Ahoj holky ted je v lidlu v letaku teplomer ktery je na vice pouziti jako napr.na teplotu,do vanicky treba i na mereni teploty mleka.Chtela bych jej koupit ale chtela bych vedet jaky na nej mate nazor nebo jestli ho nektera nemate.Diky:)
Máme (měli) jsme taky, tedy ne přímo tento, ale podobný, měřil dobře, ale po roce přestal měřit tělesnou teplotu, měřil jen pokojovou. Takže jsme reklamovali a v pondělí tam jedu, jak to dopadlo.
@isousek My ho máme asi rok, používám jen tenhle. Nikdy by mě nenapadlo, že měří špatně 😖
máme ho, kupovaný vloni, a měří srovnatelně s běžným digitálním
Máme takovýhle značkový z lékárny, měří s rozdílem +- 1°C při měřeních po sobě, takže je úplně k ničemu. Abych poznala, jestli dítě má/nemá teplotu, jestli má jen teplotu nebo horečku mi stačí ruka, s přihlédnutím k celkovému stavu mám rozdíl teda o dost menší než 2°C od reálu. A když má dítě přes 40°C, chci to vědět přesně, a pak jsou všechny digitály k ničemu.
Mmchm mně digitál při každým měření měří o něco víc, začínám okolo 35°, končím na 36,4 a v reálu mám k 38.
Syn trpěl syndromem periodických teplot, takže s měřením jsme si užili každý měsíc, co jsem vyčetla, tak nejpřesněji vychází tento typ teploměru (kromě rtuťového samozřejmě, ale ten se musí měřit dlouho). http://teplomery-osobni.heure.ka.cz/traxit-dets... Já ho koupila přes internet pár kusů, je výhoda, že se to nalepí a kdykoliv se můžete podívat na teplotu. Používá se prý běžně v DE v nemocnicích.
teploměr funguje dobře, měříme v uchu, ale musí se to umět,musí se to do ucha dát dobře, jinak to měří blbosti....pro jistotu vždycky měřím 2x
Máme přesně tento a používám už jen k měření teploty mléka při výrobě jogurtů. Občas jsem používala tak jako orientačně, abych věděla, ale tento týden měl syn horečku - moje ruka říkala minimálně 38.5. A po měření na čele (to je vůbec bída) a v ouškách (opakovaně) to naměřilo myslím max. 37.5. Což mi bylo divné, tak jsem vzala obyč digitál a ten naměřil víc. Ale i tak mi to přišlo málo a syn mi přečkal rtuťový, který jediný potvrdil přes 38.5.
Jinak už delší dobu pozoruju, že při měření v uchu má vliv i to, jestli na něm ležel, jestli je chlad v pokoji... a to fakt měřím opakovaně a obě uši.
Unás měří prostě nejlépe rtuťák a hned po něm má ruka.
@aajda s tím ležením na uchu to je pravda, tam je vždycky vyšší teplota, na to dávám pozor...
Jsem zdravotní sestra a za mé několikaleté praxe na dětském odd. včetně ARJIP jsme okoukaly, že žádný digitální teploměr neměří přesně. Nejlepší je rychloběžka do zadečku nebo klasický teploměr. Měřily jsme v podpaží a mimi mělo 36,8 ale nezdálo se nám. Po přeměření v zadečku mělo 38,5. I já pro své miminko mám nachystaný klasický teploměr. Každý digi je jen orientační. A na čele je teplota opravdu jako věštění z karet. Nechci být hnusná ale nevím co čekáte za cenu 300Kč. Ale také mám tento teploměr doma. Je to ale jen názor můj a mých kolegyň.
@pavlakosec dekuji moc.Nakonec jsem se rozhodla ze jej nechci ma maminka je taky zdr.sestra a taky mi to rikala.A jaky teplomer by jste mi doporucila kdyz ty rtutove se uz neprodavaji:(
@isousek Hezký den, v lékarně se dá koupit stejný jen vevnitř už není rtuť. Mám ho taky. 🙂
@pavlakosec opravdu?tak dekuji urcite koupim🙂a muzete mi poradit teplomer do vody nejaky?pouzivala jste?
@isousek V kojeňáku jsme to použily snad 3x, jinak zkusit na předloktí. Jinak na dětském jsme to vůbec nepoužívaly. Nemyslím si, že je potřeba nějaký drahý. Stejně to za chvilku nebudete používat. 🙂
@pavlakosec Jenomže z těch všech měří jen jedna značka, a eště navíc dlouho, což vnímám právě jako problém, že jsem ráda, když se dítě nechá měřit chvilinku, ale 10 min je fakt dlouho.
Některý ty náhražky neměří vůbec.
V tomhle je EU k ... ehm... teploměry, tonometry, žárovky... na pěst.
Teplota pod paží klas.teploměrem se měří max 5min a v zadečku okolo 2min. Poté už se to nemění a je to zbytečně dlouho. Raději podržím dítě a změřím takhle a mám jistotu než se spoléhat na teplotu čela nebo ucha.
Mamka ho ma, nebo podobny a nefunguje vubec dobre, uz od zacatku, jq bych ho vratila, ale nemaji ucet..mozna to je chyba jen toho jednoho kusu..