Rodina mi rozmlouvá (zakazuje) kupovat věci před porodem

felineli
4. říj 2016

Holčiny drahé 😕 jsem na mrtvici. Rodina mi pořád rozmlouvá kupování věcí pro malou. Termín mám v únoru a to je za chvilku . Že bych prý neměla do porodu mít věci doma atd... proč ? chápete to některá ? Mě už občas ty babské zvyky fakt rozčilují. 😖

efa1
4. říj 2016

Nu, svým způsobem je to pochopitelné, hranice životaschopnosti plodu se udává 24.tt. Ale já jsem zdravotník a pořád vidím katastrofické scénáře 🙂 sama jsem pozvolna s nakupováním začala někdy po 20.týdnu, dost jsem se tím na PN zabavila 🙂
Držím palce a přeji příjemné vybírání.

andryyysssek
4. říj 2016

@felineli ahoj,dělej jak chceš ty.Nebo jim řekni,ať ti vše nakoupí,a nachystají,až budeš v porodnici,když jsou tak chytří.A co na to partner?

zarecna
4. říj 2016

Kupovala som postupne vybavicku od 5 mesiaca, kocik sme mali doma od 6 mesiaca asi...postielku a vsetko sme s muzom postavili este pred porodom. Ako si to vasi rpedstavuju, ze ako krvacajuca sestonedelieka s prsiami plnymi mlieka budes s dietatom nakupovat????????????????????????????

mon_88017
4. říj 2016

Jak to říct korektně-když se to má podělat, podělá se to i týden před termínem porodu a že těch příběhů je tady na Koni plno... takže bych rodinu odkázala do patřičnejch míst a nakupovala si dle libosti 😎

mrazulkav
4. říj 2016

Tak jim o nákupech neříkej 😉

prostejina
4. říj 2016

Nejpomaleji to utíká od 30tt, takže jsem rada za nakupování az takhle pozdě 😀 pak už nebudete mít co dělat na mateřský (před porodem) a bude vas to mrzet, ze jste si nakoupila tak brzy. Ale v tom vidím jedinej logickej důvod. Na pověry bych se vykaslala. Už jsem tak zblba, ze máme dokonce kočárek stale v krabici a to mám termín ted v říjnu.. Tak se nenechte zblbnout jak já 🙂

puutalo
4. říj 2016

@felineli Jak můžou zjistit, jestli jsi už něco koupila? Chápu, je těžké si nepřipouštět jejich slova, která tě můžou od nákupů odradit, ale uznali, že jsi zralá na to vychovávat dítě, určitě musí uznat, že jsi zralá na to se sama rozhodnout, kdy budeš nakupovat výbavičku.
Sama chci výbavu koupit po Vánocích, kdy bych mohla být v 28. týdnu, ale já zatím nemám nakupovací náladu ;)

lajla
4. říj 2016

@felineli jsem nevěděla jestli se nemám smát😂 jste dospělá ženská, čekáte vlastní dítě a můžete si dělat co chcete, kdy chcete ,jak chcete i s kým😂 nikomu se netřeba zpovídat😉

zuzineckah
4. říj 2016

1. sama od sebe se nákupy nechlub (samozřejme v klidu pořizuj)
2. když se zeptají, tak zapírej ( i kdyby bylo zřejmé, že lžeš)
3. když ani tak nedají pokoj, zazdi je otázkou, zda jsou opravdu tak hloupí, že věří, že život/zdraví dítěte může ovlivnit kočárek v předsíni, nebo balík plenek v šuplíku... 😎

sammaelka
4. říj 2016

U prvni dcery jsem mela kocarek doma pul roku pred tim, nez jsem vubec byla tehotna...u druhe bylo doma uplne vse (po prvni dceri) taktez i nez jsem byla tehotna. A nestalo se nic 😉 Na babske rady se vykasli, vybavicka stoji nekolik (desitek) tisic, nevim jak vy, ale my tolik teda nahromade nemeli. Takze se nakupovalo postupne a rozlozilo se to na cele tehu, aby to bylo unosne. Delej podle sebe a netrap se 😘

rousse
4. říj 2016

taky jsem měla termín v únoru a od 30. týdne jsem měla nařízený klidový režim a nohy hore, takže jsem moc ráda za to, že jsem začala nakupovat už na začátku podzimu. Taky mi pár lidí říkalo "ale říká se, že...." a já na to, že i já i brácha jsme narození předčasně a chci mít tedy všechno nachystané, aby nemusel po obchodech lítat manžel v případě předčasného porodu.

