Chtěla bych se zeptat, kdo má zkušenosti se samo houpacím lehátek pro miminka? Ocenili jste to nebo je to zbytečnost? Řeším teď jaké vybrat, neboť mám ještě 2 letou, která má 12lilo a zcela jistě do toho bude lézt. Takže je třeba něco bytelnějšího, ale zároveň i něco, abych se mohla věnovat malé a miminko bylo chvilku v klidu. 🙄
Díky za radu 🙂
@cherie24 My měli takové to lehátko,kde se mimi houpe vlastním pohybem a syn to miloval. Brzy se v tom naučil houpat sám, byla k tomu i hrazdička se zvířatky a melodiemi. Kdyby z něj syn nevyrostl, houpe se v něm asi doteď.
Baby Bjorn houpátko, pro mě nečekaně jedna z nejlepších investic, zachránila mi duševní zdraví.
@cherie24 řešili jsme podobný problém. Nakonec jsme koupili dražší lehátko Nuna Leaf Grow, které se houpe pomoci kinetiky a má nosnost až 60kg. Jsou tam 3 vložky, pro miminko, pro batole a pak pro velkého prcka je ta poslední vrstva. Nyní jsou dcerám 2 a 4 roky a ta 4 letá je v tom lehátku často, čtete si tam knížky nebo kouká na pohádky, nedávno tam i usnula 😀. Teď čekáme mimi, tak se tak všichni 3 budou muset nějak vystřídat. Kamarádky dceři (8let) se to lehátko taky líbilo. Jo ještě ma polohování lehu a sedu.
Hlasuju pro baby Bjorn dcera první tři měsíce jinde prorvala. Tohle byl zázrak.
@cherie24 ja takhle koupila samohoupaci lehatko, ale do 2 tydnu to poslala zpet, penize vraceny, male se tam nelibilo, to ji byly cca 3 mesice. Ted, o dva mesice pozdeji, mam pujceny od kamosky obycejny lehatko a v pohode v tom vydrzi (samozrejme nenechavam dlouho, jen kdyz neni zbyti). Myslim, ze to strasne zalezi nejen na jednotlivem diteti, ale i na obdobi, kdy je mu to nabidnuto. Pokud se nepletu, tak pri nakupu na eshopech je ta 14denni lhuta, kdy muzes vratit zbozi bez udani duvodu a penize dostat zpet.. takze byt tebou, vyzkousej a uvidis 🙂
Samohoupací u nás též úspěch nemělo a putovalo jinam. Zkusili jsem to, kde se mimčo houpe vlastním pohybem a to bylo super. Hodně jsme využili.
Samohoupaci jsme nemeli, jen obycejne a spojojenost na obou stranach u obou deti....
@nagojka Dala bych tomu čas. Když byl dceři měsíc, tak se ji v něm taky nelíbilo. Teď je ji půl roku a naprosto ho miluje (máme od babybjörn). Jasne, nedávám ji tam často, protože vím, ze to pro rozvoj není ideální. Ale když potrebuju rychle uvařit/poklidit/vykoupat se, dam ji tam, ona na mě kouká, houpe se a je moc spoko 😊
Je to fajn pro větší mimča, které se už v postýlce nudí a nebaví je pořád ležet. V lehátku vidí, co se děje kolem, vidí na ostatní a člověk si aspoň na chvilku může něco udělat... Není to nutnost, ale mě hodně pomohlo...
@mandala no mě to teda zachránilo, beru to jako povinnou výbavu 😀 ale měla jsem právě to klasické, ale taky jsem neřešila jestli malou houpu, protože jsem mohla u ní sedět celý den a věnovat se jen jí. Teď budu mít k miminku 2 leté a budu se muset věnovat oběma, ne si veledit celý den u miminka 🙄
Dámy, díky za odpovědi, asi to vidím na to klasické, nějaké bytelné do 18ti kilo 😀 zas platit 5 tisíc nebo ještě víc za lehátko si teď nemůžu dovolit, máme ještě dost výdajů kolem baráku a auta, ale jsem moc ráda za rady ☺️
@petulkadodo můžu poprosit o odkaz!
Koupila sem ted pro mesicni mimco a zatim vyhozene penize protoze v tom nevydrzi vic jak 10minut..ale kdo vi treba az povyroste bude se mu tam libit vic a bude vic spokojenejsi...myslela sem si jak se v tom krasne bude houpat a vse pozorovat ale bohuzel...nelibi se mu to..ale zrovna tomu vasemu mimcu by to vyhovovalo a libilo se mi to...🙂