Jak nejlépe nachystat malému miminku postýlku,aby se mu tam spalo dobře? Co jsem se dočetla tak je pro mimiško nejlepší do postýlky asi ze začátku ta zavinovačka a pak spací pytlík.Peřinku až později a polštářek až po 1 roce? Takže nechat mimi spát na rovném podkladu to je pro něho asi nejlepší že? A v kočárku ho taky nechat na rovném a žádnou podložku pod hlavičku ? Pokud to bude přes zimu tak klasicky fusak a nic víc ?
Doporučuji vygooglit "Kiedroňová" a videa ze Sama doma, např: http://www.ceskatelevize.cz/porady/1148499747-s... Jsou tam zajímavé tipy ;) Já jsem dávala malou do zavinovačky, teď je už ve spacím pytli (má 6 měsíců). O polštářku jsem tenkrát nepřemýšlela, všude se píše, že až později.. Ale právě někde v těch videích se doporučuje malý kvalitní péřový polštářek, kdy miminko vlastně nemá skoro vůbec vyvýšenou hlavu, ale má ji jakoby obklopenou tím příjemným polštářkem.
Já jsem u všech synů měla u hlavičky podloženou (zvýšenou) matraci kvůli ublinkavani.Medvídka kterého zboznuji doteď,bez nej ani ránu 😀,usinacka a hraci kolotoč 🙂.Postupně jsem pridavala další hracicky 🙂
Jinak polštář a decku jsem nedávala do roka,možná i dyl...
přesně jak říkáš jsem to dělala i já 🙂 u nás byla potřeba zvýšená poloha- kvůli refluxu, tak podložit matraci, nedávat polštářek.