Dobrý den, ráda bych měla dítě stále po ruce v noci na kojení atd. Dívala jsem se na různé přístavné postýlky, ale všechny maji max. délku 90cm. a to se mi zdá málo. Některé maminky píší, že si k posteli přirazily normálni postýlku bez bočnic, ale ta zase nemá úchyty, aby se postýlka neposouvala. Máte nějaké tipy, zkušnosti, jak připevnit normálni postýlku a tip na postýlku, která je stabilni a nerozpedne se bez bočnice? Děkuji za odpovědi 🙂
My tu malou přídavnou 90x40 používali a max. spokojnost. Je to asi 3týdny co ji nevyužíváme a mám ji na prodej. T.j. do 10měsíců. syn by se tam ještě vlezl, ale raději spí u nás uprostřed postele. Velkopu jsme tam nedávali protože by se nevešla. Syn tak měl postýlku přes den a večer než jsem šla spát u segry v pokojíčku a v noci spinkal s náma, aby segru nebudil.
Postýlku jsme neměli nijak přichycenou a bylo to v pohodě. Klasická postýlka to zvládne ještě lépé.
klasiku 120x60 doporučuji guliver z Ikee, jde sundat bočnice a krásně drží, syn už tak spí v pokojíčků, aby mohl sám slézt a mě se tam líp dává.
@puncinka - my jsme měli dřevěnou postýlku Bára, myslím, že jsme ji tenkrát kupovali v Dětské ráji, byla to prostě obyčejná dřevěná postýlka a taky jsme odmontovali jednu bočnici a přirazili k naší posteli, postýlka se nám nikdy nikam neposouvala, nebylo potřeba ji nijak připevňovat k naší posteli, ono by to u nás ani nešlo, protože jsme neměli dřevěnou postel s tou pelestí, ale jen čalounění, takže by ani nebylo kam ji připevnit 🙂 ....malinko se občas posunula, když do ní syn občas "hupsnul" z naší postele, jenže to bylo tak okolo roku a půl a později, u malého a lehkého mimča to nehrozí 🙂
My máme IKEA Sniglar - jenže nemá sundávací bočnici ani vyndávací šprušle, takže jsem to prostě uřízli a smontovali jen s jednou tyčkou (dolní). Čirou náhodou nám vyšly výšky matrací, ani nebylo potřeba dělat nové otvory na rošt. Postýlka je jen přiražená, po koberci poputuje za noc nanejvýš centimetr, to pokryje matrace a postýlku zas přitáhnu blíž. Na vzdálenější straně postýlky máme srolovanou deku a matrace tak překrývá ten kousek nad bočním prknem naší postele, takže tam není nikde díra, matrace přecházejí jedna ve druhou.
My máme klasickou postýlku přiraženou k naší posteli, je to klasická dětská postýlka, sundali jsme boční stranu a je to v pohodě...dceři jsou dva roky, v noci se vrtí, spí často na obou postelích současně a postýlka se neposouvá...já myslím, že to není nutné ničím připevňovat - z počátku určitě ne, když je dítě miminko a samo se ještě moc nevrtí a jak píšu, u nás to není nutné ani teď, když už se pořádně vrtí🙂.