Dobrý den maminky, čekám malého chlapečka a chci se zeptat v čem jste praly věcičky pro miminka. Zda používáte avivaž.. na internetu se to dosti rozchazí. Tak se obracím na vás 🙂 děkuji
Aviváž nepoužíváme, je to těžký alergen. U nás stačí jedno praní s aviváží nebo v dospěláckém prášku a ihned je z toho kožní reakce nejen u dětí. Peru dětem v Lovele, máme sušičku, takže prádlo je po sušení nadýchané a vypadá jak po použití aviváže. Pro ostatní používám prášek z DM, pere dobře. Než jsme měli sušičku, tak stačí vyžehlit a prádlo taky změkne a je příjemné.
@paurovai Je to už sic sice osm let co ta moje byla miminko, ale tehdy jsem se řídila radou naší dětské lékařky - prát v Lovele, aviváž nepoužívat.
Lovela je super🙂
Peru v dedre. Jako miminkům jsem používala práci gel, prášek nebo tablety aloe sensitive. Je i pro exematiky. Místo aviváže ze stejne řady machadlo pH neutral - neutralizuje možné zbytky pracího prášku v prádle.
Peru v gelu Persil sensitive,avivaz nepouzivam.
pouzivala jsem Lovelu, ale pozdeji jsem presla na Denkmit z DM, pere lepe nez Lovela, kdyz jsem jednou omylem vyprala v Arielu, osypal se, avivaz bych urcite nepouzivala
Avivaz nepouzivam, i kvuli sobe (vadi mi, zhorsuje mi ekzem), navic hodne veci se s avivazi vubec prat nema (rucniky, spodni pradlo, sportovni pradlo, vlna...) zanasi vlakna a zhorsuje funkcnost tkaniny).
Prala jsem postupne v Lovele (levna, dostupna vsude mozne, ruzne velikosti baleni, pere tak nejak normalne, skoro nevoni), pak v modrem Denkmit jemnem gelu z DM (dostupny jen v DM, male baleni, hezky voni a vyborne pere). Ted mam Frosch Baby, taky z DMka a jsem s nim spokojena - ekologicky, hezky jemne voni, vyborne pere, nedrazdi, male baleni.
Nemam rada velke barely gelu, spatne se mi s nima manipuluje, takze ty mensi trilitrove lahve mi vyhovuji.
Druha vec pak je, ze hodne lidi zbytecne predavkovava gel do pradla, ono na vyprani vetsinou staci min nez je v navodu, pokud pradlo neni hodne znecistene.
Prací prášek Batole a teď i Batole Eco. Aviváž používám výjimečně od FeelEco nebo 7thgeneration.Delala jsem si domácí prací gel,ale ten špatně pere znečištěné prádlo od jídla.
já si dělám prací gel sama. žádné chemické srajdy s prominutím, žádné nepřirozené vůně, žádné ekzémy a finanční nenáročnost jako bonus.
na prani mydlove orechy nebo mydlovy sliz (navod na netu), avivaz vubec nebo eko, radeji ocet (pracka Vam podekuje). Na mimco zadna kosmetika (na radu v nemocnici}, pkd je kuze bezproblemova, myci gely pouze eko a detske.
Prala jsem (a opět pro druhého prcka budu) v Batoleti, aviváž nepoužívám resp. dávám ocet.
Praci gel si vyrabim, misto avivaze pouzivam ocet. Na vystridani obcas persil sensitive
@paurovai V Lovele 🙂 s aviváží by mě také zajímalo víc názorů 🙂