Maminky v kolika měsíců nakupujete, věcicky a tak podobně a kočárek když se má narodit miminko
Kočárek jsme koupili tuším v sedmém měsíci a to jen proto, že byla příležitost ho odvézt k rodičům.. jinak ostatní věci jsem začala nakupovat až v osmém měsíci a teď kupuju poslední drobnosti. Nechtěla jsem začínat moc brzy..
U 1. ditete ve 22 tt u 2. ditete ve 30 tt a ted u 3. asi nic 😂😂
Po 20 tt, kočárek, sedačku a postýlku až kolem 30tt.
určitě budu nakupovat nejdříve až po nástupu na mateřskou, tzn. cca 8 týdnů před termínem, před 30tt bych určitě ještě nic nekupovala, jsem dost pesimista...
Urcite jsme cekali po prvnim screeningu, do te doby jsem si to nepripoustela, ze vubec nejake mimi bude. Vedela to jen moje mamka, protoze byla soucasti vsech tech peripetii, nez se nam podarilo.
Zdedili jsme nejake obleceni a dalsi veci, ale to jsem chtela pripravovat az na konci unora, kocarek jsem chtela kupovat az po 33.tt cca..... TP 6.4. Ale nakonec jsem mela tuseni a zdedene obleceni jsem dala do pucu uz mezi svatky a kocarek jsme rychle kupovali uz 9.1.... a 10.1. ve 26.tt me zavreli do spitalu pro rozjizdejici se porod 😂 Tak jsem byla vic v klidu, ze mam doma udelanyho strycka. No nakonec diky doktorum si to prtous rozmyslel a ted to vypada na vyvolavacku.... no, co bych chtela od berana 🐏
@katolinka Ten zaklad jsem mela vazne brzo (nekdy cucim, jak holky cekaji treba do 37.tt), ale mam rada veci pod kontrolou ☺ Nekdo nakupuje sotva se vybarvi II 😀 A takovy ty serepeticky okolo, kosmetiku, lekarnicku, par hadriku jeste to jsem davala dohromady az tak okolo 36.tt. Myslim, ze to je zlatej stred, priste bych to asi udelala stejne. Neumim si predstavit litat po obchodech nebo prat hromady hadriku s bubnem (a to nemam moc velky bricho) 😂
Pomalu jsme začali shánět (ale spíš jen koukat a obhlížet) po tom prvotrimestrálním screeningu, oblečení jsem začala dávat dohromady až poté, co jsem se dověděla pohlaví, což bylo někdy kolem 20tt. Ale největší část věcí jsme nakoupili okolo 5. - 6. měsíce. Nechtěla jsem nic nakupovat příliš brzy ale zase jsem se bála, kdyby se třeba porod rozběhl dříve nebo kdybych musela být ke konci v nemocnici (mám určité zdravotní problémy), takže jsem to zas chtěla nějak zařídit zavčasu. Navíc když si to tak vezmu zpětně, tak si nedovedu představit, jak s tím pupkem, co jsem měla, bych někde v 38tt sháněla výbavičku 😃 😃 😃. Je ale pravda, že spousta věcí se dá dnes objednat na internetu, tak se ani nikam kolikrát nemusí 🙂.
Vím, že kočárek by neměl být doma dřív, než se narodí mimi, ale doporučuju koupit ho co nejdřív, protože my jsme ho objednali asi 2 měsíce před porodem a manžel ho domu přivezl, až když jsem byla v porodnice. Oni sice všude napíší, že je to skladem, ale dodání ze skladu trvá minimálně měsíc. Pokud teda nevezmete nějaký kočárek, který přímo na prodejně. To je moje zkušenost, možná má někdo zkušenost jinou, ale takhle to bylo u nás a mnoho lidí nám rovněž radilo zařídit co nejdřív.
Vim,ze se to "nema",ale my zacali cca v 10tt... musela jsem nastoupit na nemocenskou (me zamestnani je bohuzel s tehotenstvim neslucitelne) a tak jsme kvuli financni situaci museli vse poridit postupne...
