Holky,perete všechno oblečení které jste nakoupily do výbavičky?
Ano prala jsem všechno jak koupené tak darované oblečení 😉
Jak co, většinou peru všechno před prvním použitím, z obchodu je na tom chemie a z bazarku je to pro zichr. I svoje dospělácké. Snad akorát manžel nosí věci rovnou z obchodu.
Ale pokud nemá citlivou pokožku tak to není až tak hrůza když to neuděláš.
Rozhodně. Na novém oblečení jsou srač* ze skladování, často to může být ochmatané od bůhvíkoho atd. Tam je to opravdu potřeba udělat bez rozdílu, zda je to pro miminko nebo pro dospělého. Z bazárku také, protože je to často vyprané v nějakém parfemovaném čemsi. Doma skladované oblečení poděděné od rodiny taktéž. Vše peru v jednom prášku/gelu, bez aviváže, abych měla pod kontrolou i případné alergické reakce a dokázala pak rychle identifikovat původce.
Udělej to třeba postupně - nejdřív věci 0-3 měsíce a později zbytek. Podle toho, jak se na to budeš cítit.
Neprala jsem skoro nic. Většina z toho byla od rodiny nebo kamarádů, dostala jsem používané i nové. Ani jinak nové většinou neperu, ale asi začnu🙂
Určitě vyprat! Dělala jsem brigádu ve skladu s oblečením a v životě už neprané nedám ani sobě natož malé...
No jistě že ano! A nejen oblečení, peru všechno, co se do pračky dát dá 😀 To už je spíš, pravda, moje malá úchylka, ale u toho oblečení by mě nenapadlo, že někdo nepere.
Všechno. I na sebe, natož na dítě. I kdyby mě to někdo dal vyprané, stejně si to vyperu já znovu.
Vždy všechno pro všechny, natož pro miminko, nikdy bych nedala nevyprane. Nedávno jsem jedno triko z obchodu dala šestileté dceri nevyprane a cely den jsem nad tím premyslela, ze jsem to neměla dělat 😂🙈 jenže bylo cele z kamínků a chtěla jsem jim prodloužit životnost.
Manžel by na sebe nevyprane nevzal snad i kdyby měl jít radši nahý. Já taktéž.
@bartakova_veronika a v cem prosim perete? Nebo jaké praci prostředky jsou vhodne pro novorozene? Dekuji
sama bych si na sebe neoblékla koupené věci bez vyprání, takže je jasné, že se vše musí vyprat i miminku. i darované po dětech z rodiny jsem prala, protože leželo delší dobu někde v pytlích apod.
co dostanu teď už pro větší děti nebo pro sebe, tak už neperu. nádherně to voní, tak dávám rovnou do skříně. ale pokud kupuji zas na bazaru, od cizích...peru!!!
nedokážu si představit, že by někdo miminku nevyprat absolutně všechno s čím jeho jemná pokožka přijde do kontaktu.
Jj, vyprala jsem všechno, jen u zavinovaček váhám...
vyprala jsem vše
@oveckaluky i zavinovačky 🙂 > mám tedy takové ty rychlo, babi mi tenkrát prala a žehlila ty klasické, ale ty jsou nechtěla a kdyby ano vyprala bych ji ve svém prášku.
Prala jsem i plyšové hračky nebo ty co lze vyprat, deky, ještě mi chybí fusak, ale tne je na zimu tak to nepospíchá.
Měla jsem spoustu věcí po synovi vyprané a uložené v krabicích či vakuových pytlích a prala jsem to.
dítě by mělo mít oblečení prané v dětském prášku a nejlépe jen v jednom - kvůli citlivosti
jinak z bazarů i obchodů peru vše i na nás - párkrát jsem si něco zvala (triko) bez vyprání, že jsem to potřebovala, ale ono mi to i smrdí tím skladováním.
Miminka mají velmi citlivou pokožku a nic nevypraného bych mu nedala. Syn měl asi ve 2 letech nevypranou bundu(řekla jsem si že to není tak na pokožku a potřebovala jsem mu jí dát )
do té doby absolutně nic - vše peru
@adriana1314 já peru eurona cerny dětský prášek. jinak je více prášku co dělají jen pro děti - lovela, dětský persil....
@adriana1314 je jich spousty přímo pro děti 🙂 já to střídám, malé naštěstí nic nevadí ... teď zrovna používám Batole, ale je i persil ariel, lovela ... akorát tedy ariel nepoužívám ten je polský a raději jsem nezkoušela .... také jsou dobré i z Německa 🙂 a aviváže též používám přímo pro děti 🙂 v obchodech toho mají plno, stačí si vybrat ..... záleží jestli je dítko na něco alergické atd .. je dobré vyzkoušet ale nejšetrnější co jsem slyšela je právě ta Lovela nebo Batole
vše co jsem koupila i dostala jsem vyprala .. bylo to sice náročné praní + žehlení ale nikdy bych koupené oblečení a jakoukoliv výbavičku bez vyprání malé nedala ... peru i teď kdy je malé 8 měsíců co nakoupím nové nebo dostanu i když je to už od dané osoby vyprané 🙂