Zdravím maminky, mám půjčený přes 50 let starý proutěný koš na prádlo, mám v plánu ho mít v obýváku jako alternativní postýlku pro mimčo, které se narodí v květnu. Nyní řeším co do něj. Myslím matraci nebo nějaký polštář? Koš má pletené dno, tak aby to nestačilo. Zase matraci jen tak neseženu, je to atypycká velikost. Děkuji za rady
Děkuji za odpověď, a byla to nějaká konkrétní značka?
Já mám taky proutěný koš na prádlo, ležela jsem v něm i já 🙂 Matraci do něj jsem si ušila z několika vrstev vatelínu, nahoru několik vrstev silnějšího plátna, aby to nebylo moc měkký. On je nejen (pochopitelně) atypicky velkej, ale ještě k tomu oválnej, do toho bych matraci jen tak nesehnala. Malá v něm byla do dvou měsíců, pak už šla na matraci. Polštář jsem dávala až po roce.
Myslím, že ten vatelín by mohl být nejlepší varianta, asi i cenově, stroj mám taky tak proč ne, díky
dá se sehnat i ovál https://www.zbozi.cz/vyrobek/traumeland-sleep-f...
@jipe já vím, tehdy jsem to taky hledala, ale žádná taková nám nevyhvovala rozměrama a taky jsem si říkala, že proč vyhazovat tolik peněz kvůli pár měsícům. Doma vyrobená matrace posloužila, ten koš fungoval jako hnízdečko a malé se v něm líbilo. Teď už je připravenej na druhou cácorku a výhoda tý mojí doma spíchnutý matrace je v tom,že jsem jí mohla šoupnout do pračky 🙂
@listopadka1 jj, chápu, já budu mít taky starý košík půjčený, matraci za mě ale už někdo z předchozích uživatelů vyrobil 🙂 Já jen, že to existuje
Taky jsme kupovali molitanovou a urizli, kupovano na nejbaby
Pokud mate stroj a umite jen malinko sit, doporucila bych koupit metraz molitanu a uriznout do pozadovaneho tvaru a usit na to potah treba z platna. Kupovali jsme takhle tusim 5 cm tloustku a zarezavali na tvar korbicky kocarku (v bazarovem uz byla prolezela).
já si koš udělala ze starého velkého prádelního koše po babičce a matraci jsem vyrobila z molitanové metráže.... kupovala jsem někde na netu za pár korun
@maks Použila bych do něj klasický molitan, který by měl jít dobře sehnat, někde uříznou i na míru a z toho udělala matraci, podle výšky bych se rozhodla jestli jednu vrstvu nebo dvě. Na něj ušiješ potah a je to a mimi může vesele ležet v košíku, taky jsem ho měla od mamky, ještě já jsem v něm byla jako mimi a doufám že vydrží i pro mojí dcerku 🙂
Myslím, že molitanovou metráž mají i v kšeftech jako hornbach či obi - zkuste si tam zavolat, to by myslím vyšlo nejlevněji.
Měli jsme uříznutý molitan z metráže, myslím že cca 4 cm silný, stačilo to parádně. Zkusila bych se poptatt v takových galanteriích kde mají i "obyčejné věci", ne jen fajnové látky, nebo v řemeslnických (čalounických) potřebách
@maks Já jsem nechala udělat matraci na míru a vyšla myslím na 300,-. http://www.matraceno.cz/kontakt/
budu mít 70 let starou kolébku, ve které ležel můj táta a pak i já. Nechám si uříznout molitan na míru a obšiju ho bavlnou.
Také jsme měli starý košík, původně tam byla proleželá matrace vycpaná snad ještě slámou. Tu jsme vyhodili a koupili normální molitanovou. Rozměr taky neseděl ale ne o moc, tak jsme ji trochu uřízli a trochu zmáčkli a bylo. Polštář bych asi nedávala, myslím, že by miminko nemělo být na až tak měkkém.