Ahoj, omlouvám se, že začínám novou diskuzi na téma látkových plen, ale ty předešlé už jsou docela staré a řeší jiné věci. Já jsem moc chtěla používat látkové pleny z různých důvodů. Od narození našeho malého jsem je párkrát zkusila, ale nejdřív byl moc maličký, takže úplně neseděly a teď, když jsou mu téměř čtyři měsíce a dorostl do 6-ti kilo, tak má po těch kalhotkách na zádíčkách nad zadečkem hrozné otlaky - prostě je tam otlačená červená čára od zadní gumičky. Máme vložné pleny a svrchní kalhotky od Petitlulu. Máte někdo podobnou zkušenost?
@veera77 My měli Petit Lulu Onesize od 1. měsíce a bez problému. Jiné jsme tím pádem nezkoušeli. Ale četla jsem, že různým dětem vyhovují různé značky dle typu postavy.
PL taky používám a právě na nich oceňuji nejvíc to, že jsou trochu větší, takže sedí i mému dvouleťákovi. Jejich svrchní kalhotky ale mají docela tlusté okraje. Nevím, jestli máš kalhotkove plenky nebo Sio od PL, ale zkus třeba Bamboolik svrchňáčky.
A ty bamboolik svrchňáčky mnohem lépe těsní. Maji kolem nozicek dvojitý okraj. Fakt je zkus.
@veera77 Mám jedny svrchňáky od Petitlulu na patentky . úplně nadšená z nich nejsem (dítě se mi v nich přehřívá a dávám přednost suchým zipům), ale čáru mi na dítěti nedělají. Myslím, že by stálo za to zkusit míň utahovat, ani málo utažené mi neprotýkají (ale dítě se zatím moc nehejbe), do rantlu u nožičky klidně ještě mohu dát prst, a v pase pohodlně přidám monitor na plenku.
Petit lulu také používáme, ještě kromě již zmíněných rad - co oblečení? Nemá ho moc natěsno, že to ty kalhotky zmáčkne? Já už dávám v 6. měsících vel. 80 (má 7,5 kg...), aby to prostě měla volnější.
Pl mi pro lezaka nesedely taky, tam musi byt ploche gumicky, bamboolik bezva nebo aio plenky.
My používaly od T-tomi jak AIO tak kalhotkové. Za mě super!
Naopak,me cinske plenky z aliexpresu vydrzely dve deti,napr.od bambooliku aio sotva pul roku a na odpis. A to je tak 3nasobna cena.
Asi mu nesedia Petitlulu, alebo moc utahujes. A to mas tie uni alebo novorodenecke? Lebo tie jednovelkostne su od Petitlulu z mojej skusenosti prave dost velke a je zvlastne ze ho otlacaju uz v 6kg. Skus inu znacku, idealne nakupit trebars 3-4 znacky a vyskusat co sedi, kludne skus z druhej ruky nejake najprv po jednom kuse.