Protékající plenky Petit lulu

astyna
6. pro 2016

Holky,ktere pouzivate plenky petit lulu,mam na vas dotaz. Zacaly mi dost protekat a ja nevim,cim to je. Zkousela jsem je vice vycpat,ale to ma Honzik zase velky zadecek. Nezkousela jsem vnitrni plenky PL,mam tam Bambooliky. Kdyby Honzik vzal na milost nocnik nebo redukci,tak by to bylo lepsi 🙂 Resili jste podobnou situaci i vy? Proteka to hlavne kolem nozicek a kdyz dam malemu cistou pred spanim,tak po probuzeni ma komplet mokre i prosteradlo.Hodne me to stve,protoze uz tak je s plenkami prace, a ted jeste toto. Vcera jsem dala normalni a ty nikde netecou a aspon nesmrdi v koupelne...uz jsem zoufala.

leki
6. pro 2016

Podle me ho musis bud vic vycpat (vkladacky nejsou tak tlusty..) nebo casteji menit. Ja vymekla a davam na noc papirovku a je to OK.

astyna
autor
6. pro 2016

Na noc určitě dávám papírovou, jednou jsme zapomněli dát a probudil se za pár hodin a měnila jsem i povlečení.

Plenku už tak měním co 2 hodiny, přemýšlím, co tam narvat dovnitř, aby to fakt sálo. Vkládačky mi příjdou savé - schnou dlouho a vypadají pořád stejně...Dřív jsem dávala i na ven PL, ale ted si to fakt už netroufám. Asi je malý velký čůral.

dudulinek
6. pro 2016

Pokud protékají kolem nožiček, tak nestačí kapacita plenky. Buď ji musíte víc vycpat nebo častěji přebalovat. Nepíšete jaký druh plen používáte. Kalhotkové plenky jsou savější než SIO. Zkuste i jiné značky plen, třeba vám budou vyhovovat víc. Pokud jste na fb, zkuste skupinu poradna pro látkovačky.

astyna
autor
6. pro 2016

My máme na malého právě SIO - základna + nacvakávací batolecí plenka. Všimla jsem si, že to proteče, ikdyž není plenka téměř počůraná. Nemohlo by to být tím fleecem kolem nožiček? že by už třeba dobře netěsnil? Plenky používám cca rok, utahuju, povoluju, ale pořád to protéká...A prát pořád dokola tepláčky se fakt nedá.

verumik
6. pro 2016

@astyna Zkuste na noc kalhotovku, třeba noční Katyv baby.

astyna
autor
6. pro 2016

@verumik

na noc má jednorázovky, spíš mě jde o to, co dávat přes den. Už jsem koukala na vícevrstvé na snappy sponku, že bych to přetáhla svrchňáčkami. Ale s tím nemám vůbec žádnou zkušenost.

Mám svrchní Petit lulu a vevnitř vnitřní plenky Bamboolik.

dudulinek
6. pro 2016

Je možné, že se mu ten vnitřek trochu shrne a pak čůrá na svrchňáky. Vyzkoušejte jiné plenky. Třeba kalhotkové plenky různých značek. Na velkého učůránka zkuste třeba Majab, Katyv baby nebo PUK by Veru. Samotná více vrstvá plenka už vám asi taky nebude stačit. Pokud budete chtít látkovat v noci, tak pořiďte noční plenky.
Já SIO taky někdx používám, ale to přebaluju max. po hodině.
Opravdu zkuste tu fb skupinu.

fialovakobyla
7. pro 2016

Měla jsem stejné plenky a stejný problém. Petit lulu na svých stránkách informuje, že kdysi se jim stalo, že prodávali plenky, které šili z látky nedostatečně vysrážené (pochybení prádelny). Tuším, že to byl rok 2014, ale jistá si nejsem. Ty plenky se časem pomalu zmenšují a nejvíc to vadí právě v šířce té vkládací SIO základny a začne to protékat. Já bych to skoro ani nepoznala, ale právě mi bylo divné, že plenka byla často mokrá jen málo a spíš to vyteklo ven bokem. Pozná se to také při nacvakávání do svrchňáků, protože jsem už pak musela plenky po praní hodně natahovat, aby se to tam vůbec dalo nacvaknout. Plenky lze vyreklamovat, když firma uzná, že Vaše plenky spadají do té vadné série. Mně uznali všechny pleny a poslali mi úplně nové základny a ten rozdíl tam byl veliký.

lucie_j
4. led 2017

Nacvakávací bambooliky používám doma a přebaluji častěji. Když chci, aby plenky vydržela déle, třeba na delší vycházku nebo denní spaní mám kalhotovky na snapku od Anavy a jsou super, pro větší a učúranější děti určitě lepší než bamboolik. Přijde mi, že sedí líp než kalhotovky na suchý zip a patentky, lépe se přizpůsobí dítěti. Cena je na www.plenecky.cz 328kč za plenku a je v ní dlouhá i krátká vkládačka. Doporučuji.

sisina28
31. led 2017

@astyna mne tohle dělají taky.pouzivali sme je dlouho asi 4mesice.ale ne na noc.na noc určitě noční kalhotovky.jinak sio ti pro teče kolem nožiček když spinká na boku. Noční plenky jsou super petit lulu froté.jsou vyrobené z více vrstev vysoko gramáž ní pleteniny plus vkládacky.jinak já plenky siju, tak kdyby si chtěla vic info napiš zprávu