Holky, malé je 11 dní, neumí si odříhávat, Dr. doporučila dávat podhlavník pod matraci, ať je ve vyvýšené poloze, a že spát může na boku celou noc, ale zapomněla jsem se zeptat zda tu vyvýšenou polohu může mít 24 hodin denně? Jestli to nemá negativní vliv na páteř? Nevíte?
Já si letos nově až u čtvrtého dítěte pořídila pevný klín pod hlavičku tak jsem zvědavá na fungování v praxi, pokud podhlavníkem myslíš obyč polštář ten bych nedávala, je měkký a nerovný, buď udělat jako to píše @eldrag nebo koupit ten klín, je bezpečnější a má daný úhel sklonu a dáš buď přímo na matraci nebo pod ní.
Já dělám zvýšenou polohu jen při nemoci, aktuálně má malej podloženou matraci knížkama kvůli rýmě. Ale s krkáním neměli problém, takže jsem to jinak nikdy neřešila. Určitě když to dáš pod matraci, tak je fuk, že tam bude většinu času šikmo, jelikož je pořád na rovném, jen ve sklonu 😉
Za mě zbytečnost, zvedala jsem rošt v postýlce - buď posunutím roštu na jedné straně o jednu dírku výš nebo podložením roštu u hlavičky špalíčkem dřeva, knížkou....
měla jsem tam složené ručníky, do tvaru klínu
kdyz to date pod matraci tak bude matrace rovna, jen v naklonu, takze nevadi, pokud date nad matraci bude tam ten zlom ktery vadi. Pokud nechcete utracet za podhlavnik vypodložte předni nohy postylky třeba knižkou cca 10cm-15cm taky to stačí.