Ahoj mala se narodila drive, mesic pred terminem ted ma 16mesicu a uz pomalu chodi, problem je v botickach, nemuzu na tak malou nozku sehnat zadne chodici, same capacky a ty sou na nic....nevite o dobrem eshopu nebo obchode kde sezenu i mensi boty na chozeni nez 22 sem s toho zoufala nechci ji obouvat velke....
Kožené capáčky jsou na první chození nejlepší. Už je teplo, takže pohoda. Jinak my měli lehoučké kožené botky Pegres (určitě od vel. 18, možná i 17) , ale kolikrát stejně šla bosa protože obouvání bylo za trest.
Já kupovala na první chození little blue lamb, tuším velikost 17, nejsou to tenké capáčky, ale podrážka je gumová a měkká. Podobné jsou i pediped.
My máme Pediped a Little Blue Lamb a jsou super. Na střídačku máme kotníčkové superfit. Mají i velikost 19 a tuším, že i 18... Zkuste objednat přes net. My taky nemáme v dosahu kamenné obchody s výběrem botiček, takže to řeším takto.
Ecco dělá od 19, Geox některé typy od 18, Supefit má taky od 19
Doporučuji Fare, je to český výrobce a jsou to zdravotní botičky, dají se koupit i přes internet, ale mají i kamenné obchody.
Já doporučuji www.detskeboty-rak.cz jsou na první krůčky krásně měkké a lehoulinké. Malá začala chodit v 13 měsících a já chtěla ty nejlehčí. Kdyby jste chtěla mám je v bazárku v19 vel. Jsou teda koplé jak sem tam lehla po kolenou i venku, ale tomu se u prvních bot nevyhnete. Jsou lehčí jak ecco, superfit i Richter. Dávala jsem si velmi záležet při výběru 🙂
Doporučuji Pegres, český výrobce, u nás velká spokojenost, kupovali jsme vzor 1090 (na stránkách výrobce lehce dohledáš), jsou lehoučké, kožené, určené k prvním krůčkům po venku. Výrobce je sice nazývá "capáčky", ale jsou určené k chození venku jako první opravdové botky (toto jsem si u prvního dítěte ověřovala u samotného výrobce, název capáčky je u nich opravdu matoucí a zavádějící).
Jestli jste z Prahy, tak jedny mám http://www.sbazar.cz/lenca.kopecka/detail/74122...
Od kvetna do zari mala chodila v kozenych prvnich botickach od Pegres.Jine bych nekupovala....zacinali jsme na vel.19
Zkus boty od Pegres, Fare nebo DPK. Když si dáš do vyhledávače "dětské boty", tak ti vyjede několik eshopů a tam si vybereš i podle velikosti. Podívej se na ně, i když jsou třeba vedené jako capáčky, tak to bývají botky na první chození. Já je dětem dávala, mívají žirafu, že jsou schválené pro děti od ortopedů.