Holky, overalky jsou lehké na oblečení a miminku je v něm fajn, na spaní budu určitě dávat, mám nakoupeno 3x vel. 56 a 4x 62 a 2x vel. 68, uvažuju, že ještě přikoupím, ale nevím zda je vhodné používat overalky i přes den, poradíte?
to záleží na tvém uvážení. já měla overálky jen na spaní, ale vím, že některé maminky ze začátku oblékají overálky pořád a na vše 😉
Ano,urcite overalky i pres den.Jednak novorozenatko je vhodne prevleci co nejrychleji,prvni dny si neumi prilis drzet telesnou teplotu a mne osobne se osvedcilo cokoliv,co jsem nemusela oblekat pres hlavu,za sebe tedy overalky s rozepinanim vpredu po cele delce doporucuji.Ruzna tricka/kalhoty (teplaky) nebo snad saticky jsem na malinkou vubec nevyuzila,nastesti jsem je nekupovala,ale byly darovsne.Podle mne to na novorozenatko nema smysl,prvni tydny s nim asi stejne nebudes nekam prilis chodit 🙂
Ve vel. 56 a 62 jsem používala jen overálky, nic jiného jsem vůbec nepotřebovala (kromě kabátku, který se přetáhl přes overálek, když se šlo ven). Také ve vel. 68 tvořily podstatnou část šatníku overálky. Teprve pak jsem začala oblékat normálně a overálky jen na spaní (kterého ubývalo). Kdybych ještě někdy měla mít mimčo, nakoupila bych si klidně 20 celorozepínacích overálků. Vše z druhé ruky, za 30 Kč, protože z toho mimi brzo vyroste. Ale hooooodně, aby se nemuselo pořád prát.
já dávala overálky na spaní a když jsme jeli k doktorce aby byl rychle nahý 🙂 > jinak souhlasím, že je to pohodlnější i přes den já jich tolik neměla a nepřikupovala jsem - hodně nám ze začátku protékali pleny tak snad při každém přebalování jsem i převlékala nebo při každém druhé 🙂
cca do 4m jsem nepouzivala nic jineho 🙂 respektive davala jsem bodycko, pres to overalek. Jenom na ven jsem ho menila za teplacky, ale ani to vzdycky, obcas jsem pres nej jen nacpala dalsi teplacky a mikcu a sup do fusaku :D (zimni mimi)
u 1.dítěte na den body, zápasili jsme s oblékáním přes hlavu, overaly jen na noc. U druhého dítěte jsem byla už chytřejší a snad celé první 2 měsíce byla dcera v overalu i přes den. Jaképak kdovíjaké strojení a utrácení za pěkné oblečení, které stejně nikdo neuvidí. Tak jak byla, šoupla jsem jí nějaký kabátek, šup do fusaku a už jsme tak jeli i ven.
Overálek i přes den jsme používali až do doby, než jsem začala malého dávat hrát si na zem a jak začal lozit hodně, tak jsem ho začala převlíkat na noc do jiného(overálku).
Je to super pohodlné, super se to oblíká, žádná guma v pase a ne jak bodynka, které se musí pokakaným třeba přetahovat přes hlavu a nebo mají vytahaný lodičkový výstřih a pak táhne na ramínka.
Overálky jsou pohodlné, dobře se oblékají, ale...dítě v nich stále vypadá jako v pyžámku. Okolí je to samozřejmě jedno, ale já mám vlastní zkušenost, že mi to vadilo a tak jsem hned od prvních dní ráno převlékala do nějakého civilu🙂...tedy s prvním dítětem. U druhého jsem to už tolik neřešila a oblékala jen v případě nutnosti🙂))...Ale jestli můžu poradit, zatím stačí to, co máš a v průběhu dokoupíš podle toho, jak se to vyvrbí...také každé dítě jinak roste a také je třeba myslet na případné dary, které se zrovna v mém případě skoro všechny týkaly overálků🙂)
Overálky jsou fajn a po porodu strávila malá většinu času hlavně v nich - ALE - pokud fakt dobře nesedí (a tím nemyslím délku, spíš šířku a ušití ťapek), tak si z nich teda naše dítě vykope nohy, který už si pak neumí do těch nohavic vrátit - velice efektivně se tudíž sváže do kozelce a je z toho samozřejmě naprosto nepříčetná.
