Vakuové obaly na dětské oblečení - máte zkušenost?

alice25
3. zář 2015

Maminky, ráda bych uskladnila oblečení, ze kterého mi už děti vyrostly (a nechci je prodávat) a napadlo mě použití průhledných omyvatelných obalů, které se smrsknou díky vakuu, které způsobí vysavač. Obaly vyrábí spousta firem, chci jich koupit alespoň deset a tak mě zajímají vaše zkušenosti, zda je používáte, jak jste s nimi spokojené, zda "neucházejí", zda jsou opravdu voděodolné, zda je v nich možno oblečení uskladnit třeba i na půdě apod. Pokud byste mi doporučily určitého výrobce, prosím do IP.

bajana
3. zář 2015

Ja nedoporucujem veľký rozmer. Mám z Lidlu tie väčšie (bohužiaľ neviem rozmer, asi okolo 1m dlhšia strana) a veľmi zlá kúpa - keď ich naplním, tak sú veľmi ťažké a už po jednom dni nejako vyfučia, resp.prestanú tesniť. Pripisujem to práve tej veľkosti. Takže za mňa rozhodne menšie. Vode odolnosť neskúšam, máme suchý byt.

betelgeuzz
3. zář 2015

Měla jsem tak uskladněné oblečení po starší, než ho začla nosit mladší, přes zimu do toho dávám bundy, oteplováky, i peřiny. Pár jsem jich měla od vietnamců, pár z MMB, prodávali tam nějaké sady za dobrou cenu. Žádný konkrétní výrobce. Některé po čase začly ucházet, ale nevím, jestli třeba nebyly už prasklé. Ostatní drží dobře, nenafukují se. Voděodolnost jsem nezkoušela.