Ahoj holky, možná se ptám na "ptákovinu", ale v posledních dnech hodně řeším,jestli je třeba kupovat přebalovací pult,respektive komodu a na ni přebalovací desku, investovat peníze, práaci, místo...,anebo, jestli není třeba lepší tvrdá přebalovací podložka na postýlku?Jaké máte zkušenosti?Můžete mi napsat nějaká pro a proti?Díky🙂
Souhlasím se zuz.ik. Mám přebalovací podložku s tvrdou deskou přes postýlku, není to nejhorší, ale musím se víc ohýbat a od 2 měsíců ji musím sundávat, abych malýho dala do postýlky. Ale my máme malej byt a málo místa. Jinak bych šla do komody nebo přebalováku (třeba Ikea) 😎
Asi podle místa..já ho přebalovák měla..ale nakonec jsem stejně využívála jen podložku, např. v obýváku na gauči 😉
Ja jsem za prebalovaci pult, pokud je na nej misto
ahoj,my si koupili komodu a na to dali přebalovací podložku. Využila jsem to tak do 5m. Pak už se malá furt vrtěla,tak jsem přešla na gauč, postel, zem 🙂
na prvni jsem mela prebalovaci komodu. moc sem ji nevyuzila, jenom kdyz byla malinka. potom jsme stejne presly na gauc, postel... ted na druhy jsme prestehovany zatim do mensiho a znovu sem si ji dala. a pak si to rozmyslela 😀 takze akorat skrinka na obleceni a postylka s prebalovaci podlozkou. nezabira tolik mista a podlozku muzu schovat pod postylku, kdyz ji nepotrebuju.
@smartbear13
Holky, díky, zatím je to teda tak půl na půl, to jsem dost zvědavá, co nakonec pořídím🙂
my z finančních důvodů neměli komodu...přítel vyrobil jednoduchý, ale bytelný přebalovák, který jsme měli na postýlce....tu jsme potom po zrušení přebalováku museli vyztužit šroubama v místě spojů, jelikož jak malá vyrostla, tak její váha+váha přebalováku postýlku přetěžovaly a trochu se rozjela...ale jen malinko....a přebalovák účel splnil na výbornou....podle mě jsou komody zbytečně drahé a takový jednoduchý přebalovák se dá udělat na jakoukoliv komodu, co máte doma a unese nějaké zatížení 🙂
U prvního mimča jsem nic neměla a u druhého jsem si koupila přebalovací komodu a byla jsem nadšená,nahoru se toho dost vleze a v komodě taky místo,litovala jsem že jsem si to nekoupila i u prvního mimi a měla jen podložku.
@smartbear13 Taky nad tím dlouho spekuluju, a došla jsem k tomu, že to u nás bude jako dřív... Taky žádný přebalovací komody nebyly, podložku na stůl nebo na postýlku a hotovo. Máme mini byt, tak si ušetřim místo.
kdybych měla místo na přebalovák s komodou určitě bych neodolala ale jelikož místo není, koupila jsem v ikee přebalovací podložku s nafukovacíma stranama a přebalovala v koupelně na pračce, jak malá rostla přestěhovala jsemse s jednorázovýma podložkama na gauč a zem.
Já mám přímo přebalovací komodu. Podařilo se mi sehnat použitou přes aukro, krásnou a zachovalou, za celkem dobrou cenu. Nahoře hodně místa, takže vedle té plastové přebal. podložky se vejdou ještě ubrousky a různé jiné věci na utírání zadečku, mastičky apod., dole za dvířky v komodě jsou přebalovací podložky, další zásoby ubrousků atd., v šuplíčkách hned pod přebal. deskou a po ruce jsou drobné věci na miminko, co jsou třeba: teploměr do vany, teploměr, odsavačka, dudlíky, kartáčky na vlasy, nenačnutá balení různých kapiček a mastiček apod. Bez téhle komody bych si to dokázala těžko představit. Oblečení v ní nemám, to mám jinde. Na posteli jen oblíkám, a je to hrozný se ohýbat, pult na přebalování vede i po 1.narozeninách, i když je malému už krátký.
Na druhé mimčo na noční přebalování uvažuju o přebal.podložce s tvrdou deskou na postýlku (komoda je v dět.pokoji a mimčo bude s námi v ložnici asi), ale asi se bude muset vylepšit, ty desky, co jsem viděla, nemají vespod zarážky a na té postýlce by to teda jaksi nedrželo.
