Ahoj holky,
rozhodla jsem se, že si napíšu seznam, kolik bodýček, polodupaček atd. a v jaké velikosti miminku koupit. Začala jsem tím, že jsem chtěla sepsat kolik např. bodýček vel. 56 mám už koupeno a ejhle. Každá značka má jiné číslování. Nebo jsem narazila na bodýčko 62 (FF) které je menší, ale širší než vel. 50-56 (Lindex), oboje je nové, tedy neseprané. Čím se tedy řídit? Je nějaká značka, která má číslování přesně tak, jak má být? Nebo můžu někde najít přesné standardizované rozměry? Proč to má každý výrobce úplně jinak 😀 a čím jste se řídily vy?
Děkuju za pomoc,
Minimem - překlep, pardon. Jo a F&F taky myslím odpovídá
Miminek.
@luj89 ty velikosti jsou šílené... Já nenakupovala skoro nic, jen to úplně nejmenší. Zbytek jsem měla zděděný a když jsem zřídila přesně jak píšeš jsem zjistila že každá značka má v reálu jinou velikost i když je označení stejné. Roztřídili jsem to po primereni k sobě a pak zkoušela co už je a co ještě není. V podstatě to tak dělám doteď. Navíc teda potřebuji na malou hodně hubené věci a některá bodycko má strašně široká... Každé miminko potřebuje něco jiného :( asi bych nakoupila něco málo a dokupovat. A mimochodem Lidl lupilu body nosí malá teď velikost 62/68 a jiné značky už má 74/80 v reálu měří cca 76cm. Takže docela mazec 🙂
@luj89 Jasně že hrotíš, ale každá se na to nakupování přece tak těšíme 🙂. Doporučuju mít dost věcí velikosti 62 - to určitě užiješ a kdyžtak ohrneš apod. 56 pár kousků, a když bude mimi drobné, doplníš. Já jsem u staršího (nedonošeně) nakonec dokupovala i 50, ale to nemá cenu mít dopředu, většině mimin je to task týden.
Mala ma rok a pul a jeste jsem se v tom nezorientovala 🙂. Velikosti ruznych znacek se lisi. CA je vetsi a Lidl veci jsou vetsi nez treba Hm. Nebo se neco po vyprani jaksi natahne do sirky. Mala je vysoka a hubenejsi, takze v CA plave a Hm je akorat. Chce to prohlidnout a omrknout. Pozdeji to budes mit v oku a zalezi taky jak bude mimco cvalda. Kamaradka zase nemohla nektere veci dceri dostat pres hlavu. Je to horsi jak u dospelich 🙂
U nás miminko 4kg a 50 mělo 3týdny vel.56 -1-3měsíc,vel.62-3-6měsíc,vel.68-5-a dále..
Většinou Next.Lindex je velikostně větší
Já nemám ráda velké a ohrnuté oblečení na miminku
Kup si vel.50 a 56, to ti do 3. měsíce vydrží. Pak můžeš dokupovat, az uvidis, jak mimco poroste. Mas ještě hodně času, tak toho moc nekupuj najednou.. 🙂
50 jsem.nemela nic, 56 asi tak 3bodynka, je to.opravdu na chvilinku, vetsi deti ani neunosi a pak az 62... tech vice, vydrzi dele a vynosi se 🙂
@luj89 Musíš se řídit selským rozumem, radama zkušenějších (těch, kterým věříš) a pak vlastní zkušeností. Velikosti v cm jsou orientační a nezbyde ti nic jinýho, než to odhadnout. Podle mě je nejhorší označení velikostí např. 2 roky - proboha, vždyť každé dítě je ve dvou letech jinak vysoké!!! Navíc záleží, jestli je dítě tlusté nebo hubené, jaké má poměry končetin vůči tělu atd.
Jednoduše - pořiď toho radši méně a schovej si peníze na další dokupování podle potřeby. Navíc u letního dítěte je toho potřeba méně než u zimního a nevíš, jak ti přes podzim poporoste...
