Jsem ve 35. tt, teď jsem doprala poslední várku oblečení a kamarádka se mě zeptala, jestli jsem použila prací prostředek pro děti? 😨 Bohužel jsem prala v běžném, vadí to? Máte s tím zkušenosti? Je potřeba používat speciální prostředek?
@roliberi a pere se to bez avivaze..
Používám Persil sensitive pro miminka a nedám na něj dopustit. Voní opravdu krásně, aviváž nepoužívám.
@roliberi když použiješ klasický prášek (chemii, tedy Lovelu, Persil sensitive a pod) není rozdíl mezi normálním práškem. Účinná látka je skoro stejná, jenom je jí tam méně. Stejnou službu ti tedy udělá normální prášek, ale dát maličké množstí. Ale určitě nechat v pračce dvakrát vymáchat a jak tu někdo psal, nepoužívat aviváž.
V případě ekzému a alergii v rodině zvážit používání "eko" pracích prostředků.
Některá miminka to prý snáší dobře i v běžném pracím prášku. Já jsem to však neriskovala a především i na plíny jsem používala speciální prášek pro děti (nejvíce Persil Sensitive). Aviváž žádnou.
@roliberi podle mě se nic nestane, jen že miminko může být alergické, ze začátku jsem prala v těch dětských značkách: lovela nebo tak.....+ aviváž sensitive. teď už používám jakejkoliv pro dospělý ale Sensitive je tam většinou nakreslený mímo. má to výhodu, že můžu dávat prádlo konečně všechno do jednoho koše 😀
@blondynka400 tak mi pereme v rodine uz asi na 7 deti v lovele a uplne supr, naopak veskere ekzémy, atopicke atd - velke zlepseni - /v tech pripadech kdy se Lovela nepoužívala od zacatku/
@terezapetrova tak ono když srovnáš stejné množství lovely versus normální prášek, je jasné, že po lovele v oblečení toho zůstane méně, zvlášť když použiješ standartní prací program, tedy jedno máchání.
Já proti Lovele nic nemám (z principu není špatná), ale je to dobrý marketingový tah na lidi, aby si mysleli, že dětem dají něco šetrnějšího a naopak na tom má výrobce větší zisk, než na běžném prášku .-)
@blondynka400 jo ale to je se vším podle mě taky není potřeba žádná lovela apod. kolik zbytečností lidí dnes nakupují pro miminko? a ono ve finále potřebuje hlavně matku 🙂 ten prášek bych fakt řešila pokud by byly v rodině ekzémy.....
@roliberi Peru ve stejném prášku jako naše oblečení. Dávám ještě máchání + aby se případný zbytek prášku, dostal z oblečení. Peru bez aviváže. Žádné problémy zatím neměl 🙂
Já to beru tak, že dřív také žádné extra dětské prášky nebyly a lidi to přežili 😉
@blondynka400 OK ale jak jsem napsala nám to vyloženě v širší rodině pomohlo..
@blondynka400 a to konkrétně 3 dětem což si nemyslím, ze je zanedbatelny zvlášť kdyz jsou z různých rodin
@maqggienka natož aby byly eco prací prostředky
Já peru v Lovele bez aviváže a nemáme s pokožkou vůbec žádný problém. 🙂
Prala jsem v Perwollu na barevné prádlo...Asi teda přeperu ty nejmenší hadříky, žehlit už znova nebudu a u těch ´větších´ uvidim, jak to snese, někde jsem četla, že Perwoll je ok 😅
@roliberi takhle to bude urco ok 🙂
Já prala v dreftu sensitive....aviváž jsem používala taky sensitive...bud silan, nebo lenor.....a postupně jsem začala prát v normálním.....některým dětem ty normoš prášky vadí, jiným ne.....uvidíš sama....😉 🙂
Výbavičku jsem prala v Batoleti, pak jsem koupila nějaký Ecover pro děti. Ale když to vezmu do důsledku - naše oblečení a povlečení peru v Arielu Sensitive bez aviváže a Ela spí v naší posteli a spoustu času stráví tak jako tak v kontaktu s naším oblečením....a zjevně jí to nevadí, takže až dojde ten Ecover, asi to začnu prát všechno Arielem.
@terezapetrova ty jsi to asi nepochopila jak jsem to myslela 😉 Kdyby jsi použila stejné množství účinné látky s Lovely a třeba Persilu, vyšlo by to nastejno, tedy též by pomohlo citlivým dětem stejně. Ale to není stejné množství prášku. Např. jedné dávce lovely odpovída desetina dávky Persilu (beru to jak příklad, nežíkám že to tak je přesně)
Já jsem taky tak první 3/4 roku používala dětský prací prášek - konkrétně Batole 😉
@blondynka400 vidíš a ja myslim, ze jsi nepochopila ty me takže zřejmě by další diskuze byla ztráta času..
@terezapetrova myslím, že pochopila. Ale nemyslím si, že by všechny ty případy co píšeš, zkusili "adekvátní" množství běžného prášku, které by jim pomohlo stejně, jako lovela .-) Prostě hlavní učinná látka je stejná, jde jenom o to množství, co v prádle zůstane. Nic víc, nic míň. Jestli chceš utrácet peníze za Lovelu, tvoje věc, nikdo ti to nebere 😉
@roliberi cauki nectu prispevky viz vyse tak snad me zeny neukamenuji. doporucuju mydlovy sliz. navod na pripravu najdes na webu. levne ekologicke a bezva k detske pokozce. ale bacha musis davat misto avivaze ocet. ja to micham napul s ekol. avivazi. Ja se snazim nezatezovat zivotni prostredi, takze pkd neni sliz, tak peru v prostredcich od Yellow and Blue. Ale vlastne sliz jsem zacla pouzivat z financ. duvodu. a nedam na nej dopustit.. Mj. tedka se mi pokazila pracka a ptala jsem se opravare, jak moc je zanesena a rikal, ze je v super stavu, zadny vodni kamen (ten problem byl jinde, holt 10let stary stroj). mej se hezky
Já jsem do půl roku prala jenom v dětském, ale od půl roku jsem to začala pomalu mixovat a úplně v pohodě, Pavlínka neměla vůbec problém. A už jsme se na to docela i těšila, do té doby jsem všechno oblečení třídila a to už mě nebavilo :D
@blondynka400 mysli si co chceš, po Tvém posledním příspěvku je mi jeste jasnější, ze tahle výměna zpráv s tebou je opravdu ztráta času, nevíš o me a me rodině vubec nic, ze všech uvedených důvodu dále již nebudu reagovat
@terezapetrova klasická hláška zde, ztráta času 😀 Nereaguj, to bude nejlepší. Ono když si vše stahuješ na sebe a bereš to jako útok, opravdu to nemá cenu 😉
Já si objednávám prací prášky z Německa a teď jsem si objednala i na mimčo Persil sensitive a Spee sensitve.
@roliberi lepsi je do pul roka dite používat prostředky praci detske, ja ted vse prala v Lavele z DM, v cem jsi prala?