Ráda bych synovi pořídila sandály Keen, asi z druhé ruky. Odpovídají podle vás velikosti jiným klasickým botám, nebo jsou větší/menší?
Též se chci zeptat na kvalitu - v obchodě mi bylo vysvětleno, že vyrábějí 2 typy kvalitativně odlišné, ale v čem to spočívá?
Já mám tu zkušenost, že jejich velikosti jsou menší než u jiných bot. Pro sebe jsem brala 43 nebo 44, normálně mám 42, pro dceru jsem tehdy kupovala 22 a odpovídaly tak 20.
@2veverka Já jsem koupila dceři nové Keen cnx, jsou super.. Ale z druhé ruky je nejspíš nekoupíš, mě se sehnat nepodařily..asi se vyrábí jenom krátce a v bazarech ještě moc nejsou. Koupila jsem si je i pro sebe 🙂
@mamkamarketa jsou to CNX 😉
@pampeliska1 no jo 😀
@pampeliska1
@mamkamarketa Takže ty měkčí jsou lepší, je to tak?
@2veverka no jasne
@2veverka ano, jsou lepší co se týče ohebnosti, ale někdo zase tvrdí, že mají míň místa na prsty, než ty "staré"..ale mě to tak nepřijde, myslím, že místa mají akorát.
Neodpovídají, určitě měřte nohu
@marticep
@pampeliska1
@mamkamarketa Děkuju moc. Jen se ujistím - stojí za to do Keenu investovat? Samozřejmě se mi líbí i lecjaké jiné kožené kotníkové sandály, ale tyhle se mi jeví skvělé, že snesou veškeré lítání, vodu, písek atd. Ale je to pálka.
Včera mi pro syna dorazily, ale jsou bohužel moc velké ☹ menší vel. by měla fakt malinký nadměrek, tak mě to mrzí že, budu je muset vrátit ☹
Ale vypadají skvěle a hodně si je maminky chválí..
@2veverka tak my jsme keen rodina. Dle našich zkušeností dospělé velikosti odpovídají klasickým. Dětské jsou o něco menší, například dcera mám vel. 24-25 a keen má 26. Ale keen přesně uvádějí ve velikostní tabulce cm a ty odpovídají skutečnosti, takže když se budete řídit dle toho, tak by neměl být problém. Jinak mi máme u x-té keeny a za nás naprostá spokojenost, super boty, vydrží, dají je v pohodě vyprat. Za mě mohu jen doporučit 😉
U nás v rodině také frčí na léto jen keen sandále 🙂.Dospělé velikosti odpovídají. Dětské jsou menší, vždy kupuji o číslo více. Ano porovnávala jsem s tabulkou keen. Za nás rovněž spokojenost. Sice cenově dražší, ale opravdu hodně vydrží, a to vím o čem mluvím, mám dva malé syny. Dostala jsem se k nim na doporučení kamarádky, která je dětem kupuje od malička. 😉
Keen v letošní kolekci změnil číslování. Letošní 24 je veliká jako loňská 25. Obě by cca odpovídaly naší 23.
My máme tu klasiku a ohebné jsou dostatečně. Já je chtěla hlavně na odrážela a na to jsou perfektní. Holky je chtějí nosit prakticky pořad, i k šatičkam. Takže budou asi pohodlné. Když mě tedy s nim kopnou, bolí to jak čert. Bota je robustní.
@missa111 a ty keeny brzdeni na odrazedlech vydrzi? my tedy zatím na odrazedlech prosoupali všechny boty, uz by mi bylo lito na kterekoliv boty nedat chranice bot prave na odrazedla 😒
klukovi bych určitě koupila ty klasické, vypadají moc pěkně. Segra je má pro kluky 2 a 6, chodi v nich perfektně. Já je mam pro holky 2 a 3,5 a taky ok. Mladší má ale drobnější nohu, tak v nich vypadá trochu divně. Nicméně se ji chodi dobře. Ty cnx jsou takové jemnější, tak příští rok jí je asi koupím. Praktickou zkušenost zatím nemám.
@terezapetrova
Určitě vydrží. Já je koupila na sestřino doporučení. Synovec v jedněch odjezdil 2 sezony a pořád jsou ve velmi pěkném stavu. Vzorek je samozřejmě trochu obržděny, ale jen trochu. Špičky bez vady.
@missa111 tyyy to bych povazovala za zazrak 😀 synator je strasnej nicitel vseho. ale samozrejme Ti verim, ze u Vas vydrzi 🙂 mate klasicka odstrkavadla nebo jiz odrazedla - jedno kolo vzadu jedno vepředu?
Mladší enduro, starší koloodrážedlo yedoo, synovec jezdil na lidláckém bez brzdy. Takže vše odbrzdil nohama. Starší si minulý týden půjčila segřinu motorku v befado teniskách a během 5ti minut si udělala na botě žraloka. Fakt nadšení!!!
@2veverka za mne rozhodně CNX. První co měla byly ty klasické (CNX ještě nedělali), takže můžu porovnávat. Obo je vydrží to samé, CNX má ale o hodně radši. A hlavně ty "normánlí" se podle mne změnily, jsou o hodně tvrdší, než co byly předtím. Dítěti bych je rozhodně už nekoupila 🤐
@blondynka400 A CNX jsou ty outdoorové? Já v tom mám zmatek
@2veverka outdoorové jsou podle mne oboje. CNX vycházejí z barefootové technologie. Mně přijde akorát jiná ta podrážka, zbytek je prakticky totožný.
V podrazce. XNS jsou mekke, minimalisticke boty
Ty druhy jsou tvrdsi. Velikosti-podivej se do tabulky, mas tam delku stelky a zmer nohu.