@sara84 A co je větší dítě,já myslela,že 4kg je dost velký🙂Je pravda,že těch 50 jsem měla pár.Rodila jsem v létě.Asi 7ks body,7ks overálek,2čepičky a 3oblečky na ven,56 bylo víc a 62 asi nejvíc.Vše převážně od Next.
Teď jsem vyřazovala body 56 z tesca,už je knop a malá má 6měsíců a 8kg.Prostě jak kdy a jak co ušijí.
@prostejina 56 do 3 měsíců? Trochu větší miminka se do toho nevejdou už těsně po narození...
@alenka_p naší budou 3 měsíce ted 1. a nosí 56, někdy i 50 😀 takže je to nestandardní? 😀
@prostejina
@alenka_p U nás taky 56 do 3měsíců🙂 A myslím,že mám velké mimčo.Overal zimní 0-3 jsme teprve teď odkládaly.Je od Chicco
@soyevita tak nejsem blázen 😀 naše mela 48cm při narozeni, ted ma 52 a fakt ji to je.. Každý mimco je prostě jiný, takže s nakupovanim bych to neprehanela, mela třeba bodycka 4x vel 50, 4x vel. 56, a tak.. Ale už radši mlcim 😀
@prostejina Náš měl při narození 49 cm a ve 3 měsících 62,5 cm, tak už chápu, proč se ve velikosti lišíme :D
@alenka_p no to teda 😀 mate doma dlouhana 😀
@prostejina Tak pak se ten nárůst trošku zpomalil, ale teda v necelých 8 měsících měl 74 cm a 10,.5 kg, takže celkově macek, i na šířku. Takže na nás standardní velikostní tabulky fakt neplatí...
Ahojky, u nás to bylo tak, že mu vel. 56 vydržela asi týden a vel. 62 ani ne do konce šestinedělí.... Takže jsem fakt vůbec neřešila, jak se která značka velikostně liší, ale kde narychlo sehnat větší oblečení, než jsem měla nakoupené. To byl tak raketový růst, že jsem si ani nestihla přečíst, jestli je tam číslo 56 nebo 62, natož to nějak poměřovat navzájem.
My jsme 56 měli týden, a ve třech měsících jsme přecházeli na 68.. Ale je to dítě od dítěte.. Proste koupit od každého něco a zbytek se dokoupi 🙂
Holky, dekuju moc za prispevky 🙂. Jen pro upresneni, samozrejme vim, ze kazde dite je jine a ze nema smysl toho kupovat moc, ale musim prece mit aspon par kousku na zacatek, nechci pak v sestinedeli narychlo neco shanet 😀. Teda jako muze se stat, ale chci tomu predejit. A jeste pro ty, kterym se zda, ze to resim brzy - chci si napsat seznam co koupit do vybavicky a pak to nakupovat postupne. Navic se blizi jarni burzy obleceni v materskych centrech 😉. A jeste posledni poznamka - snad to nevyzni spatne - neptam se na pocty kusu kolik koupit od kazde velikosti, ale jak se poprat s rozdilnym cislovanim u jednotlivych vyrobcu.
No, je to dneska uplna veda to nakupovani pro mimi, mam rada vsechno jasne dane, aby to melo svuj rad atd., a tahle debilni vlastnost mi to teda moc neulehcuje 😀
Libi se mi, jak jste psaly o tech znackach ve smyslu, ze napr. Lidl ma vetsi obleceni, nez udana velikost apod. Jak to tedy vidite s temi klasickymi znackami jako FF, Lupilu, Lindex, HM, CA? Ktere odpovidaji a ktere se vam zdaji mensi nebo vetsi?
Určitě to znáš i z nakupování pro sebe - já osobně nosím tři různé velikosti, podle značky. U těch miminko je to ještě výraznější. Můj mladší syn právě vyrůstá z většiny věcí velikosti 68, ale overalky z C&A vel. 62 mu stále jsou. Za mě právě to C&A (Babyclub) asi největší, Lindex malinko větší, H&M, Next odpovídající, G-mini menší... atd.