S jakými plenkami jste spokojene?

meggye84
14. srp 2021

Dobry den maminky. Po láhvi vina se nám podařil s partnerem husarský kousek a já čekám své třetí ditko. Mám prodlevu 9 let a když vidím, co se za těch 9 let na trhu vytvořilo, po všech stránkách, jsem v údivu 😄 používala jsem hodně pampers sleepandplay nebo jak se jmenovali 😂 ale uz je v nabídce takových jiných možnosti. Chtěla bych si pomalu tvořit zásobu, na co nikdy nezapomenu, jak to bylo finančně složité 😄 tak si chci trochu nadbehnout a něco si pomalu kupovat. S jakými plenkami jste spokojeni? Případně kde kupujete nějaké třeba větší množství alá lepší cena na internetu. Dekuji Renca

michaelarousova
14. srp 2021

@meggye84 u prvniho syna jsem pres den pouzivala pampers premium care a na noc nocni kolorky ted u druheho chci zkusit dada prave kvuli cenove dostupnosti☺️Tak doufam ze mu sednou😂 ale clovek musi zkusit vic nez nejaky sednou…treba tajovy bezvaplenky si lidi chvali a u nas katastrofa…

mishulka26
14. srp 2021

Dada 😉 s pampers nejsem spokojená 😏

barunkiss
14. srp 2021

U nás vede Dada a na noc pampers pants 👍🏻

biciklissie
14. srp 2021

U úplně malého miminka jsem používala pampers premium care. Potom cokoliv, dceři nevadily žádné. Spokojená jsem byla a babylove z DM a happy Bella. Děsně mi přijdou jakési jejich z tety a přijde mi, že se nějak zkazily i Fred and flo.

pe_tu_ss_ka
14. srp 2021

Jediné které malému sedly, byly bella happy. Neprotekly a nebyl opruzený. Pampers, nějaké z Rossmanna a já nevím ještě jaké, tak vždy mega opruzeniny hned po první plence.

vikinkav
14. srp 2021

DM Nature, jsou nebelene chlorem, me Pampersky smrdely, nevim proc, nikdo jiny s nima problem nema 😊

michaelarousova
14. srp 2021

@vikinkav me taky smrdi a ubrousky jeste vic🤷‍♀️ Ale kdyz jediny neprotecou bohuzel neni zbyti😂

drep
14. srp 2021

S all in one od Thirsties, od Fox plenky, od Mother ease a od Apple Cheeks.

petulkadodo
14. srp 2021

@meggye84 S tím hromaděním bych byla opatrná. My začínali Pampers Premium care, vel.1, ty byly v pohodě. Ale po vel.2 se začal hrozně opruzoval, povrch pleny se malému lepil na zadeček. Musela jsem je dát kamarádce. Od té doby používáme Babylove z DM a jsem spokojená. Od více lidí mám na ně dobré reference

emamaira
14. srp 2021

Za mě nejlepší dm nature, Pampers premium care, Baby Charm... Taky bych byla na hromadění opatrná, malý skoro přeskočil velikost 2, tak mi taky zbyly 3 plne balíky 😀

jjasmina
14. srp 2021

@meggye84 za mě jsou top Happy baby z Albert, kdybych věděla, že budu tak spokojená, kupuju od začátku a neutracim ani za Pampers

klokanka31
14. srp 2021

@meggye84 My kupujeme od narození malé Bella Happy, a jsme maximálně spokojení, jsou dobré pro správný růst kyčlí (říkal i doktor na kyčlích), nikdy neprotekly...

aneta_v
14. srp 2021

@meggye84 ja si u druhe dcery oblibila Pampers pure aqua

atekram42
14. srp 2021

@meggye84 Za mě látkové 😁 ale to asi nechcete.

