Ahoj holky, můžete někdo poradit ze zkušenosti, jaké pořídit svrchní plenkové kalhotky? Budeme potřebovat na jednorázové plenky + široké balení a ráda bych spíš bavlněné, než "umělotinu", vhodné pro citlivou pokožku. Na netu jsem objevila "Kalhotky Imse Vimse Organic" z biobavlny. Nemáte někdo zkušenosti? Díky moc
jestli budeš dávat nejdřív jednorázovku, nemusíš řešit prodyšnost svrchních kalhotek. Jednorázovka totiž není prodyšná ani náhodou. Kvalitu svrchních kalhotek je na místě sledovat jenom v případě, že použiješ místo jednorázovky bavlnu.
holky díky za odpověď. Mě šlo spíš o materiál, co se týče příjemnosti napohmat - a to hlavně kolem nožiček, kde se dotýkají kalhotky pokožky miminka. Mám doma jedny od známé po dítěti, co mají kolem nožiček takovou umělou gumičku (je nepříjemná na dotek a trochu škrábe) a napovrchu jsou z takového divného umělého materiálu - taky nic příjemného. Ani jsem je nedávala. používali jsme od fa Marwel nebo tak nějak - čistě bavlněné ortopedické kalhotky (ale teď už je nemohu sehnat). Na jednorázovku dávám jen kvůli širokému balení, aby drželo. Tak nevím, jestli nejsou IV Organic zbytečné a nemám koupit něco obyčejnějšího, třeba od Lavety ortopedické.
lenulka, mrkni sem www.marwell.cz
a jinak IV organic jsou jemňoučký 😉 a jsou nepropustný, ale zároveň prodyšný 🙂
jé, schnek, díky moc, tak teď už mám jasno... budou zase marwellky 🙂
není zač 🙂
a to budeš dávat z preventivních důvodů? nebo už dopředu víte, že to bude nutné?
lenulenko, já teda široké balení nepoužívala, takže nevím přesně jak to má vypadat, ale nestačila by na to čtvercovka+zavazovačka?
holky, když jsem byla na předporodním kurzu s Verunkou (tj. 3 roky zpět), tak říkali, že se má široké balení dávat jako prevence u každého novorozeněte. A pak nás pediatr poslal na screening k ortopedovi - to myslím také chodí všechny maminky. No a tam říkal, že má Verunka ukázkové kyčle jako z učebnice, ale že on doporučuje přesto široké balení až do 4.měsíce. Už nevím, kdy jsme na 1.screeningu byly, ale poslední měsíc jsem už mohla dávat široké balení jen na noc. A to byla Verunka fakt v pohodě. Takže z preventivních důvodů. Ale je fakt, že budu i klidnější, já jsem ok, ale z manželovi strany máme možnou vrozenou dispozici na nějakou poruchu kyčlí. Na genetice nám říkali, že na kluky se to přenáší z 15%, na holky z 5%, ale stejně - nechci riskovat. Manža nosil široký balení myslím až do dvou let a všichni z jeho matčiny strany mají s kyčlema celý život problémy. I manža už ve svých 32 letech trpí bolestma.
Dasap: jak to vypadá ta čtvercovka se zavazovačkou? Hodně se o tom teď mluví, ale vůbec nevím, jaký je v tom rozdíl od běžných plen a svrchních kalhotek... Díky za info.
lenulenko, používám tyhle kalhotky od IV-mám organiky i foxky a super..od narození máme 5-8kg, menší není třeba kupovat, kalhotky plínu udrží a vydrží tím pádem dýl.jen nechápu, proč budeš na jednorázovku dávat plenkové kalhotky, k nim se dává budto kalhotková plena nebo klasická čtvercovka.. a za druhé, tohle jsou PUL kalhotky, takže prodyšné být nemají...ikdyž možná ze všechn PUL kalhotek jedny z nejlepších..prodyšné jsou budto fleecové nebo vlněné kalhotky..