Ušní a čelní teploměr Silvercrest, jaký máte názor?

isousek
10. dub 2015

Ahoj holky ted je v lidlu v letaku teplomer ktery je na vice pouziti jako napr.na teplotu,do vanicky treba i na mereni teploty mleka.Chtela bych jej koupit ale chtela bych vedet jaky na nej mate nazor nebo jestli ho nektera nemate.Diky:)

sara84
10. dub 2015

Mamka ho ma, nebo podobny a nefunguje vubec dobre, uz od zacatku, jq bych ho vratila, ale nemaji ucet..mozna to je chyba jen toho jednoho kusu..

isousek
autor
10. dub 2015

@sara84 aha:(tak snad to byl teb jeden kus protoze bych ho rada koupila no:(

mooncaa
10. dub 2015

@isousek Nefunguje, obzvlášť u dítěte ne. Jako dcera měla 39,5 a teploměr vytrvale hlásil 36,5 . Pak se vzpamatoval, když jí ještě stoupla teplota a to pak ukazoval 40,5. U dospělého relativně měří, u dítěte musím měřit na hrudníku, na čele neměří vůbec ani u 40 horeček.

isousek
autor
10. dub 2015

@mooncaa a vy mate ten samy?

mooncaa
10. dub 2015

@isousek Jo ten samý z Lidlu, kupovaný zhruba před rokem.

petramiky
10. dub 2015

Máme (měli) jsme taky, tedy ne přímo tento, ale podobný, měřil dobře, ale po roce přestal měřit tělesnou teplotu, měřil jen pokojovou. Takže jsme reklamovali a v pondělí tam jedu, jak to dopadlo.

veronika.deskova
10. dub 2015

@isousek My ho máme asi rok, používám jen tenhle. Nikdy by mě nenapadlo, že měří špatně 😖

pouzarovaj
10. dub 2015

máme ho, kupovaný vloni, a měří srovnatelně s běžným digitálním

zo_ja
11. dub 2015

Máme takovýhle značkový z lékárny, měří s rozdílem +- 1°C při měřeních po sobě, takže je úplně k ničemu. Abych poznala, jestli dítě má/nemá teplotu, jestli má jen teplotu nebo horečku mi stačí ruka, s přihlédnutím k celkovému stavu mám rozdíl teda o dost menší než 2°C od reálu. A když má dítě přes 40°C, chci to vědět přesně, a pak jsou všechny digitály k ničemu.
Mmchm mně digitál při každým měření měří o něco víc, začínám okolo 35°, končím na 36,4 a v reálu mám k 38.

hojda
11. dub 2015

Syn trpěl syndromem periodických teplot, takže s měřením jsme si užili každý měsíc, co jsem vyčetla, tak nejpřesněji vychází tento typ teploměru (kromě rtuťového samozřejmě, ale ten se musí měřit dlouho). http://teplomery-osobni.heure.ka.cz/traxit-dets... Já ho koupila přes internet pár kusů, je výhoda, že se to nalepí a kdykoliv se můžete podívat na teplotu. Používá se prý běžně v DE v nemocnicích.

babulinkab
11. dub 2015

teploměr funguje dobře, měříme v uchu, ale musí se to umět,musí se to do ucha dát dobře, jinak to měří blbosti....pro jistotu vždycky měřím 2x

aajda
11. dub 2015

Máme přesně tento a používám už jen k měření teploty mléka při výrobě jogurtů. Občas jsem používala tak jako orientačně, abych věděla, ale tento týden měl syn horečku - moje ruka říkala minimálně 38.5. A po měření na čele (to je vůbec bída) a v ouškách (opakovaně) to naměřilo myslím max. 37.5. Což mi bylo divné, tak jsem vzala obyč digitál a ten naměřil víc. Ale i tak mi to přišlo málo a syn mi přečkal rtuťový, který jediný potvrdil přes 38.5.
Jinak už delší dobu pozoruju, že při měření v uchu má vliv i to, jestli na něm ležel, jestli je chlad v pokoji... a to fakt měřím opakovaně a obě uši.
Unás měří prostě nejlépe rtuťák a hned po něm má ruka.

babulinkab
11. dub 2015

@aajda s tím ležením na uchu to je pravda, tam je vždycky vyšší teplota, na to dávám pozor...

pavlakosec
16. dub 2015

Jsem zdravotní sestra a za mé několikaleté praxe na dětském odd. včetně ARJIP jsme okoukaly, že žádný digitální teploměr neměří přesně. Nejlepší je rychloběžka do zadečku nebo klasický teploměr. Měřily jsme v podpaží a mimi mělo 36,8 ale nezdálo se nám. Po přeměření v zadečku mělo 38,5. I já pro své miminko mám nachystaný klasický teploměr. Každý digi je jen orientační. A na čele je teplota opravdu jako věštění z karet. Nechci být hnusná ale nevím co čekáte za cenu 300Kč. Ale také mám tento teploměr doma. Je to ale jen názor můj a mých kolegyň.

isousek
autor
16. dub 2015

@pavlakosec dekuji moc.Nakonec jsem se rozhodla ze jej nechci ma maminka je taky zdr.sestra a taky mi to rikala.A jaky teplomer by jste mi doporucila kdyz ty rtutove se uz neprodavaji:(

pavlakosec
17. dub 2015

@isousek Hezký den, v lékarně se dá koupit stejný jen vevnitř už není rtuť. Mám ho taky. 🙂

isousek
autor
17. dub 2015

@pavlakosec opravdu?tak dekuji urcite koupim🙂a muzete mi poradit teplomer do vody nejaky?pouzivala jste?

pavlakosec
17. dub 2015

@isousek V kojeňáku jsme to použily snad 3x, jinak zkusit na předloktí. Jinak na dětském jsme to vůbec nepoužívaly. Nemyslím si, že je potřeba nějaký drahý. Stejně to za chvilku nebudete používat. 🙂

zo_ja
17. dub 2015

@pavlakosec Jenomže z těch všech měří jen jedna značka, a eště navíc dlouho, což vnímám právě jako problém, že jsem ráda, když se dítě nechá měřit chvilinku, ale 10 min je fakt dlouho.
Některý ty náhražky neměří vůbec.

V tomhle je EU k ... ehm... teploměry, tonometry, žárovky... na pěst.

pavlakosec
17. dub 2015

Teplota pod paží klas.teploměrem se měří max 5min a v zadečku okolo 2min. Poté už se to nemění a je to zbytečně dlouho. Raději podržím dítě a změřím takhle a mám jistotu než se spoléhat na teplotu čela nebo ucha.