Únorové miminko. Co vše pořídit?

pommpomm1
15. říj 2020

Hezký den. Holky prosím o radu, co vše pořídit holčičce co se narodí přelom únor/ březen. Jestli má smysl poradny zimní fusak a kombinézy, co do autosedačky. Budu ráda za jakékoliv postřehy. Doma máme pár kousků oblečení na doma, ale určitě budeme kupovat nové věci tak ať máme výbavu. Ocením i tipy na nějaký ochranný krém na ven.

jjasmina
15. říj 2020

Malá se loni narodila v unoru využila jsem zimni fusak s kožíškem , chlupatý overal, zavinovačku Emitex do vajíčka , měla jsem jednu i na spaní

avital
15. říj 2020

Využila jsem fusak, zima už téměř nebyla, tak nic dalšího nebylo třeba

pommpomm1
autor
15. říj 2020

@avital Našla jsem právě nějaký, co by měl vydržet do 13m dítěte, tak nevím, zda koupit ten, nebo nějaký ten rostoucí ať nekupuji fusak na dva měsíce. Viděla jsem někde i kombinézy pro miminka, ta by asi byla vhodná spíš do vajíčka že?

verionka
15. říj 2020

Mám unoroveho i březnového a zimní fusak jsem kupovala až na druhou zimu. Do kočárku jsem je davala v chlupatem overalku, zavinovacce a přes ne teplou deku a dekl na kočárek.

pommpomm1
autor
15. říj 2020

@jjasmina To je taková ta s dírami na zádech? Co malé potřebuje na zimní cestu v autě za oblečení? Budeme mít určitě i nějakou deku přes. Vím, ptám se asi hloupě, ale s dětmi nemám žádné zkušenosti a je toho tolik, že mi jde hlava kolem.

pommpomm1
autor
15. říj 2020

@verionka Tchyně chce malé koupit fusak do kočárku, tak chci babičce udělat radost aby měla malá něco od nich, tak přemýšlím jaký fusak, jestli ten větší nebo rostoucí.

gruyerre
15. říj 2020

@pommpomm1 já jsem měla pro únorové miminko už na první zimu normální velký fusak. Dá se krásně stáhnout, miminku je v něm teplo. Pak ho měl i druhou a třetí zimu.

pommpomm1
autor
15. říj 2020

@gruyerre To se mi právě líbí, že by měl využití i další roky, kočárek bude v teple v předsíni, takže malou nebudeme tahat nikde do zimy jen v oblečení. Jinak asi je vhodné koupit nějaké teplé rukavičky a čepičky jsou samozřejmost že? mohu ji dát do fusaku i v zavinovačce?

gruyerre
15. říj 2020

@pommpomm1 myslíš nějakou tečí zavinovačku? To by asi šlo. Já dávala v punčocháčích a slabé mikince. Rukavičky jsem dávala a čepičku taky.

pommpomm1
autor
15. říj 2020

@gruyerre Třeba. Koupím nějaký ten overálek teplejší asi. Úplně v tom plavu

tervi
15. říj 2020

@pommpomm1 Moje holka je koncem ledna. Fusak jsem měla rostoucí Esito, používaly jsme ho 3 zimy. Chlupatou kombinézu od Little Angel - vzala jsem 62 a měla ji do konce března. Fusak do vejce jsme také měli (Emitex) a v březnu/dubnu se hodil i v kočárku, protože zimní fusak byl moc teplý. Jinak jsem napodzim kupovala podzimní rostoucí fusak Esito. Musím říct, že s těmi fusaky jsem byla opravdu hodně spokojena, krásně seděly ve sporťáku a holce bylo teplo. Jinak krém měla od Weledy a pak zimní od Sebamed- ten mi přišel lepší. Hodně zdaru při nakupování. Jestli můžu poradit, zimní čepici vem určitě u Little Angel - mají je podšité a jsou moc fajn.

avital
15. říj 2020

@pommpomm1 já koupila právě ten rostoucí fusak, vejde se i tříleťák, v létě ho měla ve stanu místo spacáku🙂 vajíčko jsem z auta nevyndavala, takže stačila deka, jinak bych asi vzala takovou tu zavinovačka s dírama. Rodila jsem 22.2. a z porodnice jsme šli pěšky, krásnej jarní den 🙂

lenatko91
15. říj 2020

Já mám teda listopadovou, ale dávala jsem buď dupačky, dlouhé bodyčko, chlupatou kombinézu+fusak a nebo místo kombinézy mikču a zavinovačku + fusak. Když bylo moc zima, tak i deku. Řídila jsem se tím, kolik vrstev mám já, tolik měla malá. Do autosedačky pak kombinézu z neklouzavého materiálu.

te_reza
15. říj 2020

Chlupatou kombinézu a fusak.

mamikry
15. říj 2020

@pommpomm1 Mam prcka na zacatku unora a druheho na zacatku brezna. Pro breznoveho jsem zimni fusak nemela, pouzivala jsem fleecovy do autosedacky a pres nej deku. Maleho jsem davala do fleecoveho overalku. Pro unoroveho jsem uz mela fusak od Little Angel, je rostouci, takze vydrzel od miminka po trileteho (da se odepnout cast na nozicky, kdyz ma boty).

trombalka
15. říj 2020

@pommpomm1 ahoj😊 já sice mám prosincovou, ale to bude zima jako v únoru. Koupila jsem si rostoucí fusak. Malou jsem oblékla do kombinézy a fusaku, čepička, rukavičky. 👍 Zavinkovacku bych určitě nedávala 😊
V kombinéze a ve fusaku bude dost svázané mimi a hlavně mi dcerka krásné v zimě v kočárku spala klidně 3 hodinky😍

denisahlavicova
16. říj 2020

Malá je únorová a mela jsem pro ni brankový fusak, teplý overal, zavinovacku a deku. Samozřejmě cepka a rukavicky Pod overal body, dupacky. Nic víc jsem nevyužila.

pommpomm1
autor
19. říj 2020

@te_reza asi to tak udělám, prosím jakou velikost? Našla jsem hodně chlupatých kombinézek a souprav 56/62 na jaře bych třeba ubrala zimní fusak a dala nějakou teplejší deku aby to malé chvilku vydrželo

klecanda
20. říj 2020

Do autosedačky rozhodně nenabalovat, fusak do vajíčka bych poridila určitě 🙂 my meli emitex. Fusak v kočárku jsem měla historickej s beranem snad ještě po me😁ale nebála bych se rovnou koupit větší, ať vydrží i na další zimu. A oblékat podle pocitu no, většinou jsem dávala o vrstvu víc než sobě.

pommpomm1
autor
21. říj 2020

@klecanda Do vajíčka a pak i do fusaku na zimu/jaro chci koupit ten plyšový overal, přijde mi to asi nejvíc praktické. Do vajíčka bude mít malá deku na ty přechody. Fusak mám v plánu bude větší, nebo ten rostoucí, přeci jen ho užijeme jen kousek zimy 😊

pommpomm1
autor
21. říj 2020

@klecanda O tom emitexu mluví všichni tak půjdeme do něj 😂

denisahlavicova
10. lis 2020

Malá je únorová a využila jsem berankovy fusak, plysovou kombinezu a teplejší dupacky, zavinovacku. Do autosedacky měla plysovou kombinezu a deku.