Druhé negativum - na každé mytí zadečku se mimčo musí buď svléct úplně donaha nebo musí člověk chytat ty nohavice. Takže já pak rychle přešla na bodyčka a polodupky (to jsou ty měkké tepláčky s ťapkama dole a širokým úpletovým pasem nahoře). Přijde mi to podstatně praktičtější, bodyčka jsem zezačátku preferovala spíš zavinovací/zavazovací, teď už to máme zmáklý i přes hlavu. Navíc pokud je tepleji, je to univerzálnější, dítko jede ven jen v bodyčku a polodupky máme s sebou pro případ, že by se ochladilo. Gatě nemají nahoře žádnou gumu,takže nic nikde netlačí.
Osobně nejsem zastáncem velkých nákupů oblečení před porodem - nám skoroo nic z toho co jsem měla pořízené nakonec nesedělo, stejnak jsem pak dokupovala.
jo a ještě poslední poznatek - když overálky, tak co mají rozepínací OBĚ nohavice, ty asymetrické se fakt blbě svlíkaj i oblíkaj. v HMku jsou na ně bohužel vysazený...
@jitavrtule souhlas, asymetricke overalky jsou mor 😉 Muj maly receptik,aby si mimco nevykopavalo nozky z tech tapek overalku -> tenke ponozky a az potom dat overalek,ponozky ty tapicky pribrzdi
@jitavrtule já zas na radu někoho u 2.dítěte dávala ponožky až navrch přes overal. Do určité doby to drželo. 😀 Dcera byla prostě expert, sundala kopáním třeba i ponožky s těmi držáčky ponožek, co měly ty ponožky udržet.
co se nám osvědčilo u první dcery, na overaly nebo i polodupačky, ustřihnout z ponožek gumičku a tu dát na nožku a dítě se z toho nevykope. Na ponožky prodávají sock ons a ponožky se kopáním nesundají.
U holky jsem dávala i přes den, u kluka už ne. Teď asi taky nebudu dávat. 🙂
Mně se sice nikdy nevykopala, ale nebavilo mě rozepínat půl oblečku.
Taky jsem měla jeden krásný na pohled, ale totálně nepoužitelný. Ten se totiž musel sundat na přebalení celý. ☹
@jarai Nam se taky overalky u obou hodne osvedcily a jeste bych asi prikoupila, ono mnohdy se stalo, ze mely deeti ridsi kakani a byla spotreba i tri, ctyri overalky na den, tak aby byla porad zasoba. ted uz je tedy pouzivame jen na spani v noci (mladsi je 15 mesicu), ale i tak jich mame plnou skrin, jsou sikovne. Na uplne mimi jsem mela nejradsi z Nextu, maji prehrnovaci rukavky, takze ma miminko v teple rucky a nemuze se poskrabat v obliceji. Navic je to prece jen trochu lepsi kvalita, takze i z druhe ruky vypadaji dobre... nove jsem nikdy nekupovala.
@jarai my dávali i budeme dávat na začátku určite. 3x56 vel mi přijde málo, doporucuji víc....nebo 62vic...
Overalky jsou dobre hlavně je pak neboli tolik bříško, jsem měla já pocit....i polodupackyjsou super,ale bacha na pas aby měl volný....a pod overalek dávali vždy body s krátkým rukávem a na overalek ponožky.
Holky měly i do dvou let myslím na spaní,tam už bez bodycka, ale spalo se jim v tom dobře. Mely se i klasický pyzamka.....uz..... Ale do cca roku určité mají vyznam. A mě nevadilo,že byly jak v pyzamku. ...byly malinké miminka a spaly a i tak to je pro děti pohodlne si myslím.....nic je netlačí.