@smartbear13 Já jsem za přebalovací komodu 😉 Máme místo, takže máme i fakt velkou, kam se vejde opravdu i dvouleťák 😉 A hlavně mám všechno po ruce, oblečení, kosmetiku,....A hlavně nebyl vůbec drahý - na chalupě na půdě našel taťka "mycák" - jedno šuble, kde byly lavory a pod ním je skříňka. Náš šikovný taťka vyndal lavory, dal nové dno šubleti, celý "restauroval" a fakt spokojenost 😉 Jsou toho plné bazary 😉
Já měla v koupelně velkou komodu z bazaru, do které se mi vešla spousta věcí od zásob plínek až po prášky na praní atd. V pokojíčku jsem pak měla jen starou komodu - šuplíky, na které jsem si od kamošky půjčila takovou tu podložku se zdvihnutýma krajema. Když bylo místo, tak bylo děsně fajn mít pohodlí jak u koupání, tak i u běžného přebalování a nemuset v noci lítat přebalovat do koupelny apod. Asi jsem ti moc nepomohla, protože já jsem rovnou pro dvě přebalovací místa. Jde spíš jen o to místo než o peníze. My jsme nízkorozpočtový a šlo to 😉
@smartbear13 mam prebalovaci pult z ikey a super. Uz pulroku vyuzivam vyhradne to. V koupelne mam jen tu mekkou podlozku na zemi
Já přebaluju na posteli na nafukovací přebalovací podložce. Místo na komodu by se i našlo, ale takhle mi to přijde pohodlnější, veškeré potřeby k přebalování, uchošťourky, krémíky, olejíčky atd. mám v takové umělohmotné bedýnce hned vedle a je to bez problému. 🙂 Ale každému vyhovuje něco jiného 😉
u prvního jsem si pořídila komodu kam se dá přidělat ten horní díl - pult. Ted u druhého jsem ji ani nevytahovala - horní díl jsem sundala, tak z toho mám skřínku v šatně a přebaluji druhé mimčo od malička na posteli, sedačce, postýlce. Dnes když tohle už všechno vím, tak bych si komodu nekupovala. Jen ten molitan (je to potaženo takovým tím omyvatelným plastem - nevím jak to mám popsat 😀 ) ten mám na pračce v koupelně, ten je dobrej, je čtvercový, abych mimčo mohla mít proti sobě né bokem.
http://www.matulda.cz/detail.php?zbozi=3204052
mám ho a je na pračku ideální 😀 akorát
já mám koupenou přebalovací komodu z Ikey a i když dítko teprve čekáme, tak už teď jsem z ní nadšená, je hodně prostorná, takže si myslím, že se tam malá vejde i větší a hlavně je tam navíc úložný prostor na plínky atd.... máme jí teda umístěnou v děcáku a v noci, dokud bude malá s námi v ložnici, budu asi přebalovat na posteli nebo v postýlce
já jsem za přebalovák na komodě, pokud to jde - velký prostor, všechno po ruce, vydrží dlouho, ale v pohodě jsem přebalovala i u nás na posteli, jen jsem si musela hlídat, že mám v šupleti všechno nachystaný. Do podložky na postýku bych nešla, přijde mi to nepraktický a nebezpečný.
Holky, díky, jste hodný, taky jsme přemýšleli přebalovat na pračce,ale máme tu užší s plnění zeshora,tak by to asi nebylo úplně praktické, i když manžel je šikovný a uměl by i takový přebalovák vyrobit, musela bych hio sundávat při praní a nemohla bych na něm nic mít. Asi nakonec bude ta komoda a pult..sice je to,jak já říkám, další krám do baráku,ale co bysme pro mimčo neudělali🙂
Já si myslela, že pořídím nějakou komodu (něco menšího, co půjde využít i potom), na kterou si položím tu pevnou podložku. Protože ceny přebalovacích pultů a komod mi přijdou přehnané. Ale pak jsem tady četla nějakou diskusi, ze které plynulo, že většina maminek děti při přebalování oplachuje v umyvadle vodou. V tom případě bych ale asi koupila jen tvrdou podložku a dala si ji na pračku. Přeci nebudu běhat mezi koupelnou a dětským pokojem... Co si tom myslíte?
Ahoj @smartbear13 @xvink @schnek @petanevesta @pismenka @zuzik24 @sedivka @blahova_andrea @lulii @olusenka @mafeska @monaida @lucyhavirov @speedygon @aneta0707 @dri@mirusak1 @ivule13 @ffiinnkkaa @zuz.ik
mohly byste, prosím, vložit své případné zkušenosti s přebalovacím pultem na https://www.modrykonik.cz/prebalovaci-pult/ do naší Wiki knihovničky Modrého koníka, kterou si tady s maminkama tvoříme? 🙂
Pomůžete tím ostatním maminkám, které si prochází stejným obdobím a zvažují zda pult ano, či ne, popř. jaký a hledají na MK radu, tip, pomoc a zkušenosti vedle obecných informací, které najdou v knihovničce.
Děkuji Vám a přeji krásný den! 🙂
Janča
Mám přebalovací pult (komodu) a jsem spokojená, podle mě, pokud je na komodu místo a peníze, šla bych do přebalovacího pultu. Přebalovací podložka na komodě se dá většinou odmontovat a používat pak už jen jako komodu.