo, ale člověk musel opravdu u dítěte pořád být. Kamarádka měla nějaké, kde dítě nemůže sklouznout do vody, protože má mezi nožičkami nějaký blok. Tak ne ze by mohla odejít, ale nemusela vyloženě sedět u miminka a jistit. Ale jak říkám, to hadrové stačilo bohatě. A stejně jako @junkka, počítám, že v ní ještě dlouho koupat budeme.
Máme tuhle, béžovou https://www.slune-cz.cz/tega-vana-na-vanu/ a super. Podložku jsme měli prvních pár měsíců tu molitanovou a taky dobrá.
já mám pro začátek toto, pak bude vana 🙂 https://vanicky-a-kybliky.heureka.cz/fisher-pri...
My do dvou měsíců koupali v obyčejné plastové vanicce s molitanovou podlozkou to se malé moc libilo,citila se v bezpečí,pak začala víc cakat a kopat,tak se s tatkou presunula do velke vany,kde ma tu latkovou zvýšenou podlozku a super,jinak bychom uz nezvolili 🙂
Měla jsem klasickou podložku, pak takovou tu ergonomickou a malou vaničku 100 cm. Nakonec jsem dávala hned po příjezdu z porodnice jen vaničku a budeme ji používat ještě dlouho. 🙂 (Dceři jsou 4,5 měsíce). Podložka se jí nelíbila, nebyla celá ponořená, takže ji člověk namočil, a pak jí byla zima.
Bála jsem se koupání, ale zvládám to v pohodě. 🙂
My jsme taky aktivne koupili klasickou vanicku a do ni plastove lehatko...nakonec nase koupani dopadlo tak, ze se vanicka pouzila jednou pri prichodu z porodnice (ale vyuzijem ji aspon na chate) a pak uz jsme malou jenom sprchovali ve velke vane na lehatku. A jeste ze mame to plastove, ma trochu zvysene boky a zarazku mezi nohama, ale presto se z nej ta nase divoska asi tak od ctyr mesicu snazi obcas odejit (obvykle ve snaze zakousnout hadici ci sprchu). Z te penove podlozky nebo latkoveho lehatka by uz urcite davno vypadla, jinak si ale myslim, ze jsou taky dobre. Tu penovou pouziva kamaradka a moc si ji chvali, jediny problem s ni je, ze hur schne a pry uz jich "spotrebovala" vic, ze ji proste parkrat zplesnivela...takze asi taky zalezi na tom, jakou mate koupelnu a moznosti suseni, protoze plastove lehatko nechas jak je, latkove uschne celkem v pohode asi vsude, ale penova podlozka je proste velka houba
tak my máme kyblík, používáme od narození a malá to miluje a semtam koupeme ve velké vaně bez žádné podložky s baby ring