Být tebou tak třeba ještě 5 prikoupim......já nevím já často peres a zda mas susicku, myslím,že se susickou sice neusetris peníze ale oblečky pak jo......a my budeme prát hodně,dvě malé děti, miminko a ještě my 😀
My overálky používáme pouze na noční spaní jako pyžámko. Přes den spí dcerka v bodyčku a tepláčkách. I přesto, že používáme jen na noc jsme jich měli asi 10 od každé velikosti a využili jsme všechny dostatečně. Takže bych radila ještě nějaké přikoupit... Obzvlášť pokud budete používat i přes den. 🙂
Overálky se rozhodně neztratí. Já jsem je se všema třema dětma používala hodně jak na noc tak i přes den. Ano, vypadají pyžamově, ale to mi opravdu vůbec nevadilo 😉. Souhlas s předchozíma příspěvkama...Pro dítě jsou pohodlné, nikde netlačí, pro mě při přebalování taky bezva, že je to rychlé. Jen u jednoho overálku jsem měla moc úzké ťapky , to je nanic. Jinak střih asi záleží co každému sedí a na co si zvykne. Počet by mi asi nestačil, přikoupila bych. Ale záleží...Prvnímu miminku mi stačilo pár kousků oblečení, zato třetí dceru jsem převlékala kvůli ublinkávání skoro pořád...
První půlrok nic jiného mimino na sobe skoro nemelo🙂 Pohodlne se to obléká (teda ty s vertikálním rozepinanim), zadna guma v pase nebo ztracene ponožky. Pro me nejlepší kus oblečení..
Souhlas,prcek v nich byl take snad do pul roku 😃 nejlepsi obleceni a pri prebalovani ( pokud nebudes omyvat zadek pod tekouci vodou ) staci jen svleknout nozicky, neni treba svlekat cele.. necha se sehnat hodne ovaralku co az tak pyzamove nevypadaji 😃😃
Prvnich sest mesicu jsem davala skoro jen overalky. Je to to nej obleceni pro miminko. A to ze to vzpada jako na spani jsem neresila 🙂.
Na začátku jsem používala jen overálky, bylo to pro mě praktické a pro dceru pohodlné. A používala jsem jen ty, které se nepřetahují přes hlavu, ale mají zepředu zapínání po celé délce. Jako pro prvomatku to bylo pro mě jednodušší pro manipulaci s prckem 🙂
Na jedno přebalení jsem potřebovala i tři overálky, během přebalení se mi počůral a často trefil i čistý připravený vedle, při druhém pokusu se pak poblinkal, jak jsem s ním manipulovala, představa, že mu dávám přes hlavu bodýčko pro mě byla děsivá. To jak vypadá jsem neřešila, první tři měsíce jsem byla ráda, že žiju a stihnu si dojít na WC🙂 Polodupaček jsem se bála kvůli gumě, dost trpěl na prdíky. Takže za mě jednoznačně pro overálky🙂
@lunderin 😀 😀 😀 😀
Overaly jsme zatím vždycky používali jen na spaní. Ale záleží na každé mamince.
To je různý. Já přebaluju často, takže overal vůbec, bodýčko a polodupky jedině.
@kamino patentky.....hooodně patentek 🙂 na bodyčku jsou dvě, maximálně tři a polodupky se stáhnou/natáhnou šup šup. mně taky přijde přebalování rychlejší než u overálku, což hádám měla zo_ja na mysli.
já dávala overálek vyloženě jako pyžamko, přes den body a polodupky 🙂 za mě rychlejší přebalení 🙂 😉
Overálky jsem používala dokud byl prcek mimino prakticky neustále - měla jsem pocit, že je to pro něho pohodlnější, když nemá žádnou gumu v pase. 😉