kiluau
14. srp 2021

@meggye84 babylove z dm za nas top. Prijatelna cena a nikdy nam pres noc neprotekly jako ostatni a to za celou noc neprebaluju. Rano bych tou plinou mohla sice nekoho zabit, ale neprotecou! 😁 Pampers jsou za nas preparfemovane a platis si vlastne za znacku 🤷‍♀️

katule1990
14. srp 2021

@meggye84 Já se taky přimlouvám za látkové. Je to nejen ekologické, ale i ekonomické 🙂. A pro dítě suverénně nejšetrnější. Vůbec nepoužívám krém proti opruzeninám, syn žádný nemá 🙂.

ondul
14. srp 2021

Synovi i mě nejvíce vyhovují látkové, jednorázové, když jsou jednou za čas potřeba, používáme ekologikcé z dmka, ani nejsou moc drahé.

prejeta_zaba
14. srp 2021

DM Babylove

lachtanice86
14. srp 2021

Jedině Dada. Po pampers, Albertu a jejich happy se šíleně oprudila, babylove vzdy protekly. Látkový jsem nechtěla

pavelkamat
14. srp 2021

Za nás jedině Dada.

nazka
14. srp 2021

@meggye84 u nás neprotekaji jediné Bobilo
Když se malá ještě nehybala, používali jsme Dada a Bella Happy. Jakmile začala cestovat, tak jedině Bobilo

cherie24
14. srp 2021

@meggye84 my kupujeme jen Lupilu z Lidlu, mají 3 druhy - Premium, ty jsou výborný, ale celkem drahý a pak nějaké sport and active ty byly příšerné a pak dry and soft a ty jsou super a bývají na ně i slevy docela často. Jiná značka ani malé nesedla. Pampers jsem zkoušela klasické i ty zlaté a jedny horší než druhé. Už bych je v životě nekoupila ani kdyby nebyla jiná možnost. Malá otlačená, odřená a ještě protékaly. Reklama je zřejmě stojí víc než kvalita ...

vendes
14. srp 2021

Mother-ease wizard uno, Tots bots easyfit star, Thristies.

hermanka88
14. srp 2021

U syna Pampres a u dcery také. Vyhovují nám jak premium care,tak Active baby..i pants v pohodě.

klokanka31
14. srp 2021

@katule1990 Nevím jestli jsou látkové zrovna ekologické...co se musí vyplácat vody, elektřiny...

vendes
14. srp 2021

@klokanka31 Z látkových ale nevznikne za cca 2 roky používání tuna odpadu.

katule1990
14. srp 2021

@klokanka31 Přesně, jak už bylo napsáno, z papírových plen vznikne za každý dítě zhruba 1 tuna odpadu, který se rozkládá stovky let. Aby se mohla papírová plena vyrobit, je potřeba 2.-3x více energie než na výrobu látkový, voda se u té výroby taky spotřebovává. Další věc je, že papírový plíny mají 10-50x vyšší spotřebu surovin (dřevo, ropa na umělé hmoty a chemikálie...). Takže polemizovat o tom, jestli jsou látkové pleny oproti papírovkám ekologické, je fakt úplně mimo.

marimanta
14. srp 2021

@klokanka31 zatímco jednorázové se rodí zcela ekologicky na stromech 😉 Na tohle téma najdeš tolik článků, výpočtů a srovnání.... A nikdy jednorázové nevyhrály, ekologičtější opravdu nejsou.

marimanta
14. srp 2021

@klokanka31 ještě k té vodě konkrétně, pleny peru cca co 3 dny, jeden cyklus spotřebuje 50-60 l. To je 60 litrů x 52 týdnů x 3 praní = 9360 l/rok.
Člověk jde denně na záchod 6x?, zachodem proteče i 10 l na spláchnutí... ale ať nežeru, tak počítám 8. Takže 365 dní x 6 spláchnutí x 8 litrů = 17520 l/rok.

drep
14. srp 2021

@klokanka31 ano, na výrobu látkovky se vyplácá asi tolik vody, jako na výrobu jednorázovky. Ty plasťák použiješ a vyhodíš, já látkovou výbavu koupila skoro komplet z druhé ruky a na konci zase v dobré kondici prodala. (Pro případ, že by to snad nebylo jasné: voda z praní se via odpad a čističky odpadních vod vrací zpět do oběhu, není to tedy voda “ztracená).