Ahoj maminky. Dotaz na ty, které mají děti od sebe jen krátce. Mám doma dcerku a v dubnu se nám narodí druhé. Budou od sebe přesně rok a půl. Chtěla jsem se zeptat na rady tipy v čem jste měli druhé miminko přes den v obýváku? První dceru jsem měla v hnízdě na gauči, ale to s druhým mimčem nebude možné. Postýlka nepřipadá v úvahu. Napadl mě jenom proutěný košík a nebo nějaký závěsný vak ze stropu, ale ten je do našeho bytu na prd. Máte prosím jiné tipy v čem mít mimco? Děkuji! 🙏
Mám děti 19 měsíců od sebe, starší je strašlivý rarach, na chvíli se nezastaví. Mimino mám v košíku na kolečkách (ale i tam už batoláček párkrát vylezl) a v současnosti se nám vyrábí stojan na zavěšení hacky ( http://www.tiki-mechulka.cz/HACKY-SKLADEM-c1_29... )
Mám děti od sebe 23 měsíců a mladšího jsem měla na gauči, pak na dece na zemi, na posteli, popř v lehátku nebo chvíli v šátku. Starší mu neubližoval.
Proc nepripada postylka v uvahu? My mame jednu v loznici a druhou prave v obyvaku. Maly ma 3 mesice a uz se zacal otacet, takze gauc je na nic.
@bauskka První jsem měla v košíku na kolečkách, ale mám malé a drobné děti a i tak vydržel jen pár měsíců - později se do něj už dítě pohodlně nevejde. Druhé dítě jsem měla v obýváku v cestovní postýlce s novorozeneckou vložkou (zvýšené lůžko), kterou jsem později oddělala a postýlka sloužila na denní spánek i jako ohrádka. Má boční vlez na zip a kolečka, takže ideál. Navíc cestovní postýlku využiješ i jinak, takže praktická investice. Nicméně starší dítě bylo v té době už ve školce, takže odpadla potřeba běhat kolem obou najednou.
Chtělo by to něco co druhý sourozenec třeba omylem nepřevrhne, u košíku bych trochu obavy měla. Strašně jsem byla spokojená s cestovní posýlkou, měl v ní matraci a byl moc spokojený. U tchánovců měl syn dřevěnou ohrádku, kde podložka šla dát do několika výšek.
@bauskka děti mám rok od sebe. Teď bych samotné děti nemohla nechat. Malý nechce ublížit, ale ještě v roce nemá tu míru hlazeni a pusinkovani. Pokud potřebuji odložit miminko mám cestovní postýlku.Jinak ji hodně nosím a mám ji u sebe a hrajeme si všichni společně. Někdy, když je potřeba odložim si i toho ročního do té postýlky.
Ja se pridavam k pistelkam, ktere doporucuji kos na koleckach. Mela jsem ho pro syna v dome rodicu, doma byl v postylce, ale ted si kos poridim i domu. Jednoduse jsem v nem syna uspala a muzu ho presunout v pripade potreby kdekoliv po byte, pripadne ven na terasku
Me prislo zbytecne na tech par tydnu neco porizovat, tak jsem jen koupila za 200kc navleky na kolecna a syn byl i v obyvaku v kocarku.
My máme na duben nachystanou postýlku do ložnice a i ten proutěný koš s kolečky, který se dá přesouvat tam, kam je potřeba 🙂