Tak já začala brzo, asi ve 4.m. což byl listopad. Mám totiž na konci listopadu svátek, pak hned narozeniny a do týdne jsou Vánoce. Rodina se vždy ptá, co bych si přála. Já nic pro sebe nepotřebovala, takže jsem jim udělala seznam s výbavičkou a babičky a tetičky si to rozebraly. 😉
V podstatě od 3měsíce - kočárek a podobné dražší věci, abych měla čas si pořádně vybrat, přebrat, litovat a nakonec koupit co nejvýhodněji (mám teda všechno bazarové). 🙂 Zbytek jsem dokupovala průběžně stylem "ať něco mám" a třeba oblečení jsem řešila hlavně až po návratu z porodnice, protože nějaké košilky atp. jsem malému odmítala oblíkat a byl v overálcích, prostě jsem si to musela nejdřív zkusit, než jsem přišla na to, co mi sedí. Taky jsem čekala s kosmetikou, používáme tu, která nám seděla v nemocnici a postupně zkoušíme nové věci. Díky tomu jsem nepoužila jen malé oblečení, Alex se narodil skoro pětikilový, a nic nevyhodila. 🙂
U syna jsem první velký balík z bazaru koupila asi ve 3-4 měsíci. Vše se kupovalo postupně. Nábytek už nevím ale v 7 měsíci se udělal velký nákup všeho kočárek, postýlka, přebalovací podložka... Ty velké věci oblečení tak průběžně ale spíše od toho 20 týdne. Teď u druhýho hodně věcí máme cca v 17-18 týdnu jsem koupila už deku a dupačky brala jsem něco kamarádce 🙂 teď ve 20 týdnu začínám probírat věci po synovi a třídit
Postýlku jsme měli brzy, kočárek v cca 6. měsíci, sedacku až v osmém. Oblečení jsem zacala kupovat (a dostávat) podruhé screeningu.
Par kuskov na oslavu hned ale 99% veci sme kupovali po 20tt po 2.screeningu
Jeden kousek pro radost jsme koupili po screeningu ve 12 týdnu, a pak příležitostně, když byla akce něco málo po 20 tt. Teď jsem ve 30 tt a minulý týden jsme se na to vrhli a spoustu toho sehnali. O víkendu teď jedeme pro postýlku, kočárek asi za měsíc vyzvedáváme a zbytek jako lékárnu a drogerii až těsně před, kvůli záruce.
My az ve 3. trimestru
První body ve 20 týdnů po kontrole pro radost. Zbytek jsem chtěla že nakoupím jak nastoupím na mateřskou. Rodila jsem nakonec akutně sekci ve 28 týdnů (naštěstí je malý zdravý). Výbavu jsem nakonec nakoupila přes net během dvou týdnů, kdy jsem věděla že to malý zvládne a pustí nás domů.jen jsem se šla podívat na kočárek a soupravičku do porodnice. Takže v klidu to jde postupně koupit. Nemusíš stresovat nějak brzo 😉
Já začala kupovat první věci po 1.screeningu, ale to jsem koupila 1 věc apak tak nějak pomaloučku postupně se to u nás scházelo od příbuzných a já postupně dokupovala už jen to co nám chybělo. Nic nárazového , opravdu po kusech. Postýlku v 7. měsíci a kočárek jsem objednali v 7. měsíci a dorazil a v 8.. Ted jsem 38 TT a mám pořízeno vše a jen to rovnám a uklízím a stačí mi to. Neumím si představit, ž e bych to teď teprve sháněla a kupovala, na to se moc rychle unavím a moc nevydržím. 🙂
Po 22 tt jsem se začala rozhlížet co a jak, zjišťovat možností nákupu od kamarádek a tak. Shánět a vše dávat do kupy jsem začala po 33 tt.
Začali jsme nakupovat brzo-po 1.screeningu. Přeci jen je to třeťátko a jelikož je po velkém časovém odstupu, doma jsme neměli ani fň. Pro někoho brzo, ale i ač nakupuji vše skoro bazarové, leze to do peněz-kor když nenakupuji vše jen pro mimčo, ale zároveň vše potřebné pro starší sourozence.Kočárek už máme u rodičů. Nejsem pověrčivá a i kdybych měla být, co potom, když čekám brzo po prvním druhé mimčo? Všechny věci odklidím pryč? To je přeci nesmysl. Nic takového nemůže ohrozit přeci miminko. Mám ráda, když mám čas si vybírat a kupovat, tak jak zrovna chci-za sebe chci mít už od 30tt klid a užívat si léto.
Kupovala jsem drobnosti od začátku. Kočárek, sedačku atd. asi v 5. měsíci. Pak zase drobnosti.
A hodně záleží na možnostech, já vlastně začala tak pozdě proto, že jsem celé těhotenství chodila do práce, ve druhém trimestru se vdávala, na začátku třetího stěhovala, takže nebyl nejak dřív čas 🙂.
Ja nakupovala vybavicku a vz osmem mesici, kocarek dokonce az tyden po porodu😎
Ze spatnych zkusenosti po 30 tt