lucykal
4. říj 2016

Já jsem u prvního těhotenství měla již pár věcí tak jsem si je dala domů okolo 8tt bohužel v 9tt přišlo ZT a manžel pak vše balil. V druhém těhotenství jsem toho doma moc neměla dcera se narodila předčasně a ještě jsme neděděli co to bude. Takže jsme vše sháněli žehlili a chystali včetně postýlky oblečku přebalováku až když už byla na světě (dojížděla jsem za ní do porodnice- Byla jsem puštěná 3. den a dcera až 20 dní poté.

verunelka
4. říj 2016

Já na tohle vůbec nevěřim, navíc jak bychom měli tohle dělat když čekáme druhé Dítě tak přece nebudeme VŠE stěhovat. ..hned jsem mela na tohle odpověď když někdo takhle předemnou uvažoval ;)

hankatrdlinka
4. říj 2016

To jsou řeči toto ☹..ach jo...co se má stát se stane, ať je to tak či tak a nevidím důvod se netěšit a neutrácet, jen utíkej a užívej si to....je to paráda, koukat, co kde je a vybírat 😉...sama jsem u prvního nakupovala hned, co jsem objevila 2 čárky 😀 a vůbec mě nenapadla myšlenka, co by kdyby 😉
A pokud se jim to nelíbí, tak ať kupují oni...Ty jim jen řekni, co chceš a ať utrácí a mají to doma oni....a ať Ti to taky pak vyperou, vyžehlí apod 😀
Je to samozřejmě myšleno dobře, snad se to nikoho nedotkne....
Tak utíkej a co nejdřív se pochlub, co jsi kde pěkného ukořistila a hlavu vzhůru 🙂

astyna
5. říj 2016

Nám taky říkali - kočár doma nevěstí nic dobrého. Tak jo, tak přijedte, naložte, pak zavoláme a vy hned ten den ho přivezete - a už je to přešlo 😀 Bydlíme 250 km od rodiny, takže to prostě nemáme kam jinam dát. Pověry, nepověry, 2+1 nenafouknu.

PS: syn zdráv, v termínu, živý.

OPS: udělej si to podle sebe, jak tobě to bude příjemné. Já jsem nakupovala od začátku vždy něco, je toho fakt spousta a s balonem před sebou jsem byla ráda, že už funím jen doma.

felineli
autor
5. říj 2016

Holky ja Vám děkuji za všechny povzbuzení 🙂) hned se cítím líp. Potřebovala jsem se svěřit 🙂 už máme košík, chystám se šít nebesa ( ale je v kumbále schovaný ), botičky a nějaké kousky oblečení. Nemam toho preci moc :/ co ted ale uz koupit chceme je autosedacka ( nechceme novou tak az se vozi v aute kdyz najdem za dobrou cenu ) ... No moje rodina je fakt poverciva .. Strihat se nesmim, barvit taky ne, nikdo znamy mi nema sahat na brisko, fotky nikde neukazuj, nejlip nikomu nerikej ze jsi tehu... Ale s tim instagramem je to tezke :D takze stejne na ni kaslu a delam dle sveho..

myshoun
5. říj 2016

Ono některé pověry mají co do sebe 😃 S tim barvením si můžete vyvolat alergickou reakci, i když jste si treba barvila vlasy uz 100x, a hlazeni břicha muže vyvolat kontrakce, na to me upozorňoval doktor 😊 Jak bylo řečeno, co se ma stát, stane se! Taky jsem neodolala a nakoupila neco, s tim, ze si to vsechno uziju az odejdu na mateřskou. Nakonec syn pospíchal na svět o 10 týdnů dřív a výbava se porizovala po návratu domu. Takže si nákupy a vse s tim spojené užijte 👍

babanci
5. říj 2016

Já jsem nakupovala věci hned, jak mi dcera řekla, že je těhotná, což bylo asi v 6. týdnu. Hned po prenascanu jsem věděla, že čekáme holčičku, tak jsem nakupovala tak, že bychom oblékli další tři holčičky. 😀 Kočárek jsme nechali dělat na zakázku, to jsme věděli, že to musí být v předstihu, asi v šestém měsíci a pak byl u nás uschován do porodu. Nemohla jsem se na něj vynadívat a hrozně jsem se těšila.

