Dobrý den, prosím o radu - hodně lidí okolo mi říká, že ložní prádlo a odobně z mikroplyše vůbec nepatří do ložnice, prý je škodlivé zdraví, víte někdo, co je na tom pravdy? A kde případně kupujete povlečení? A jaké?
O škodlivosti nevím. Máme ho a používáme v zimně, kdy je chladněji a jsme naprosto spokojení. Když si lehnu do povlečení z mikroplyše, tak hned krásně hřeje a odpadá nutnost si peřinu "zahřát", jak je tomu u bavlny. Z mikroplyše máme na zimu i prostěradlo a je to neuvěřitelně příjemné.
Já to pomotala, ne mikroplyš, ale mikrovlákno 😀 no, to je ono, ne mikroplyš :D to jsem myslela...
Povlečení z mikroplyše se opravdu hodí jen na zimu. Je vyrobeno ze 100% polyesteru a škodlivé není. Tedy, pokud si je nekoupít někde na tržnici, ale u renomovného výrobce. 🙂
Dostala jsem povlečení z mikrovlákna a je to teda hnus. Klouže to z peřiny, vyžehlit na vysokou teplotu se to nesmí a teda nevím, kde to kupovali, ale smrdí to. Na kůži umělou hmotu nesnesu i v oblečení. Mám ráda bavlněný satén, chladí a na zimu teplejší pyžamo.
Měla jsem povlečení z mikroplyše a musela jsem dát pryč. Manžel nadával, že je mu horko a přitom v obchodě mi řekli, že v létě chladí. Na omak příjemný, ale opravdu teplé. Tak za nás ne. Jinak co píšeš, že je škodlivé, tak to slyším prvně.