Samohoupací lehátko. Top nebo zbytečnost?

cherie24
1. zář 2021

Chtěla bych se zeptat, kdo má zkušenosti se samo houpacím lehátek pro miminka? Ocenili jste to nebo je to zbytečnost? Řeším teď jaké vybrat, neboť mám ještě 2 letou, která má 12lilo a zcela jistě do toho bude lézt. Takže je třeba něco bytelnějšího, ale zároveň i něco, abych se mohla věnovat malé a miminko bylo chvilku v klidu. 🙄
Díky za radu 🙂

nagojka
1. zář 2021

Koupila sem ted pro mesicni mimco a zatim vyhozene penize protoze v tom nevydrzi vic jak 10minut..ale kdo vi treba az povyroste bude se mu tam libit vic a bude vic spokojenejsi...myslela sem si jak se v tom krasne bude houpat a vse pozorovat ale bohuzel...nelibi se mu to..ale zrovna tomu vasemu mimcu by to vyhovovalo a libilo se mi to...🙂

chumlee71
1. zář 2021

@cherie24 ani jednomu synovi se tam nelíbilo, max 5 minut a řev. Takže za mě vyhozené peníze, ale každé dítě je jiné.

petulkadodo
1. zář 2021

@cherie24 My měli takové to lehátko,kde se mimi houpe vlastním pohybem a syn to miloval. Brzy se v tom naučil houpat sám, byla k tomu i hrazdička se zvířatky a melodiemi. Kdyby z něj syn nevyrostl, houpe se v něm asi doteď.

malenka3
1. zář 2021

Baby Bjorn houpátko, pro mě nečekaně jedna z nejlepších investic, zachránila mi duševní zdraví.

jirovapa
1. zář 2021

@cherie24 řešili jsme podobný problém. Nakonec jsme koupili dražší lehátko Nuna Leaf Grow, které se houpe pomoci kinetiky a má nosnost až 60kg. Jsou tam 3 vložky, pro miminko, pro batole a pak pro velkého prcka je ta poslední vrstva. Nyní jsou dcerám 2 a 4 roky a ta 4 letá je v tom lehátku často, čtete si tam knížky nebo kouká na pohádky, nedávno tam i usnula 😀. Teď čekáme mimi, tak se tak všichni 3 budou muset nějak vystřídat. Kamarádky dceři (8let) se to lehátko taky líbilo. Jo ještě ma polohování lehu a sedu.

me_druhe_ja
1. zář 2021

Hlasuju pro baby Bjorn dcera první tři měsíce jinde prorvala. Tohle byl zázrak.

nattt
1. zář 2021

@cherie24 ja takhle koupila samohoupaci lehatko, ale do 2 tydnu to poslala zpet, penize vraceny, male se tam nelibilo, to ji byly cca 3 mesice. Ted, o dva mesice pozdeji, mam pujceny od kamosky obycejny lehatko a v pohode v tom vydrzi (samozrejme nenechavam dlouho, jen kdyz neni zbyti). Myslim, ze to strasne zalezi nejen na jednotlivem diteti, ale i na obdobi, kdy je mu to nabidnuto. Pokud se nepletu, tak pri nakupu na eshopech je ta 14denni lhuta, kdy muzes vratit zbozi bez udani duvodu a penize dostat zpet.. takze byt tebou, vyzkousej a uvidis 🙂

petaov
1. zář 2021

Samohoupací u nás též úspěch nemělo a putovalo jinam. Zkusili jsem to, kde se mimčo houpe vlastním pohybem a to bylo super. Hodně jsme využili.

zrzeckas
2. zář 2021

Samohoupaci jsme nemeli, jen obycejne a spojojenost na obou stranach u obou deti....

zrzinda
2. zář 2021

@nagojka Dala bych tomu čas. Když byl dceři měsíc, tak se ji v něm taky nelíbilo. Teď je ji půl roku a naprosto ho miluje (máme od babybjörn). Jasne, nedávám ji tam často, protože vím, ze to pro rozvoj není ideální. Ale když potrebuju rychle uvařit/poklidit/vykoupat se, dam ji tam, ona na mě kouká, houpe se a je moc spoko 😊

nagojka
2. zář 2021

@zrzinda vsak v to doufam ze tomu prijde na chut..pac to nebyl zrovna nejlevnejsi vydaj a mrzelo by me kdyby sme to nevyuzili..🙂ale rikam si ze je na to jeste malickej,a jsk pisete...taky ho v tom nechci nechavat porad a na dlouho ale kdyz clovek rychle neco potrebuje...

mandala
2. zář 2021

Je to fajn pro větší mimča, které se už v postýlce nudí a nebaví je pořád ležet. V lehátku vidí, co se děje kolem, vidí na ostatní a člověk si aspoň na chvilku může něco udělat... Není to nutnost, ale mě hodně pomohlo...

cherie24
autor
2. zář 2021

@mandala no mě to teda zachránilo, beru to jako povinnou výbavu 😀 ale měla jsem právě to klasické, ale taky jsem neřešila jestli malou houpu, protože jsem mohla u ní sedět celý den a věnovat se jen jí. Teď budu mít k miminku 2 leté a budu se muset věnovat oběma, ne si veledit celý den u miminka 🙄

cherie24
autor
2. zář 2021

Dámy, díky za odpovědi, asi to vidím na to klasické, nějaké bytelné do 18ti kilo 😀 zas platit 5 tisíc nebo ještě víc za lehátko si teď nemůžu dovolit, máme ještě dost výdajů kolem baráku a auta, ale jsem moc ráda za rady ☺️

sanyy22
6. zář 2021

@petulkadodo můžu poprosit o odkaz!