mrazulkav
5. říj 2016

@myshoun to s hlazením si musím zapamatovat! Tchýně je na to úplně uchýlná a já to tak nesnáším!!! Dokonce jeden čas mluvila s mým břichem a ne se mnou :-P Zatím bříško nemám, ale u první jsem i uvažovala o tričku se "značkou" (ruka v červeném kruhu a přeškrtnutá - jako zákaz stání s rukou 😀)

myshoun
5. říj 2016

@mrazulkav já se svým "ostrovtipem" měla tričko Rolling stones 😃 Taky nechápu potřebu sahat tehotnym na břicha?! Do patyho mesice jsem nic neměla a pak ze dne na den se objevila pěkná vanicka 😊 Pracovala jsem na základce a těch nenechavych rucek bylo dost 😱

sarkoc
5. říj 2016

Já byla od konce prvního měsíce na rizikovém a nudila jsem se...tak jsem nakupovala a nakupovala a nakupovala :D

carmilla
5. říj 2016

Rika se to, ale je to jen povera...jak psaly holky, kdyz se to ma pidelat, tak se to proste podela, i kdybys uzivala nitrozilne svecenou vodu a zadne povery na to nemaji vliv. O tom ze by se tehule nemely strihat, slysim prvne...

koordinatorka_odboje
5. říj 2016

to teda fakt nevím, jak bych zvládla všechno dokoupit po porodu. Jsem měla milion jiných starostí. A taky jsem pořád poslouchala v těhotenství "nic nekupuj, nic nekupuj. To se dokoupí PAK" No, prdlačku 🙄 , kdo by to asi dokoupil? Manžel? A vyšlo by to o mnoho dráž, takto jsem si pěkně všechno sehnala v akcích a na bazárcích 😎

babanci
5. říj 2016

@koordinatorka_odboje Jasně a hlavně, vždyť je to radost. Zrovna včera jsem potkala kamarádku, venčila jsem vnučku a kámoška, no, jo, babička řádila, co? Vy jí teda máte vystajlovanou.

demetritis
5. říj 2016

No ja sem slysela jen o tom ze by kocarek nemel domu driv nez tesne pred porodem jinam ja mam vetsinu po synovi a dcerce moc nakupovat nebudu jen ja u kluka mela do 32 tt komplet vybavu kocarek ve 34 tt od 17tt sem lezela na udrzeni ze sem neustale zacinla rodit u dcerky v 28tt az na par drobnosti vse a vse nachystane nazehlene akorot pro kocarek protoze syn se jeste vozil jsmd jeli ve 33 tt a vse v pohode . Je fakt ze u trojek sem ve 11tt koupila dve vajicka a mimcami v 5 mes jedno po druhem umrelo ale to je jinej soude pokud je vse ok tak bych se pustila donakupu

loafeer
5. říj 2016

u prvního syna jsem drobnosti nakupvoala od 20.tt, kočár a postýlka po 30.tt....Neumím si představit, že bych to pak brala všechno najednou- to bysme pak asi ožírali doma zdi:o)....A u druhého syna jsem měla kočár doma ve sklepě, přeci to kvůli nějaké pověře nebudu stěhovat furt tam a zpět:o)

kaja2016
5. říj 2016

@felineli Hele to je predevsim tvoje vec. Jinak driv se to tak delalo, ze by se to jako mohlo zakriknout. Vis co, jde o to, pred sto lety se rodilo doma s porodni babou a casto to nedopadlo dobre. Ja jsem treba vsechno koupila az tesne pred porodem, ale jen zaklad - postylka, kocarek, vybavicka, odsavacka🙂

amandee
6. říj 2016

A jak by jsi to měla pak rychle dokoupit?🙂 jinak říká se to o kočárku;) my to řešíme tak, že kočárek bude uložený u babičky🙂 jinak drobnůstky začínám kupovat už teď (taky čekám v únoru) ale zase oblečení vezmu spíš v lednu (pracovala jsem v obchodě s oblečením tak mi kolegiňky budou držet věci ve slevě :D )

sheila86
6. říj 2016

Kašli na ně a dělej jak to cítíš ty. Já koupila dvě body hned někdy v 6. týdnu když bylo vidět srdíčko a po prvním screeningu (14.týd.? teď už nevím, jsou tři roky 🙂 ) se u mě rozjela nakupovací mánie oblečků, hraček a všeho okolo. Jen kočárek kupovali naši a nechali si ho radši (pověra) u sebe. 😉

msimankova
10. říj 2016

Hlavne se porad rika, ze SE to pak dokoupi... Zadny SE ale neexistuje, to budes ty 🙂 Ja jsem si nakonec postavila postylku na misto mesic pred TP a kdyz jsem prenasela, lakala jsem dcerku do te postylky a ukazovala ji, co uz jako ma doma 😀 No nepomohlo to, ale po porodu toho je k reseni dost, proc si pridelavat nervy, to tedy nevim 🙂